Recensioner och kommentarer: 3

 1. Anatoly

  Överklagande till erfarna odlare! Ni skriver alla underbara artiklar om druvor, men om att de täcker, och jag ber dig verkligen att skriva hur man ska växa, skära och forma avtäckta och vindruvor för lusthus och skur.

  svar
 2. Irene

  Förra året fick jag äntligen den första rikliga skörden av vita druvor av Gift Zaporizhia-sorten. Bären har växt väldigt stora, och viktigast av allt - otroligt gott!
  Efter att äggstockarna visade sig bestämde jag mig för att experimentera, och jag sprayade den ena halvan av busken med borsyra och lät den andra köra "till chans".
  Resultatet bekräftade läsarnas observationer - bären på de behandlade vinstockarna var mycket större än på de obehandlade (i allmänhet förekommer någon typ av ärter).

  För att förebygga, matade jag en gång en sommar busken med en biologisk produkt från svampsjukdomar. Tja, i år hoppas jag att de första grupperna Arkady, Radish Kishmish, Codreanka och Hope kommer att visa. Jag ser fram emot denna händelse.
  Jag skulle också vilja säga att det är helt förgäves att många är rädda för att plantera druvor, säger att det här är ett besvärligt företag, det är värt att skydda. Ja, besvärlig, men hur välsmakande och tacksam!

  Och var inte rädd för årliga skydd - du behöver bara tydligt definiera det praktiska systemet för att skydda buskarna från kallt väder, och sedan från år till år kommer hela processen att utföras automatiskt. Om du verkligen inte vill röra om - sätt "Problemfri" ryska Concord, som kan betraktas som en riktig livräddare. Denna upptäckta sort är inte rädd för antingen sol eller regnigt väder. Ju mer du skär det, desto starkare vinstockar får du (det sparkar ut vinstockar 6 m långt under en säsong, så för trädgårdsbågar och gazebos är helt enkelt oersättliga). Frukt små lösa tofsar med stora, runda, rosa-lila bär, med smak av godis.

  svar
 3. V.

  Hur man planterar druvor

  Korrekt plantering av druvor ligger i att buskarna placeras i rader från söder till norr.

  Avståndet mellan buskarna är 1,3-1,5 m, mellan raderna är 2,5 m. När man planterar i rader är det bättre att gräva en gräv med djup och bredd av 60, se. Botten är täckt med jord från toppskiktet, torv, humus, gödsel eller kompost. En linjär mätare appliceras och blandas med jord 1 kg superfosfat, 1 kg fluffkalk, 2 kg kaliumsalt eller 3 kg träaska. Det är bra att lägga till små stenar, trasiga tegelstenar. För individuellt växande druvor av druvor bereds planteringsputar av minst 60x60x60 storlek.

  svar

Lämna feedback, kommentarer