3

3 recensioner

 1. Tamara Korobeinikova, staden Izhevsk

  Mycket många blommaälskare växer iris - eleganta och relativt opretentiösa växter. Jag blev också kär i dem. Det var bara förra året att de blomstrade fantastiskt, och i det lurade de. Det verkar som om jag inte bytte vårdregimen ... Vad är orsaken?

  svar
  • Summerman, trädgårdsmästare och trädgårdsmästare (anonym)

   Det har länge kommit fram till att blomningen av iris kommer att vara så frodig och vacker, liksom växten hölls efter blommande ett år tidigare.
   Nu tar jag alltid bort de "utarbetade" pedunerna och de gula blad som började bli gula. De räknar på sig de näringsämnen som rötterna behöver på vintern. Ungefär 4 veckor efter blomningen gödsla växter fosfor-kalium blandning baserad 15 5 g per liter vatten. Detta är normen på busken. En gång om året, 3-4 smaksatt mark under iris krita, aska eller kalk, som sur jord de är, för det första, sämre blom, och för det andra, ofta lider bacteriosis.
   Efter blomningen är jag engagerad i uppdelningen av de övervuxna buskarna. Sektioner på rötterna struntade omedelbart med aska, innan planteringen jag undertorkar ett par dagar.
   Även före början av kallt väder täcker jag rhizomerna med halm eller torv. På en gång användes för sågspån. Men de blir gradvis en solid massa, som dåligt passerar luften. Ibland leder det till ruttning av rötterna.
   Svetlana PLATONENKO, Kursk

   svar
 2. Anastasia Valentinovna PONOMAREVA, Yaroslavl Region,

  Iriser vägrar att blomstra
  Iriser är ganska vanliga växter i förortsområdena. Och om du väljer rätt sorter, kan du uppnå blomning i två månader. Men det finns tillfällen då iris vägrar helt att blomstra. Låt oss undersöka vilka orsaker som kan leda till detta.
  Först för djup landning, där "rhizomens rygg" är täckt med jord och värmer inte upp mot solen. Växa rhizomerna på ett sådant sätt att roten på halsen sticker ut från marken till en tredjedel. Annars växer växten upp och lämnar ingenting för blommande.
  För det andra, iris - en kultur som kännetecknas av snabb tillväxt och redan i 3-4 år de är så tätt pressas mot varandra, att det inte finns någon plats stjälk. Därför är varje 3-4-år nödvändigt att genomföra division och sittplatser.
  För det tredje älskar denna kultur mycket ljus och om det inte räcker, kan blomningen inte vänta.
  För det fjärde har vinterförhållandena ett stort inflytande på blomningen. Så, till exempel, kan sibiriska iriser inte hamnas, men skäggiga är obligatoriska. Skyddstiden är också viktig, om du gömmer dig sen, då kommer iriserna att frysa, tidigt - de kan förstöra.
  Och till sist är det för närvarande en stor variation av irisarter, och innan man köper en ny sort, intresserar man sig för sina krav på växthus. Till exempel föredrar alla samma sibiriska iriser sura jordar, men för de skäggiga - detta är överhängande död.
  Alla varianter av gladioler är "ciphered" med tresiffriga siffror. Den första siffran visar storleken av blomman från 1 - 6 melkotsvetnogo upp - en jätte. Den andra siffran karakteriserar färg: 0 - vit, Gul 1, 2 - orange, 3 - lax, 4 - rosa, 5 - röd, 6 - crimson, 7 - lila, 8 -Purple blå, 9 - Röd. Den tredje siffran bestämmer färgmättnaden - från blek till mörk. I klartext sorter är ännu, och de sorter med en fläck, skuggning eller gränsar till kronbladen - udda.

  svar

Recensioner och tips

Din e-postadress kommer bara att vara synlig för dig.