Recensioner och kommentarer: 4

 1. Zoya Ivanovna

  Hur man skär polyantovye rosor

  svar
  • OOO "Sad"

   På våren måste unga växter förkorta starka skott med ungefär en tredjedel av längden, vilket ger 3-5 knoppar på var och en, samt ta bort svaga, smala och förgrenade tillväxter. Denna frisyr stimulerar tillväxten av nya skott, där under sommaren och hösten ständigt kommer fram flera blommor.
   Hela säsongen bör regelbundet avlägsnas från buskarna förtunnade blommor, vilket också kommer att leda till att växten bildar nya knoppar. På hösten avlägsnas endast ostörda och skadade skott från busken av en polyanthusrosa.

   Ett år senare, i framtiden tas de brutna skotten och döda skott bort från trädgårdsskönheten på våren och gör ljus beskärning för att bilda en vacker busk, och de starkaste årliga skotten skärs till en tredjedel för att stimulera deras förgrening och förlänga blomningen.

   Ju äldre rosen, desto fler skott behåller den (upp till 8-datorer.). Polyantovye rosor bildar låga grenbuskar med ett stort antal smala växter och blommar på skott under det aktuella året. När de odlas som inomhusplantor, när de beskärs efter vintern, lämnar de vanligtvis ögonen på 2-3-skotten.

   svar
 2. Tamara Viktorovna

  Det finns många amatörblomstodlare som är angelägna om att odla låga och kompakta blommande växter. Polyanthus rosor har dessa egenskaper. Berätta för mig hur man skär sådana miniatyrbuskar.

  svar
  • OOO "Sad"

   Funktioner trim existerar verkligen. Ung buske på våren att trimma. Starka skott förkortas med en tredjedel av deras längd och lämnar 3-5-knoppar. Ta sedan bort de svaga och grenade skotten för att stimulera tillväxten av nya. Och för att uppnå tidig blomning av buskar av kraftiga sorter (det finns också sådana polyanthusrosor), under det första året utför de också en stark beskärning.

   Vanligtvis på sommaren och hösten finns det många blommor på nya grenar. De bleknade ska omedelbart trimmas så att nya knoppar dyker upp på busken. Och på hösten är det nödvändigt att skära avbrutna grenar och ostörda skott.
   Sådana operationer ska utföras 2-3 i rad på våren, avlägsna svaga, trasiga och döda skott. Enkel beskärning och förkortning av de starkaste årliga skotten med en tredjedel gör det möjligt för busken att alltid vara i form och glädje i lång blomning.
   På starka skott av småblommiga och svagt växande sorter lämnar 2-3 knoppar på våren och på svaga - 1-2. Detta gör att växten kan grena väl och blomma.

   svar

Lämna feedback, kommentarer