Recensioner och kommentarer: 3

 1. Summerman, trädgårdsmästare och trädgårdsmästare (anonym)

  Om äppelträdet har blivit barkat

  Under beskärningen av äppelträdarna fann de att barken var avskalad på en stor del av bagageutrymmet och under det var trädväxande passager. I början av april rensade de denna plats till friskt trä, behandlade det med diklorvos och täckte sedan såret med ett tunt lager av trädgårds krigare. Det hjälpte!
  Lily

  svar
 2. I. Vinnikova Tambovregionen

  För att minska höjden av äpplesorter kanelstrimmig, 2 för ett år sedan, genomförde vi beskärning enligt alla regler. Brancherna fortsätter dock att dra högt. Vad ska man göra nu?

  svar
  • OOO "Sad"

   I all sannolikhet var trimmen för stark. Och vid den starka beskärningen av kronans övre del reagerar träden genom massiv bildning av kraftiga, snabbväxande skott i stället att skära stora grenar. De kallas tops eller wenders, de zhiruet på bekostnad av rötterna, "programmeras" till den gamla kronan och försöker återställa balansen mellan "verschki och rötter".
   Dessa fetter orsakar bland annat skador på framtida skördar. De äter upp det, förmodligen, deras andra namn, toppen, kom härifrån. Problemet med kubning är typiskt inte bara för kanelband, men också för många sorter av äppelträd, därför är det nödvändigt att bli av med toppar. Innan du börjar lignification, bryta ut dem eller skära av dem med en bågformad kniv.

   Observera att i utbyte mot de som togs bort det följande året kan nya toppar visas. Ta bort dem också. Det är bara under det tredje året i kampen med lupus att den kan stoppa eller bli obetydlig.
   L. KALUGINA, agronom

   svar

Lämna feedback, kommentarer