2 recensioner

 1. Vera Denisovna SCHURKO

  I sommar började många floxer torka löv underifrån.
  Och pulveraktig mögel torterades.
  Vad gör jag fel om jag matar enligt schemat, buskar växer på de bästa - soliga platserna?

  svar
  • OOO "Sad"

   Om bladen på botten av stjälkarna börjar torka ut, troligen saknar floxen kalcium och kalium samt fukt.

   Baserat på en växt, ta 1 glas ask och häll kokande vatten. Låt den stå hela natten, då är det nödvändigt att lägga till upp till 1 liter vatten och hälla under växten.
   Det verkar som att alla blommor älskar solen. Men som det visade sig är växter som är mycket mottagliga för pulveraktig mögelinfektion bäst skuggade. Varför? Det orsakande medlet för en svampsjukdom känns bättre i solen än i delvis skugga och till och med i skuggan.
   Det är också viktigt att inte överfodra flockarna, även om det också är omöjligt att lämna dem helt utan mat. Fosforgödselmedel påskyndar lövmognad och lignifiering av skott och förkortar därmed perioden för deras mottaglighet för sjukdomen. Men ett överskott av kvävegödselgödsel skadar dessa blommor.
   Om vita, pulverformiga fläckar förekommer på bladen på floxer, måste du spraya buskarna med den biologiska Fitosporin-M-produkten. Och så att pulveraktig mögel inte uppträder igen, används syntetiska fungicider också för profylax: Skor och Topaz, alternerande dem.

   svar

Recensioner och tips

Din e-postadress kommer bara att vara synlig för dig.