Recensioner och kommentarer: 6

 1. G. Khazarova Sverdlovsk Region

  Vad är mitt hallon? På våren blommar bladen, allt är bra, och sedan börjar de bli gula, bli bruna och torra. Tillsammans med dem börjar torka och fly. Bären finns antingen inte alls, eller så är de torra, tröga. Och bara två buskar lider, andra bär frukt. Jag matar växter, behandlar dem mot skadedjur och sjukdomar, men det har ingen effekt.

  svar
  • OOO "Sad"

   Symtom på din hallonskada indikerar kloros. Frågan uppstår emellertid: vilken typ av kloros - icke-smittsam, orsakad av brist på kväve, järn, magnesium eller mangan, eller infektiös, orsaken till det - nederlag av virus. I det första fallet är det mycket lätt att korrigera situationen genom att inkludera spårelement i matningen eller genom att öka dosen kvävegödselmedel. Men enligt min mening är arten av din hallonsjukdom viral. Först gjorde du ytterligare utfodring, men det var ingen förbättring, för det andra, när det gäller icke-smittsam kloros, skulle alla hallon i området påverkas.
   Det är omöjligt att behandla smittsam kloros. Buskar behöver gräva, men på den här platsen planterar varken hallon eller björnbär eller jordgubbar. Se till att slåss med bärare av virus - suger skadedjur, särskilt med bladlöss, fästingar och cykader.

   svar
 2. Raisa MATVEEVA, Cand. biol. vetenskaper

  Den mjölkiga glans är en farlig svamp sjukdom som finns på körsbär, plommon, äpple och päron. Bladen på den drabbade växten förvärvar en silverfärgad nyans. Det finns två typer av sjukdom: parasitisk och icke-parasitisk mjölkglans.
  1. Icke-parasitiska uppstår på grund av negativa förhållanden - en kraftig temperaturförändring under dagen, torka. Symtom uppträder vanligtvis i slutet av juli eller augusti på nästan alla bladen på en gång. Sjukdomen går utan allvarliga konsekvenser och kan försvinna med uppkomsten av gynnsamma förhållanden (i motsats till den parasitiska mjölkglans).
  2. Orsaksmedlet för parasitisk mjölkliknande glans är en svamp. Sjukdomen manifesterar sig efter en hård vinter: grenens ved mörknar, svampens döda förekommer på de döda skotten, vars sporer försvinner och fortsätter att smitta träet under vått väder.

  Kontrollåtgärder
  Klipp och bränn de drabbade grenarna och desinficera snittdelarna med kopparsulfatlösning (10 g för 1 l vatten) och belägga med oljemaling. Kraftigt skrumpade, uppväxa träd uppväxande.

  mlechnyi-Blesk

  svar
 3. Summerman, trädgårdsmästare och trädgårdsmästare (anonym)

  Tre päron växer i min trädgård: två vuxna minns redan om Yakovlev och en "namnlös" tvååring.

  En av päron till minne av Yakovlev har redan blivit utmärkt frukt, med frukterna av den stora och väldigt söta. På våren blommar och blommar alla träd samtidigt, och i början av sommaren attackeras de av samma sjukdom: några gula fläckar, som brännskador, förekommer på bladen. Och det här är fortfarande hälften av besväret, för i höst blir dessa fläckar till verkliga "warts" som spruitar från andra sidan av bladen.

  Men den mest obehagliga att en sådan attack började dyka upp nu och på plommon.
  Vilken typ av sjukdom är detta? Hur får man ut det?

  svar
 4. Summerman, trädgårdsmästare och trädgårdsmästare (anonym)

  Raspberry lämnar i speck
  Berätta för mig vad som hände förra året med hallonblad (se foto)?

  zabolela-malina

  svar
  • OOO "Sad"

   - Växter påverkas av svampsjukdomar - rost. Kontrollåtgärder
   Spruta buskarna och jorden runt på våren före en brytning med en lösning av koppar (300 g för 10 l vatten) eller järn (500 g för 10 l vatten) av vitriol.

   Om du inte har tid att behandla våren våren före spröddning, spraya den med kopparsulfat eller Bordeaux vätska (100 g för 10 l vatten) eller fungicid (Skor, Prediction, Topaz - enligt instruktionerna). Upprepa efter skörd. Ta bort från buskarna och bränna fallna löv.
   Av de biologiska produkterna som ökar immuniteten för växter kan du använda instruktionerna Immunocytophyte, Zircon, Albite eller Fitoforin biofungicide (före blomning eller efter skörd).

   svar

Lämna feedback, kommentarer