2

Recensioner och kommentarer: 2

 1. N. Lopatin Bryansk region

  Kommer att plantera hallon längs staketet. Eftersom denna kultur är krävande på jordens bördighet, vill jag fylla gräset med humus. Men eftersom jag köper det vill jag beräkna exakt beloppet. Hur gör man det bättre?

  svar
  • OOO "Sad"

   Frågan är ganska enkel ur hänsyn till aritmetiska beräkningar, men ur jordbrukssteknikens synvinkel finns det nyanser.
   Först bestämmer du volymen på grävbanan: mäta längden, bredden och djupet och multiplicera sedan de erhållna siffrorna. Här är ett exempel: Om längden på grävningen är 20 m är bredden 1 m och djupet är 0,5 m, volymen blir lika med 10-kuben. m (20x1x0,5).
   Marken för denna volym behöver dock lite mer, med hänsyn till dess naturliga sedimentering, vilket är ungefär 20%, det vill säga en annan 2-kub krävs för krympning. m, totalt 12-kub. m.
   Observera i det här fallet att hallon, liksom många andra kulturer, inte tolererar begravning, därför måste gräset fyllas i förskott, senast en månad före planteringen.
   Försök att korrekt beräkna de nödvändiga parametrarna i grävningen. De beror på planens planerade utformning, typ av jord, grundvattnets djup och andra egenskaper hos webbplatsen.

   Med bakgrundsrotsystem av hallon är det ingen mening att köra den värdefulla bördiga jorden till stora djup. Detta är allt mer olämpligt med nära grundvatten, där jorden helt enkelt ruttnar utan någon fördel. På sådana platser, om du behöver gräva gräver, då bara för markdränering, lägger stora grenar, stubbar, buntar av penselträ, sopor mm på botten. Plantera samma växter kommer att behöva bulkrullar.
   T. NOVIKOVA

   svar

Lämna feedback, kommentarer