6 anmeldelser

 1. Natalya Ivanova, Moskva

  Jeg har et polykarbonatdrivhus som måler 6 × 3 m. Jeg dyrker paprika, tomater og 2-3 busker agurker i det sammen. Jeg vet at dette ikke er helt riktig, men i flere år var alt i orden, jeg klaget ikke over avlingene. Og i fjor sommer begynte det å dukke opp store flekker med råte på fruktene av paprika og tomater på sidene. De så tørre ut, og i stedet for et frøkammer var det tørre hvite skillevegger. Hva skjedde med grønnsaker? Hvordan forhindre at dette skjer den kommende sesongen?

  svar
  • OOO "Sad"

   - Symptomene du beskrev er karakteristiske for toppunktråtner forårsaket av mangel på kalsium. Frukt kan spises ved å kutte det berørte vevet. For å bevare høsten den kommende sesongen, tilsett gjødsel som inneholder kalsium på tomten om våren for graving (for eksempel kalsiumnitrat med en hastighet på 100 g per 1 kvm, i fremtiden kan du redusere doseringen til 50 g per 1 kvm). Kalksteinsmel (kalsiumkarbonat) i dette tilfellet vil ikke hjelpe, siden det er dårlig oppløselig i vann, og inntil det begynner å virke, vil det være for sent. Det kan introduseres om høsten i stedet for kalsiumnitrat for å berike jorda for neste sesong. Hvis du ikke kan lage saltpeter til graving, fortynn 1 ss i uken etter transplantasjon av frøplanter. gjødsel i 10 liter vann og hell 1 liter løsning under roten til hver plante. Gjenta toppressingen en gang i måneden - og det blir ingen topprotning!

   svar
 2. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Vil det være mulig å dyrke tomater i et drivhus hele året, og hva må til for å gjøre dette?
  Alexander, Kaluga

  svar
  • OOO "Sad"

   For å få en avling til nyttårsbordet, må frøene av agurker og tomater plantes i september-oktober. Det er verdt å vurdere det faktum at i løpet av disse sesongene er dagslysetimene veldig små, og det er derfor det er nødvendig å organisere ekstra belysning i drivhuset. Hvis du sår frø i november, vil hovedutviklingen av buskene være i januar og februar. Ja, dette er ikke for det nye året, men du må innrømme at de friske agurkene og tomatene dine i slutten av februar og begynnelsen av mars også er en ganske hyggelig ting.

   For å dyrke tomater om vinteren, trenger du et drivhus med tykke vegger (glass, polykarbonat). For å få en vinterhøst anbefales det ikke å lage høye drivhus - all den varme luften der vil gå opp, frata avlingene dine oppmerksomhet. Keramisk termisk isolasjon må være til stede for å beskytte kulturen under alvorlig frost. Rammehoppere må være plassert i lengderetningen i en avstand på 75-90 cm fra hverandre. Denne utformingen vil bidra til å unngå skader på veggene under kraftige snøfall.

   svar
 3. Anna Ryabtseva

  Agurker bedøvet.
  Jeg prøvde å mate dem med en mullein-løsning (1: 10) - ingenting har endret seg. De sitter på ett sted, ser ikke syke ut, men ønsker ikke å utvikle seg. Hva er saken med dem?

  svar
  • OOO "Sad"

   - Basert på beskrivelsen hadde ikke plantene nok varme: en stor spredning i dag- og nattetemperaturene påvirket, eller forfatteren av spørsmålet helte kaldt vann på buskene.
   Hvis agurker vokser i åpen mark, anbefaler jeg å installere små buer over dem og dekke dem med folie om ettermiddagen, slik at det om natten er varmt nok under ly. Hvis agurkene vokser i drivhuset, knytter du vippene til planter til spalten og mulch bedene med torv.

   svar

Anmeldelser og tips

E-postadressen din vil bare være synlig for deg.