6

Recensioner och kommentarer: 6

 1. Olesya Galkina

  För att lugna hallon planterade längs staketet, plantera längs alla plantager på ett avstånd av 50-60 cm (behöver inte längre) buskbönor. Bönor verkar på hallon deprimerande och tillåter inte att den rör sig.

  Om du planterar närmare 50-60 cm, kan du förstöra hallon helt. Och plantera inte curling bönor: hon kommer att krossa henne genom att fläta hallon buskar.
  När jag läste bra råd skakade en granne på huvudet i vantro, och jag bestämde mig för att försöka. Nu råder jag alla att göra det. Om hallon planteras inte i rad, men i kyckling-tinker, bör den vara omgiven av bönor. Ibland sprider vissa hallonbuskar från en fallen bär, men det kan enkelt dras ut.

  svar
 2. Summerman, trädgårdsmästare och trädgårdsmästare (anonym)

  Jag har ett krig med hallon i trädgården i flera år: det är planterat längs staketet och ständigt försöker komma in på platsen. Och det mest intressanta är att hon inte vill stänga för staketet - bara närmare åsen. Försökte gräva runt buskarna bitar av skiffer till ett djup av 60-70 cm - hjälper inte.

  Jag bestämde mig för råd, hallon vitlök - också till ingen nytta (även om vitlök växte där bara underbara). Så du måste inte ansöka om ett tillförlitligt verktyg, och "homeopati" - regelbundet uppväxa spridarna av hallon. Kanske finns det något sätt att hålla det på ett ställe? Jag minns att det fanns en anteckning där författaren försäkrade mig om att du måste plantera hallon runt buskarna av hallon, men jag tror inte på det (förlåt) efter experimentet med vitlök. Eller förgäves?

  svar
 3. Tamara Mokhorova

  På sommar hallon på spetsarna på bladen vener blir röda och blir då bleka, vilket resulterar i att bladet blöder. Skorpan exfolierar. Hallon år 12. Vad är anledningen?

  svar
  • OOO "Sad"

   Det kan finnas flera anledningar: Nederlag av virus- och svampsjukdomar, brist på näringsämnen, allvarlig skada på stjälkar och rötter på vintern.

   Ta bort de drabbade skotten, befrukta växterna med ett komplext gödselmedel. Glöm inte att vattna, lossa jorden, mulka organiskt (torv, klippt gräs utan frön, kompost etc.). Och på hösten råder jag dig att lägga en ny hallon med en hälsosam plantering.

   svar
 4. Tatiana Vasilievna

  Vänner gav busken till klubbarna. Men berättade verkligen inte om den här växten. Berätta varifrån kom det? Hur bryr du sig om denna hybrid?

  svar
  • OOO "Sad"

   Det handlar om jordgubbs hallon. Observera att detta inte är en hybrid av två olika bärgrödor - hallon och jordgubbar. Hallon jordgubbe är en av arten av Rubus familjen, som hallon och björnbär som vi känner till hör hemma till. Denna art är vanlig i Japan, USA, det finns enskilda exemplar i den europeiska delen av CIS. Det lokala namnet i England är jordnären, alltså myten om korsningen av dessa två kulturer.

   Raspberry jordgubbe är opretentiös, men har en låg vinterhårdhet. Växter skördar under andra halvåret. Frukt är rund, ljus röd, glänsande, utåtriktad på vild jordgubbe, men smak, jag vill göra dig besviken, medioker. Raspberry jordgubbe dekorerar din webbplats, kommer att bli ett unikt exotiskt element i landskapsdesign! Men satsa inte på avkastningen.
   Dessa bär är mer lämpade för att dekorera konfekt. Omsorg för jordgubbar hallon är likadan som för patch hallon, - bevattning, ogräs, lossning av jord, befruktning. Kultur multipliceras lätt med delningen av busken, rotsprunget, som bildar ett tillräckligt stort antal. Växter påverkas praktiskt taget inte av skadedjur och sjukdomar som är kända på hallon.

   svar

Lämna feedback, kommentarer