Recensioner och kommentarer: 1

  1. Yury PRYAKHIN, Panino, Voronezh region

    I de heta torra sommar hallon (både vanliga och remontant) börjar ofta försämras. Men inte från sjukdomen eller skadedjuret - den mogna bären börjar bara smula i handen när den plockas. Jag tänkte under lång tid hur man förhindrade det, och så småningom hittade en "motgift"!
    Jag sprutade äpplen från en "flytande" sjukdom (när frukterna blivit nästan transparenta, som om de fylldes med vatten) med en lösning av kalciumnitrat och den resterande behandlade delen av raspberry-sorten Diamond. När bären mognade var de normala, hela, på de behandlade buskarna, och de som inte fick kalciumnitrat, blev "smullande".

    Nu, för att bilda högkvalitativa frukter, bearbetar jag buskarna varje år efter blomningen med en lösning av kalciumnitrat, och en vecka senare vatten jag hallon under roten med samma lösning. På 12 liter vatten (detta är volymen på sprutan) lägg till 2 Art. l. gödningsmedel.

    svar

Lämna feedback, kommentarer