Recensioner och kommentarer: 3

 1. G. Abakova Permregionen

  Är det möjligt att plantera köpt vitlök?

  svar
  • OOO "Sad"

   Du kan. Det är sant att resultatet blir oförutsägbart. Vitlök är väl anpassad till förhållandena i det område där den växer, och i en annan region kan det inte sägas uppenbaras.

   Anpassningen tar ibland 3-4 av året. Därför är det bäst att få lokal vitlök på marknaden eller från grannar. Då kan du samla bulbborna från det, såga - och få ett stort antal ensidiga att landa för nästa säsong.
   Shop-vitlök kanske inte överstiger om det behandlades med antisprutningspreparat. När den planteras i marken kommer den att rotna i stället för att börja växtsäsongen.
   L.TIMOFEEVA, agronom

   svar
 2. OOO "Sad"

  I slutet av förra seklet, i 1990s, planterade vi vitlök sorter Gulliver på vår gamla sida. Dess rotsystem tränger in i jorden grundligt och det skjuter inte. En säng bereddes från höst, efter baljväxter (bönor, ärtor) och delvis efter pumpa. Det är lämpligt att inte plantera efter lök, vitlök eller potatis.

  Vårt vitlöks särdrag är att det bör planteras i början av våren, i mitten av april, till upptinad mark. Planteringsvård är vanligt - lossning efter vattning och regn, skydd mot ogräs. I slutet av maj - början av juni, när 4-5 lämnar visas, är det nödvändigt att mata med ett mullein-extrakt. Vårlöklök i villkoren för en lägenhet förlorar inte dess egenskaper, torkar inte ut och spjälkar inte.
  För närvarande planterar jag vinter vitlök i trädgården. Under bildandet av växternas lök matar jag upp en fosfor-kaliumblandning: 2 Art. l. dubbel superfosfat och 1 Art. l. Kaliumsulfat späds ut i 10 1 vatten. Matningshastighet: 5 1 lösning per 1-kvadrat. m.

  Jag kan inte bära den, så jag använder en 5-liters vattenburk.
  Mellan förband häller jag träaska -1 ett glas på 1-kvadraten. Efter skörden hänger jag vitlöket i en skjul för torkning - han behöver skugga och svalka, så håller jag det i kylskåpet.

  Irene

  svar

Lämna feedback, kommentarer