8

Recensioner och kommentarer: 8

 1. Vadim Sergeevich Antonov, Kurgan

  Om du tillämpar ett speciellt sätt att snabbt förbereda knölarna för plantering, kommer 3 veckor att vara tillräckligt för vernaliseringen.

  I början av april placeras knölarna i vatten vid en temperatur av 40-45 grader. Efter kylning tillsätts en lösning av kaliumpermanganat för att uppnå en ljusrosa färg. I denna vätska hålls potatis 20 minuter.

  Därefter ska knölarna tvättas, torkas och placeras i lådor för vernalisering i ett ljust, kallt, välventilerat rum.
  I slutet av april överförs lådorna till en varm plats och sprutar regelbundet knölarna med vatten. De ger snabbt starka friska skott, vilket innebär att potatisplanteringsmaterialet är klart.

  svar
 2. A. Saponina Lipetsk-regionen

  Min man och jag planterar 10 tunnland potatis. Självklart finns det mycket problem med henne, men vi klarar av. Men om sommaren är regnig och ogräset går - skriv är borta. Är det möjligt att odla potatis utan ogräs?

  svar
  • OOO "Sad"

   Ogräs är ett stort problem. De växer hela sommaren, så avluftning bör upprepas flera gånger. Men det finns speciella droger för att bekämpa oönskad vegetation. Häll bara upp dem för att inte förstöra potatisen själv.

   Det finns en selektiv Lazurit-herbicid tillgänglig. Efter plantering av knölarna behandlas jorden jämnt med en lösning av läkemedlet med en hastighet av 10 g per 3l vatten. Lapis bildar en skyddande sköld på ytan, förstör alla växande och groddar växter, utom potatis. Drogen dämpar oönskad vegetation fram till det ögonblick när det kommer att finnas en nedläggning i raderna av potatistoppar, varefter själva kulturen kan tvinga ut ogräset. Behandlingen kan utföras en eller två gånger, beroende på graden av överväxt av åsarna, men med en höjd av toppar inte mer än 5, se.
   E. KARPACHEVA, agronomforskare

   svar
 3. Mikhail BOROVKOV

  Innan nyåret tog potatis från källaren. Efter några dagar började tillväxten på knölarna, vilket ökade när knölen torkades ut. Ett enda fall, tidigare observerades ingenting av det slaget. Jag bifogar ett foto. Vad kan det vara?

  svar
 4. Anna OZHEGOVA, Ulyanovsk

  Våren ligger runt hörnet. I år vill vi plantera potatis för första gången i landet (vi köpte tomten förra året). Hur förbereder man sig korrekt för landning? Jag hörde att knölarna måste vara gröna. Vad är det gjort för och i vilken tidsram?

  svar
  • OOO "Sad"

   Förberedelse av potatis för plantering börjar på hösten. Utvalda knölar lämnas i ljuset (grönt) för 2 veckor. Under påverkan av solljus blir potatisgröna på grund av ackumulering av giftiga ämnen - solanin. Sådana potatisar är inte lämpliga för livsmedels- eller boskapsuppfödning, men är bättre lagrade och förstör inte med gnagare.

   På våren tas planteringspotatiserna bort från förvaringsställena cirka 3-4 veckor före plantering. Det slås ut, släckte de drabbade knölarna och utsattes för grobarhet. Denna process bör ske vid en temperatur från 12 ° till 20 °. Närvaron av ljus är obligatorisk, eftersom endast i sitt närvaro kommer gröna plantor att bildas.

   Direkt solljus under hela dagen är dock oacceptabelt. Därför fokuserar man på förhållandena i rummet där groningen äger rum, kan planteringsmaterialet täckas med säckning, tidningar etc. Beroende på temperaturförhållanden, luftfuktighet, närvaro av fukt i potatis, kan spridningsprocessen vara från 20 till 40 dagar. Knölar med gröna groddar upp till 2 cm anses vara optimala för plantering.

   svar
 5. Olga Petrova, Tula

  Potatis i lådor-celler

  För bästa möjliga konservering av potatis i källaren rekommenderar jag användningen av lådceller med trellised botten. Jag har 20-30 kg potatis i en sådan låda. Att göra dem är inte svårt med egna händer från tjocka lameller eller smala brädor. Tidigare användes många av dessa lådor för affärsändamål, och nu har de blivit glömda.
  Lådor fyllda med potatis, tar jag till källaren och placerar varandra på 4-6-datorer. I svåra frost täcker jag min potatispyramid med gamla filtar och rockar.

  svar
 6. Irene

  Senare menar inte sämre

  För att få en extra gröda potatis (vår älskade i familjen delikatesser), växer jag i två steg. Den första planteringen är klar runt mitten av april och den andra - efter samling växte gröna och rädisa. Denna potatis har tid att nå en mycket anständig storlek på hösten jämfört med våren.

  På bilden kan du se vilka knölar jag grävde i september i september 30. Och toppen, förresten, vid den tiden stod högt under 2 m och var fortfarande grön! Jag ville även vänta lite mer med skörden, men enligt prognosen skulle bara ett par dagar frost börja, så jag måste motvilligt ta upp jobbet.

  svar

Lämna feedback, kommentarer