1 Kommentar

  1. Tatyana Alexandrovna Bratyshkina, Smolensk

    Lavendel er et virkelig mirakel av naturen. Gartnere, bier, urtemedisin, kunstnere, diktere, parfymerere elsker henne. Så jeg ble forelsket i lavendel da jeg besøkte Krim og så åkrene i denne planten blomstre og velduftende som et hav som havet. Da bestemte jeg meg for at jeg definitivt skulle plante lavendel i landet mitt.

    Jeg kjøpte en ung busk på messen. Utover sommeren vokste han godt opp og blomstret til og med. Lavendel liker ikke overdreven vanning, da røtter kan råtne. Om våren, etter planting, matet hun den med urea (1 ss. Per bøtte med vann). For å mate en busk er 5 l løsning nok. Det første året trimmet jeg ikke. Og nå, når planten min er 5 år gammel, klipper jeg årlig stilkene med blomstrende blomster. Jeg tørker dem. Disse grenene kan settes i en vase, kan settes i et skap fra en møll, eller kan brygges som te. Jeg lager 1 ss. l tørkede råvarer med et glass kokende vann, insisterer jeg 15 minutter. og drikk under redusert trykk.
    Nå har jeg 4 lavendelbusker. Jeg forplantet dem med stiklinger. Jeg klippet dem fra den midtre delen av stilken med en skarp kniv nær nyren, fjernet blader og blomster. Enden av håndtaket ble dyppet i en rotvekststimulator og plassert i en sandpotte. Hun sørget for at sanden var våt, og sprayet også stilken med vann. To måneder senere slo stiklingene rot, og jeg plantet dem i det åpne bakken. Hun dekket henne godt med bregner for vinteren (blader kan ikke dekkes, siden røttene vil råtne). Plant lavendel i ditt landsted, og du vil forelske deg i duften av blomster for alltid!

    svar

Anmeldelser og tips

E-postadressen din vil bare være synlig for deg.