2

Recensioner och kommentarer: 2

 1. Lydia Arkhangelsk

  Jag läste artikeln som författaren växer potatis genom plantor och får två skördar per säsong. Jag bekräftar: allt är sant! Denna metod är särskilt bra i norra regioner, speciellt för att få tidiga potatis.

  Jag använder det också, och jag skär topparna på toppen med spirorna och använd de övriga delarna för mat - detta resulterar i att spara. Jag lägger en film på botten av plastlådorna, fyller marken från trädgården, lägger toppen med spirorna tätt mot varandra, fyll askan och över marken igen, sedan humusen. Jag lägger lådorna i köket under bordet och vattnar ibland.

  När spiror dyker upp sätter jag rutorna närmare ljuset. I början av april börjar jag härda plantorna: på eftermiddagen tar jag ut ett växthus i ett polykarbonat växthus, täcker det med non-woven material och på kvällen tar jag tillbaka det till huset. Säg mödosam? Men lådorna är inte tunga, och vad gör vi, pensionärerna under dagen? Att amma med plantor.
  I mitten av april lämnar lådorna redan för natten i växthuset och plantorna är starka. Och så snart jorden i trädgården är mogen, gör jag två ryggar långa
  15 m (mellanrumsavstånd - på 80 cm) och gräva hål på dem i 30 cm från varandra. Efter 10 dagar börjar jag plantera: Jag lägger hålen i en handfull humus, lökskalar och skal, lägg spirar, lägg dem i sömn med jord och mulch med gammalt hö. Ytterligare vård av planteringarna är ganska vanligt, och i mitten av juni börjar jag gräva potatis.
  Snarare dra ut: med en hand i en handske under buskar jag groper stora knölar, "skruva bort" dem och ta bort dem utanför, och lämna små att växa vidare.

  svar
 2. Uliana KIRILLOVA, Kostroma

  Är det underligt en fattig potatisodling, om den växer på dålig jord? Han har ett svagt rotsystem, och han kan inte få mat utan hjälp av en trädgårdsmästare. Därför ger jag extra uppmärksamhet åt utfodring.

  I slutet av sommaren sås arean som tilldelats för potatis med sideratami. När gräset växer, klippa det och skär det med en spade. För varje
  1 kvm. m lägg till på 4-5 kg humus,
  2 Art. l. superfosfat och 1 Art. l. kaliumsulfat, och sedan gräva upp jorden. På våren, när jag planterar knölarna, häller jag en handfull ask i varje brunn.
  Ett par veckor efter skottets uppkomst vattnar jag planteringen med infusion av jästgräs (1: 10) med en hastighet av 1 l per busk. När växterna verkar knoppar, i 10 I vatten somnar jag 1 Art. l. superfosfat, 1 Art. l. kaliumsulfat och 1-askaska, blanda och vattna potatiserna (för 0,5 l under en buske).
  Vid en sådan tillfredsställande måltid producerar potatis alltid en utmärkt skörd!

  svar

Lämna feedback, kommentarer