1

Recensioner och kommentarer: 1

 1. vladimir

  Rusa inte på hösten med en currant trim! Sapdroppar vid skärpunkter visar att växter kan försämras allvarligt. Men vänta tills frostens början inte är värt det. Den optimala tiden är slutet av oktober och början av november.
  Varje år på svart vinbär tar bort alla grenar som är äldre än 5 år. De ger inte bara mager mängder bär, men också tjocknar buskarna.

  En starkt försummad svart vinbär, som några år inte kommit upp med skjuvar, har få unga skott att ersätta. Sådana buskar måste först frigöras från alla gamla, torra, sjuka, svaga och hängande grenar.

  Om efter detta ser plantorna fortfarande förtjockade, kan du skära ut ett antal friska skott. Så du rensar en plats för framväxten av unga grenar. Ibland verkar jag på ett mer radikalt sätt - jag skär ut alla grenar helt och börjar bilda buskar från början. Blackcurrant har mycket starka rötter med stor förmåga att återhämta sig.

  svar

Lämna feedback, kommentarer