Recensioner och kommentarer: 3

 1. Arina BLOKHINA, Lipetsk

  Spruckna äpplen
  När skördar äpplen i år knäcktes många frukter. Varför kan äpplen springa på grenar? De föll inte till marken ...

  svar
  • OOO "Sad"

   Utseendet av sprickor i äpplen kan orsakas av flera anledningar. Den fysiologiska mekanismen för sprickbildning är följande: Fetans hud på vissa ställen blir grov, förlorar elasticitet, celltillväxten på dessa ställen stannar och massan fortsätter växa, och som ett resultat uppträder en spricka.

   Det händer ganska ofta om en långvarig torka plötsligt ersätts av långvariga regnar. När fukten i jorden torkar, stannar fruktens tillväxt. Efter kraftig regn och i varmt väder finns det en ökad tillväxt av fruktcellens celler, och om hudcellerna släpar efter sig i tillväxten, kan det förekomma brist på fostret. Tidig vattning under torra perioder eliminerar ganska enkelt detta problem.
   Också förlustet av ett äpple förlorar sin elasticitet på grund av bristen på kalcium och bor i jorden. I detta fall är tidsmässiga mineraltillskott nödvändiga.
   Om, förutom sprickorna på frukten, det fanns mörkbruna täta fläckar, så kanske ditt äppelträd drabbas av scab.

   svar
 2. IZOTOVYH familj, Belgorod region

  Våra föräldrar tänkte under en lång tid vilken typ av äpple att plantera. Så hade de inte bestämt någonting om moderens vän inte hade tagit dem ett plantor från sin trädgård. 12 år har gått, och vi är fortfarande mycket tacksamma att hon gav oss ett underbart äppelträd av typen Verbnoye.
  De första äpplen uppträdde i 4 ett år efter planteringen: stor (upp till 250 g), ljusgrön, med en rödaktig sida, saftig, söt och sur.
  Den första beskärningen gjordes på 2-året efter plantering: vertikala grenar avlägsnades för sidoförgreningarna, vilket bara lämnade en flykt från övre skelettgrenen (ledarens längd var omkring 0,5 m) och avskurna en tredjedel av längden av det senaste året. Då lärde grannen i stugan föräldrarna att bestämma huruvida skotten hade skurits korrekt: om sidoförgrenarna drogs upp till bagaget, skulle deras ändar vara i samma höjd och de vertikala skotten skulle vara 20-30 cm högre än sidoskotten.
  När äppelträdet började bära frukt, lärde den vän som gav saplingen att tona äggstocken - den centrala frukten skulle avlägsnas från varje gäng.

  Vi matar regelbundet träd med en lösning av kycklinggödsel (1: 20), komplexa gödningsmedel (2 matchbox en låda med nitrophoska granulat på en hink vatten) och aska (200-400 g i en fatcirkel). 1-tioden vi matar trädet efter blommande och 2-efteråt kasta överflödiga äggstockar.

  svar

Lämna feedback, kommentarer