5

Recensioner och kommentarer: 5

 1. Mikhail BOROVKOV

  Innan nyåret tog potatis från källaren. Efter några dagar började tillväxten på knölarna, vilket ökade när knölen torkades ut. Ett enda fall, tidigare observerades ingenting av det slaget. Jag bifogar ett foto. Vad kan det vara?

  svar
 2. Anna OZHEGOVA, Ulyanovsk

  Våren ligger runt hörnet. I år vill vi plantera potatis för första gången i landet (vi köpte tomten förra året). Hur förbereder man sig korrekt för landning? Jag hörde att knölarna måste vara gröna. Vad är det gjort för och i vilken tidsram?

  svar
  • OOO "Sad"

   Förberedelse av potatis för plantering börjar på hösten. Utvalda knölar lämnas i ljuset (grönt) för 2 veckor. Under påverkan av solljus blir potatisgröna på grund av ackumulering av giftiga ämnen - solanin. Sådana potatisar är inte lämpliga för livsmedels- eller boskapsuppfödning, men är bättre lagrade och förstör inte med gnagare.

   På våren tas planteringspotatiserna bort från förvaringsställena cirka 3-4 veckor före plantering. Det slås ut, släckte de drabbade knölarna och utsattes för grobarhet. Denna process bör ske vid en temperatur från 12 ° till 20 °. Närvaron av ljus är obligatorisk, eftersom endast i sitt närvaro kommer gröna plantor att bildas.

   Direkt solljus under hela dagen är dock oacceptabelt. Därför fokuserar man på förhållandena i rummet där groningen äger rum, kan planteringsmaterialet täckas med säckning, tidningar etc. Beroende på temperaturförhållanden, luftfuktighet, närvaro av fukt i potatis, kan spridningsprocessen vara från 20 till 40 dagar. Knölar med gröna groddar upp till 2 cm anses vara optimala för plantering.

   svar
 3. Olga Petrova, Tula

  Potatis i lådor-celler

  För bästa möjliga konservering av potatis i källaren rekommenderar jag användningen av lådceller med trellised botten. Jag har 20-30 kg potatis i en sådan låda. Att göra dem är inte svårt med egna händer från tjocka lameller eller smala brädor. Tidigare användes många av dessa lådor för affärsändamål, och nu har de blivit glömda.
  Lådor fyllda med potatis, tar jag till källaren och placerar varandra på 4-6-datorer. I svåra frost täcker jag min potatispyramid med gamla filtar och rockar.

  svar
 4. Irene

  Senare menar inte sämre

  För att få en extra gröda potatis (vår älskade i familjen delikatesser), växer jag i två steg. Den första planteringen är klar runt mitten av april och den andra - efter samling växte gröna och rädisa. Denna potatis har tid att nå en mycket anständig storlek på hösten jämfört med våren.

  På bilden kan du se vilka knölar jag grävde i september i september 30. Och toppen, förresten, vid den tiden stod högt under 2 m och var fortfarande grön! Jag ville även vänta lite mer med skörden, men enligt prognosen skulle bara ett par dagar frost börja, så jag måste motvilligt ta upp jobbet.

  svar

Lämna feedback, kommentarer