6 recensioner

 1. Natalya Ivanova, Moskva

  Jag har ett växthus av polykarbonat som mäter 6 × 3 m. Jag odlar paprika, tomater och 2-3 buskar gurkor i det tillsammans. Jag vet att det här inte är helt korrekt, men under flera år var allt bra, jag klagade inte över grödorna. Och förra sommaren började stora ruttfläckar på frukt av paprika och tomater på sidorna. De såg torra ut, och i stället för en frönkammare fanns det torra vita partitioner. Vad hände med grönsaker? Hur kan man förhindra att detta händer under den kommande säsongen?

  svar
  • OOO "Sad"

   - De symtom som du beskrev är karakteristiska för vertexrötning orsakad av brist på kalcium. Frukter kan ätas genom att klippa den drabbade vävnaden. För att bevara skörden under den kommande säsongen, lägg till gödningsmedel som innehåller kalcium till tomten under våren för grävning (till exempel kalciumnitrat med en hastighet av 100 g per 1 kvm, i framtiden kan du minska doseringen till 50 g per 1 kvm). I detta fall hjälper kalkmjöl (kalciumkarbonat) inte, eftersom det är dåligt lösligt i vatten, och tills det börjar verka kommer det att vara för sent. Det kan introduceras på hösten istället för kalciumnitrat för att berika marken för nästa säsong. Om du inte kan göra saltpeter för grävning, späd 1 msk i veckan efter att du planterat plantorna. gödningsmedel i 10 liter vatten och häll 1 liter lösning under roten till varje växt. Upprepa toppdressing en gång i månaden - och det blir ingen topprotning!

   svar
 2. Summerman, trädgårdsmästare och trädgårdsmästare (anonym)

  Kommer det att vara möjligt att odla tomater i ett växthus året runt och vad måste göras för att göra detta?
  Alexander, Kaluga

  svar
  • OOO "Sad"

   För att få en gröda för nyårsbordet måste frön av gurkor och tomater planteras i september-oktober. Det är värt att beakta det faktum att dagsljuset är mycket litet under dessa säsonger, varför det är nödvändigt att organisera ytterligare belysning i växthuset. Om du sår frön i november, kommer den viktigaste utvecklingen av buskarna att vara i januari och februari. Ja, det här är inte för det nya året, men du måste erkänna att dina färska gurkor och tomater i slutet av februari och början av mars också är en ganska trevlig sak.

   För att odla tomater på vintern behöver du ett växthus med tjocka väggar (glas, polykarbonat). För att få en vinterskörd rekommenderas det inte att skapa höga växthus - all den varma luften kommer att gå upp och beröva dina grödor uppmärksamhet. Termisk isolering av keramik måste finnas närvarande för att skydda kulturen under svår frost. Ramhoppare måste placeras i längdriktningen på ett avstånd av 75-90 cm från varandra. Denna design hjälper till att undvika skador på väggarna under kraftiga snöfall.

   svar
 3. Anna Ryabtseva

  Gurkor bedövade.
  Jag försökte mata dem med en mullein-lösning (1: 10) - ingenting har förändrats. De sitter på ett ställe, de ser inte sjuka ut, men de vill inte utvecklas. Vad är det med dem?

  svar
  • OOO "Sad"

   - Utifrån beskrivningen hade växterna inte tillräckligt med värme: en stor spridning i dag- och natttemperaturerna påverkades, eller författaren till frågan hällde kallt vatten på buskarna.
   Om gurkor växer i öppen mark rekommenderar jag att du installerar små bågar ovanför dem och täcker dem med folie på eftermiddagen, så att det på natten är tillräckligt varmt under skydd. Om gurkorna växer i växthuset, knyt växternas vippor till spalten och bädda bäddarna med torv.

   svar

Recensioner och tips

Din e-postadress kommer bara att vara synlig för dig.