3

Recensioner och kommentarer: 3

 1. Catherine Lozovaya, Saratov

  Förra året uppträdde gul bittra frukter på några äggplantor, vars smak inte kunde åtgärdas även genom att blötläggas i saltvatten. Misslyckade buskar måste dras ut och kastas bort. Vad händer med problemet uppstod inte under den här säsongen?

  svar
  • OOO "Sad"

   - De flesta äggplanter är hybrider baserat på vilda arter som är ansvariga för växtresistens mot sjukdomar och skadedjur. Men hybridiseringsprocessen går inte alltid smidigt, och vissa växter visar tecken på vilda förfäder. Aubergine har en bitter smak, taggar, små frukter.

   Tydligen har du frön "med karaktär". Tyvärr är ingen försäkrad mot sådana situationer, det återstår bara att snatcha lågkvalitativa buskar. Och om det fanns många av dem, då i år borde du köpa frön från en annan producent.

   svar
 2. Maria KUSKOVA. Tver region

  När ska man såg äggplanter?
  Varje år frågade min dotter när hon behövde plantera äggplanter för plantor. Först förklarade jag för henne det. om hon ska plantera plantor under omslag i början av maj. Äggplantor måste såddas i början av mars (för centrala Ryssland). Sedan förklarade hon som en person som arbetade med siffror på ett annat sätt. Aubergineplanter måste planteras på permanent plats vid 75-dygns ålder. Härifrån är det nödvändigt att fortsätta räkna. Det verkar som att min dotter nu ihåg, det senaste året frågade hon inte.

  Eftersom äggplantan är en värmebärande växt kan den planteras först efter att jorden har upphettats till 18 *. I söder kan till exempel äggplantor sådas i början av februari.
  sedan i mitten av april transplanteras de i öppen mark. Om äggplantor odlas i ett växthus kan såning ske ännu tidigare, i januari.
  Före såning suger jag dagligen fröet i en lösning av kaliumhumat (3%). Jag tar de mest livskraftiga fröerna 2-th års lagring. För att inte dyka plantorna (äggplantor tolererar inte denna procedur väldigt bra), såning frön i separata krukor.
  Efter de första bladens utseende är det viktigt att inte fylla äggplantorna, de tycker inte om för mycket fukt. Jag använder sprutpistolen. Solsken växter bara älska, så sätt dem alltid på den varmaste och ljusaste tröskeln.

  svar

Lämna feedback, kommentarer