22

22 Kommentarer

 1. Arina Karpova

  Hvor mange rosetter på jordbærbusk kan jeg tage til plantning?

  Svar
  • OOO "Sad"

   - Mange rosetter kan danne sig på en flok jordbær pr. Sæson. De af dem, der dannede før september, havde tid til at lægge blomsterknopper og vil helt sikkert takke høsten i det næste år. Normalt er disse de første 3-5 afsætningsmuligheder. De resterende rosetter på busken, der er dannet i september-oktober, vil ikke have blomstrende knopper og vil ikke give en afgrøde. Men de kan vokse blade i det første år, lægge knopper og behage bærene om et år. Vi trækker en konklusion: Hvis der er meget plantemateriale - vælg de tre første stikkontakter med et overskæg til plantning. Hvis det ikke er nok - plant alle tilgængelige stikkontakter, uanset deres rækkefølge.

   Svar
 2. Natalia Kobyakova, Borisov by

  Om foråret vil jeg forsøge at plante en jordbær for første gang. Hvad er den bedste tid til dette?

  Svar
  • OOO "Sad"

   - For at bestemme den optimale tid til plantning er det nok at observere planten selv i naturen. Jordbærhave (jordbær) ønsker at få mere plads til dit liv og forlade frugtbare afkom. Det begynder at begynde på fruitingstidspunktet, dvs. i juni.

   I juli tager den første roset på antennerne rod, og i begyndelsen af ​​august - den anden og tredje. Denne gang (fra slutningen af ​​juli til midten af ​​august) og er det bedste til plantning af unge jordbærrosetter. Om vinteren vil de ikke kun have tid til at slå rod godt, men også at vokse flere horn i busken. Det ser ud til, hvor vigtigt er antallet af horn, det vigtigste er, at busken skal tage rod? Men det er vigtigt! Jo mere busken vokser i diameter om vinteren, desto højere kommer høsten fra det næste år.

   Svar
 3. Irina ROMANOVA, byen Ivanovo

  Først vil den store frugter haven jordbær, eller som det hedder jordbær, bjørn, hvordan man straks begynder at bekymre sig om den fremtidige høst-sætter blomsterknopper. Hvordan ikke at hjælpe en sådan hård arbejdstager?

  Først og fremmest efter frugtens afslutning fjerner jeg overskæget og luger sengene. Og så skar jeg alle de gamle blade for ikke at skade de unge blade.
  fremtiden
  Løs lidt om jorden
  bush, hæld en kompleks gødning (20 g på 1 sq. m.) og forsegl den i jorden.

  Herefter smutter jeg jorden med tørv. Det bliver en ekstra kilde til næringsstoffer og vil bevare fugt i jorden.

  Jeg hælder jordbær. Indtil efteråret ønsker jeg ikke noget whiskers eller ukrudt. Yderligere vanding - som nødvendigt (det er bedre sjældent, men mere rigeligt). Inna Kolesnik, Kaluga

  uhod-za-klubnikoi

  Svar
 4. Marina Rykalina, Vitaliy Dekabrev

  Sådan opdateres jordbærplantage
  Så snart afgrøden høstes, fortsætter vi til arbejde, og der er ikke få af dem, er jordbær den mest arbejdskrævende afgrøde. Hvis plantagerne allerede er tre år gamle, så er det fornuftigt i juli at afskære alt løvet og straks lave en fodring. Vi falder i søvn i sengene med en løs og næringsrik jord-humus, vermikulit, kompost, kokosnødsubstrat, tørv. Dette er nødvendigt for at sprøjte blotte rødder.
  For at få et hurtigere foder efter jorden gør vi også flydende topdressing, vi blander flydende biohumus og Lignohumate. Og en uge senere, når nye blade begynder at vokse, fugter vi sengene fra vandkassen med et biologisk fungicid for at forhindre sygdomsudvikling. Efter 10 dage er det ønskeligt at gentage desinfektionen.
  På unge plantager kan du gøre uden jord. Vi fjerner de lavere syge blade, gør væske øverste dressing og desinfektion.
  På senge med reparationssorter, hvis du vil have stabile udbytter, skal du lave gødning ugentligt.
  Hvis der er et ønske og en tid, så kan bladene også fodres med gødning, hvor der er vitaminer, mikroelementer, aminosyrer osv.
  Vi forsøgte at dyrke jordbær på en række måder - kontinuerlige glades, rækker, på ikke-vævet materiale. Men den mest hensigtsmæssige løsning for os er træ senge. De er lettere at passe på, sorterne er ikke forvirrede, gangstierne er dækket af stof, så ukrudt ikke vokser.
  UPDATE PLANTS
  Jo tidligere du plante jordbær, desto bedre bliver det rod og det højere udbytte, du får det næste år. Selv i sommervarmen er det muligt at lægge jordbærbede, hvis du køber kimplanter med et lukket rodsystem. Ved plantning sorter i juli, vil du prøve dine bær i efteråret.

  Svar
 5. Galina RYABOVA, Dzerzhinsk

  Hvor ofte opdaterer jordbærplantningen? I princippet lever jordbærbusk i lang tid. Men efter et par år bliver de enten tættere eller svække. Blomster vokser små, bær krymper.
  Nogle gartnere og industriparker går i stedet for hvert mål, men det er nødvendigt med intensiv landbrug for at opnå den maksimale høst fra det første år. Derfor er den sædvanlige levetid for buske-2-3, nogle gange 4 år. Det er bekvemt at have flere senge i haven med plantager af forskellige aldre.
  Propagere jordbær mere ofte vegetativt, skudd-overskæg eller fission buske. For sorter, der danner en lille overskæg, er frøforplantning egnet.
  Ligegyldigt hvor hårdt eksperterne siger, men i befolkningen er det samme, at jordbærbæren stadig hedder jordbær. Det bliver dog ikke mindre velsmagende og elsket af alle. Jordbær vokser i næsten enhver have, men ikke alle kan få stabile høst. Ligesom enhver kultur har hun sine små hemmeligheder.

  Svar
 6. læser

  Det menes at jordbær ikke kan dyrkes i lang tid på samme sted. Men her er et andet eksempel, og jeg må sige, ganske nysgerrig. Lad os se snævert ud.
  Den første række jordbær i længden 8 m var i en æske af brædder. De kaldte den jordbær-faia. Det var vores distrikts elite, jeg stansede det ikke og købte det i børnehaven. Fordelen ved denne sort var, at buskene gav lidt overskæg og en oprejst tykk peduncle. Jeg indrømmer, at Fairy ikke gav mange bær, men alle var som et udvalg: stærk, oval form, ifølge 7-8 ting på hvert horn. Men vigtigst af alt ligger de ikke på jorden, men på bladene. I livet så en sådan lydig og renhed jordbær ikke! Ja, og jeg har en bekvemmelighed, fordi du ikke behøvede at være bange for at rådne, og heller ikke i haven. Og hvilke lækre bær var det ikke!
  Landinger gjorde jeg det. Til en begyndelse graver jeg et hul i haven ved 40 cm fra hinanden. Når du er i de tidlige rosetter vises på 3-4 blad i hvert hul mellem de uterine buske er knyttet rhinestones tre sokler, ekstra overskæg hensynsløst nedskæringer ud.
  Det følgende år, efter høst, fjernede livmoderbuskene, hældte humus (eller hvis venstre, derefter kompost blandet med aske) og alt dette forsigtigt løsnet op. Som følge heraf fik jeg et velforberedt område til plantning af nye overskæg af buskene i det første år af høsten. Og så sæson efter årstid, på samme sted voksede jeg op min elskede eventyr. Nitrofos fodring blev udført ved hjælp af drypvanding to gange om sommeren. Og jordbærene sad stille i haven, levede ikke fedt, blev ikke syge, frugtede ordentligt.
  Et par år senere byggede jeg en anden sengekasse og plantede en anden sort - Pioneer (købte den også i børnehaven, men hun fortryder ikke pengene og husker hvor klog Fairy var). Denne jordbær viste sig at være af mellemstørrelse, bærene var i form af en kegle. og her
  Peduncle skuffede mig - det lå på jorden. Jeg var nødt til at kigge efter savsmuld og mulch dem.
  Men tror ikke, at jeg brummer - det er mig, for ordens skyld. Faktisk supplerer disse to sorter perfekt hinanden. Eventyret på os gik til mad i en frisk art, og pioneren blev brugt til vinterpræparater, fordi bærene på den har vist sig mere duftende og mere sødt end ved sin kæreste. Forresten var den anden klasse også meget opmærksom og resistent overfor sygdomme.
  Og hvad angår skadedyrene, så skete det, at i sengene med jordbær havde vi et firma med grå frøer. Vi fornærte ikke disse barnevogne, forgav dem for det faktum, at de nogle gange regaledede sig med modne jordbær. Jeg ved, at nogle sommerbeboere kæmper med dem på grund af jordbær, men jeg synes alt dette er noget vrøvl. Nå, vil disse væsner spise meget? Fortæl mig ikke! Så i taknemmelighed for så venlighed til dem udrydder frøer alle snegle og andre plantager, selv i drivhusordningen blev bragt.

  Svar
 7. gæst

  Mod jordbær-hindbærstråle bruges: mulching rækkeafstand, sprøjtning med sæbe eller flyveaskeopløsninger. Du kan hakke hvidløg og Mr. 200 2-3 løg, tilsæt chili, og hæld en blanding af 10 liter okser og en 3-4 dage at sprøjte senge. Metoden til bekæmpelse af væven sprøjter buske med en opløsning af kaliumpermanganat (5 g per 10 l oxer) eller infusion af varm chili peber. Mod en edderkoppemider, bladlus, bladruller bruger "Gaupsin". Snegle og snegle kan indsamles manuelt ved at arrangere fælder - spredes mellem sengene og fugtes med juice eller ølposer. Ægeskaller er også plantet omkring dem, skrælning af nødder, lille grus, aske. Mod myrer anvendes en opløsning af borsyre. Du kan blande borsyre i fælder - store flasker med en tynd hals, fyldt med sur mælk eller sirup, der er begravet med jorden.

  Svar
 8. Gæst

  Hvem kæmper skadedyr på jordbær?

  Svar
 9. Olga

  Jeg vokser en jordbær sort admiral, jeg har 15 senge på 16 m lang. Da der er meget vand på stedet (især om foråret), var det umuligt at gå mellem de første år mellem rækkerne, benene var knædybe i mudderet. Men jeg fandt en vej ud.
  Når jeg forbereder mig til plantning, fjerner jeg furgen fra furgen, lægger den på en seng, og i en dybdedybde 40-50 cm falder meget i søvn savsmuld.
  De dunkler hele rummet omkring den voksne buske. Det er alt sammen: Der er ingen moser i haven, og bærene er rene. Selv når der er tørke om sommeren, er der altid nok fugt på mit websted. Da jeg bruger buske
  fire år, så savsmuld i denne tid har tid til at fortolke.
  Jeg renser gamle planter, jeg graver alt, jeg planlægger nye senge og gentager alt. Jeg beskytter mine bær fra fugle med et tyndt belægningsmateriale: Jeg syr det langs længden mellem hinanden, og jeg syr lusene af tæt materiale langs bredden, som jeg på forhånd sætter pinde på. Længden af ​​dækmaterialet er lagt brædder, materialet er godt blæst, og bærene vokser stort og sødt.

  Svar
 10. Sergei

  Pas på jordbær
  I begyndelsen af ​​måneden plantes nye plantager af jordbær på en sådan måde, at de plantede planter bliver velrotede til frost.
  På den frugtbærende vilde jordbær buske, så nyligt dannede rødder skal drysses med ny jord. I dette tilfælde kan du ikke falde i søvn.
  Hvis bladene ikke blev hugget i juli, bør det ikke ske i august, da mange næringsstoffer vil blive brugt til dannelsen af ​​bladapparatet, som vil påvirke lægningen af ​​den fremtidige afgrøde negativt.
  Afskær forsigtigt overskæget, for ikke at forstyrre moderplanterne og de nye rodforbindelser (hvis de er nødvendige for at forsegle plantagerne eller som plantemateriale i foråret).
  Undersøg de unge blade af jordbær. Se dem punktering eller små huller - dette er arbejdet med en hindbær-jordbærvæv. Behandle insekticidplantning med Fitoverm.

  Svar
 11. Valentina

  Hvor bedst kan man forynge plantningen af ​​jordbær?
  Jeg er en urværk person, jeg elsker alle slags nyheder og lidt, jeg går straks ind i kamp. For flere år siden læste jeg et sted, at når du planter jordbær under en film, behøver du ikke tage sig af planterne - bare høst spandene med spande. Det lød fristende (omend unødvendigt), så hvorfor ikke prøve det?
  Jeg gravede op i en lav seng, tilføjede en lille gødning, nivellerede det hele med rakes, og i stedet for en film (vi havde et underskud med det da) spredte en ruberoid rundt om jorden. Han skar hullerne med en kniv og plantede jordbærbuske i dem om efteråret. Alt var tilfreds med sig selv og begyndte at vente på en "multi-harvest" afgrøde.
  I det første år af bær var dog lidt, men alle velsmagende og stærke. I den næste sæson optrådte der på min seng urolige tykninger. Kun ikke jordbær og massive ukrudt, som perler til lyset så meget, at her og der endda brød gennem tagmaterialet! Og jorden under dette hus var så rystet efter regnen, at det var som en mursten: Jeg kunne ikke løsne det, vi kunne ikke trække ukrudtet ud.
  Nå, nu om det behagelige. I lang tid var jeg bange for at forynge jordbær til at afskære alle "toppe", men alt det
  ki besluttede. Naboer gispede og gispede, da jeg strygte mine senge med en roterende slåmaskine og klippede hele jordbærets overjordiske del. Jeg fjernede alt til jorden, og som følge heraf fik jeg et barfelt. Hvorfor? Denne metode får de sovende rodknopper til at vågne op, hvilket danner et nyt rodsystem. Som følge heraf vokser nye, godt frugtbare rosetter.
  Hvordan bliver jordbæret jo jo? Det første år er en lille høst. Den anden er den stærkeste. Og det tredje år er også godt, men bærene er allerede lidt mindre end sidste sæson. Og efter det kommer jordbærene til at falde i frugter, så vi må enten ændre alle plantagerne eller gøre foryngelse (det vil blandt andet hjælpe et par år til at forlænge jordbærets liv).
  Alle de udskårne blade, jeg samlede og brændte for at slippe af med skadedyr akkumuleret i det. Efter at have klippet løsnede han jorden, fyldte den med humus og var dækket af savsmuld. Og efter et stykke tid kom grønne spirer gennem mig, og i efteråret var de allerede store buske. Jeg planter dronningen Elizabeth. Denne sort tolereres meget godt af svære vintre, uhøjtidelige i pleje, meget hurtigt multiplicerer og giver mange bær.
  Jeg advarer dig om, at du skal gøre det straks efter at have samlet de sidste bær. Generelt var eksperimentet vellykket, du kan anvende det sikkert.
  Bare husk at du skal klippe jordbærene umiddelbart efter høst af de sidste bær! Og foryngelse er ikke en løsning på alle problemer. Du vil være i stand til at forlænge din jordbærs liv i bare et par år, og så igen hele den nye.
  Nå, klippe eller plante, gør det selv. Jeg bruger begge metoder, men jeg bruger det først først, når der ikke er tid til at rodne med jordbær.

  Svar
 12. Daria

  Hvis du ikke kan slippe af med vilde jordbær på nogen måde, fortvivl ikke før tiden, men prøv at anvende den nedenfor beskrevne metode. Efter alt ser det ud til, alt var tabt, og nu kan høsten tælles i spande!
  Da vi flyttede til huset i landsbyen, trak jeg min yndlings bær - jordbæret af Mashenka-sorten der, som jeg specielt transporterede hundrede kilometer fra den gamle dacha. Og her var tiden til at angribe! Så snart min bær begyndte at blomstre, begyndte der at ske noget med blomsternes gule centre - de blev sorte, og bærene, hvis de var bundet, var grimme, små, godt, bare problemer!
  Jeg kigget på al denne grimhed i år tre, tog alle mulige foranstaltninger, men uden succes. Og en gang kom hun ind i et tog med en kvinde, og hun gav mig en recept til lægemidlet "Nuclear Blend". Jeg troede, at denne blanding er helt uanvendelig for jordbær. Det var i august, og næste forår er der sket samme historie med min Mashenka. Intet hjalp, jeg kiggede på bæren og besluttede at der ikke var noget mere at tabe. Hun bragte blandingen og gik generøst for at sprøjte planten. Jordbær var stadig hvidt af farve, men middelmændene viste sig allerede. Drysses. Jeg ser dagen, den anden ... Masha rejste bladene, nikkede til mig: "Tak,
  sibo ", og blomster endnu mere! Fra hver blomst, som forventet, blev bærene, størrelsen af ​​mere end mellemstore, fastgjort, buskene voksede til højden af ​​50-60 cm. Jeg har siden indsamlet en eventyrafgrøde!
  Jeg giver opskriften til "Nuclear Blend". På 40 1 koncentrat:
  • 1 stor eller 2 lille flaske tjære,
  • 1 kg salt,
  • 1 kolbe af kaliumpermanganat eller iod,
  • 1 bundt af nåletræskoncentrat eller 1 granolieboble,
  • 1 l-ekstrakter af organisk eller græs (koncentrat),
  • 1-pakke (10 g) af borsyre.
  Alt dette Jeg opdrætter i forsommeren i 40-liters tønde, tage 1 glas blanding (200 g) af løbet på 10 liter vand og plaske alle - jordbær, solbær, rose, hindbær. Min Gud, hvordan mine planter takker mig! Hver på sin egen måde, som han ved - roser, for eksempel, bøj ​​og glæd blomsterne hele sommeren! Blomsterne er blevet store, farverne er så lyse, bladene er frodige, tætte, mørkegrønne. Om jordbærene har allerede sagt - jeg samler spande.

  Svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   og hvad mere kan du drysse på? tomatkombe?

   Svar
 13. Natalia

  Jeg vil dele en fremragende måde at bekæmpe sygdomme (pletter) af jordbær jordbær på. Jeg fylder 10-liter spanden med hestesorrel (jo mere
  bedre) og hæld vand. Jeg insisterer på 1-2 uger. Den resulterende infusion sprøjtede jordbær. Efter en sådan behandling om sygdomme er det muligt at glemme!

  Svar
 14. Natalia

  Jeg vil gerne dele min erfaring med at bekæmpe nematoden i sengene med jordbær
  Jeg tror, ​​at alle jordbærens sygdomme er den største skade, der er forårsaget af nematoder. Syge planter er godt markerede og adskiller sig fra sunde ved deres squat, forkortede tykke peduncles, røde bladblader. Bladene selv bliver læderagtige, mørkere, rynket. Stærkt berørte planter bærer ikke frugt eller danner grimme bær.
  Jeg kæmper med denne sygdom så. Alle syge prøver fra frugtbærende senge i maj-begyndelsen af ​​juni rengøres. De gamle plantager (efter fjerde år af livet) opstyres og efter to år i træk sår sengene med havre og rug. Meget effektivt værktøj! Disse planter renser jorden grundigt fra nematoden.
  På det gamle sted returnerer jeg jordbær gennem 3 år.

  Svar
 15. Julia

  Fortæl mig, hvad er der sket med mine jordbær? Jeg vokser to sorter - Lambada og Crown, og et sted fra slutningen af ​​juli begynder bladets kanter at pakke op, bladet er grønt, men det rustler, det føles som et papirblad. Hvad er der, jeg kan ikke forstå, måske er det en slags sygdom, eller handler det om mangel på nogle sporstoffer? Eller er det et kendetegn ved mærket? Jeg har stadig Elvira og Junia Smids, de har normale blade, og pleje er det samme.
  Og et andet spørgsmål. På nogle koronaler af kronens sort begyndte de centrale blade at falme, de unge, der lige begyndte at blomstre. De begynder at falme langs kanten af ​​bladet efter at "hjertet" har visnet. I litteraturen fandt jeg ikke grunden til enten den første eller den anden sag. Hvem ved hvad der er sagen?

  Svar
 16. Svetlana

  Alle ønsker at få en større høst af haven jordbær. Og jeg har flyttet til en ny dacha, besluttet at fodre jordbæren ordentligt, så straks var resultatet håndgribeligt. I haven, hvor jordbær blev plantet i sidste sommer, på pladsen 2 × 3 m, begravede jeg to hakkehopper fra en laden, hvor de tidligere ejere havde ged. Høet blev presset og godt peberet med geddråber. Laden af ​​låven var i orden, og selvom gederne ikke levede i den i mere end fem år, blev kulden ikke rådnet og bibeholdt sin form.
  Af en eller anden grund troede jeg ikke, at denne gødning kan være for koncentreret, der var ingen erfaring med håndtering af sådan gødning. Forskellene mellem buskene af jordbær, jeg begravede stykker af ged kuld på toppen af ​​en seng dækket dækker materialer til at varme bær modnes hurtigere, og for et par uger, jeg glemte en seng - der var mange andre bekymringer. Så opdagede jeg, at ukrudt var begyndt at bøje sig under afdækningsmaterialet. Nå, godt - lad materialet ligger ikke direkte på buske af jordbær, så for ikke at overophede bladene. På den anden side kunne ukrudtet helt drukne jordbær. Generelt valgte jeg tiden og tog af dækkematerialet. Da jeg kiggede på jordbær, var jeg meget ked af det. Bladene er rustne rundt om kanterne, der er næsten ingen bær ...
  Jeg indså straks, hvad der var sket: en kemisk brænding, jeg overfødte jordbær, for mange ikke-forbudte gødninger bidrog. Ugresset viste sig at være mere modstandsdygtigt, og de sprang også senere op, da regnen skyllede ret gødningene, fordi de voksede store og stærke. Men jordbærene faldt, kun et par normale buske med kanten af ​​haven på en lille bakke forblev. Brændte buske kastede jeg ud, men de ville aldrig have vokset normale bær, selvom bladene var vokset delvist. Og sortens egenskaber ville gå tabt helt. Fra de sidste buske tog et par overskæg og lavede senge på et nyt sted, den brændte måtte forlades.
  Og så ... Godt er et ordsprog: Til hvem lektionen for fremtiden ikke går. Tre år senere brændte jeg igen nogle jordbærspisker under transplantationen. Normalt graver jeg et overskæg med en jordklods, bærer den til et tidligere udgravet hul, drop det og vand det. Denne gang besluttede jeg at hælde træaske i hvert hul. Normalt spredte jeg det over jorden mellem rækker af jordbær, og så besluttede jeg af en eller anden grund at hælde det lige ind i hullerne. Det er godt, at jeg på den dag kun plantede et dusin og en halv whiskers og kun et par dage senere tog landing. Det viste sig, at næsten alle de plantede overskæg visnede, og deres udseende pegede igen på forbrændingen.
  For meget aske jeg hældte i hullerne, efter vanding blev rødderne brændt.
  Jeg var nødt til at smide alle landingerne og lave nye. Hun pulverede aske bagefter. To sager jeg endelig havde. Nu ved jeg, at det er bedre at underfeede vild jordbær end at overfeed det. Og afgrøderne kun vær venlig mig!

  Svar
 17. Læseren (nitsa)

  Hvis du kan lide jordbær, må du ikke fodre det med gødning. Gødningen Kvælstofoverskuddet: jordbær vil "krøllede", "skægget", og bær giver lidt, og de vil være ringere, syg. Kig - en lysning i skoven vilde jordbær vokse uden gødning, ingen syge, og meget velsmagende. Giv haven jordbær naturlige gødning! I efteråret, når enden bladtab, skriv en birkelund efterlader mange poser som han kunne. Medbring det til haven. Arrangere kompostnik: Ogorod egnet størrelse pad boards, højde og 1 m sypte i box løv lag 20 cm intersperse hvert lag blade jord, træ aske (i liter jar) og fosforholdige gødninger ... (ved 50 g 1 sq.) Tumble, dække med en film, og på toppen - et skjold. Et år senere vil der blive forberedt en ideel gødning til jordbær - blad humus. Foder bæren om forår, sommer og efterår.

  Svar
 18. Læseren (nitsa)

  I sommeren og efteråret efter indsamling bær jordbær, som er almindeligvis kaldes jordbæravlere, den vigtigste opgave i plejen af ​​denne kultur - at skabe optimale betingelser for planter til at genopbygge bestanden af ​​næringsstoffer, der er nødvendige for at lægge de nye blomsterknopper.

  Således vil du passe på dannelsen af ​​det næste års høst og den vellykkede overvintring af planterne. Efter høst og beskæring af gamle blade jordbær skal fodre kompleks mineralsk eller organisk gødning og rigt vandes, og derefter zamulchirovat jorden under buske humus eller kompost.

  Ved tørt og varmt vejr skal vanding og lossning af jorden være regelmæssig. Hertil kommer, at planterne i hele vækstsæsonen fjerner whiskers, forlader 1-2 på bushen om nødvendigt for at opnå et nyt plantemateriale. Fra det næste år får du en god ny busk, hvorfra du straks får bær. Ved at gøre dette, erstatter jordbær hvert andet år, vil du være i stand til at opnå en permanent høst.

  Svar
 19. Mikhalych

  Rådgivning:
  Jordbær er løsnet, befriet fra ukrudt, om nødvendigt vandet, afskåret en del af bladene - en kilde til sygdomme og skadedyr. Umiddelbart efter at have indsamlet bær, klippe ud overskæget, som fortykker sengene, udtømmer planterne, reducerer udbyttet. Skær overskæget af med en kniv eller en snegler, de bør ikke slides af, fordi du kan beskadige moderplanten. En del af overskæget (2-3 pr. Plante) skal efterlades - i august får du en vidunderlig frøplante. Hold et overskæg på de kraftige og rigelige frugtbuske, der ikke er ældre end 2-3-x år. Læg dem på den løsnede jord mellem rækkerne og bøj rosetterne med træfløjter til jorden for at rødme. Hvis jordbærbusken
  fjern alle blade sammen med hjertet. efter
  Denne operation vil genoprette nyrerne, og på de nyvoksne blade vil der ikke være nogen mide.

  Svar

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.