14 anmeldelse

  1. T. Morozova Ryazan-regionen.

    Jeg så en kumquat i butikken, jeg var meget interesseret i den, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal passe på den. Kan du hjælpe mig?

    svar
    • OOO "Sad"

      Dette attraktive citrustræ kaldes kinkan af japanerne og kumquat af kineserne. På tidspunktet for frugtsætning er træet dækket af små gylden-gule frugter. Kumquat frugter er aflange ovale eller runde og de mindste blandt citrusfrugter - de er på størrelse med en mellemstor drue eller stor oliven.

      I et rum vokser et kumquattræ op til 1,5 m. En sådan plante kræver en stor beholder til normal udvikling. Vækstperioden under indendørs forhold begynder fra slutningen af ​​april - begyndelsen af ​​maj og varer 30-50 dage. I modsætning til de vigtigste citrusfrugter har en voksen kumquat én vækstperiode, og unge planter har to. Væksten når 6-20 cm Planten blomstrer i juli-august i 5-7 dage. Efter 2-3 uger kan træet blomstre igen. Kumquat-blomster er biseksuelle, krydsbestøvede, men selvbestøvning er også mulig. Kumquat-blomstringen skal reguleres. Frugterne modner i december-januar.
      Om sommeren skal du holde træet i diffust sollys. Om vinteren skal du tværtimod give planten maksimalt naturligt lys og adgang til direkte sollys ved at placere kumquat-beholderen på et sydvendt vindue.

      Kumquat elsker varme somre (25-30°) og kølige vintre (15-18°), samt fugtig luft. Når luften er meget tør, kan den kaste sine blade, og den bliver også angrebet af skadedyr. Om foråret vandes kumquats hver anden dag, om sommeren - dagligt, om vinteren - 1-2 gange om ugen. Fra marts til september fodres det frugtbærende træ 2-3 gange om måneden, resten af ​​tiden - ikke mere end en gang om måneden.
      For at dyrke kumquat skal du bruge en jordblanding af græstørv, havejord, rådnet gødning eller bladhumus og sand, taget i forholdet 2:1:1:0,5. T. ALEXANDROV, frugtavler

      svar
  2. Julia

    Kumquattræet stod på arbejde i en uge uden vanding. Jeg tog hende hjem til intensiv behandling. Han begyndte aktivt at kassere frugter og blade (billedet). Hvordan hjælper man?

    Kumquat (foto) - landing og pleje derhjemme

    svar
    • OOO "Sad"

      Citrusfrugter tåler ikke overtørring af jordagtig koma. Dette kan dræbe mykorrhiza (en svamp, der lever på rødderne og hjælper dem med at arbejde). Som følge heraf dør planten også, men nu er det vigtigt ikke at udsætte træet for yderligere stress. Du kan ikke transplantere, ændre jorden, det vil kun gøre ondt.
      Fugt jordklumpen ovenfra, indtil vandet kommer ind i gryden, dræn det overskydende efter en halv time (i fremtiden skal du kun vande, når det øverste lag af jorden tørrer ud).
      Spray rigeligt med varmt vand. Vand derefter, efterhånden som den tørrer ud, eller placer planten i et drivhus (under en gennemsigtig hætte).
      Det er bedre at fjerne frugterne. Fjern nedfaldne blade.
      Et godt tegn vil være udseendet af nye blade efter et stykke tid. Hvis tynde grene knækker i stedet for at bøjes, så er planten død.
      Det er tilrådeligt at tilføje "Zircon" til vandet til kunstvanding og sprøjtning - 4 dråber pr. 1 liter.

      Natalia SEMENOVA, biolog

      svar
  3. Elena ZAKHARIKOVA, smp. Oktyabrsky Ryazan Region

    Kerum kumquat margarita Citrus japonica købt 6 år siden. Planten står på det nordvestlige vindue, fylder ikke, overdriver ikke, fra batteriernes varme tæt på, må ikke lyse op.

    To år voksede uden problemer, så begyndte at blive gule pletter på bladene. Som følge heraf bliver bladene gule og falder af. Jeg håber, at dette ikke er en virus. Hvad vil eksperterne sige?

    svar
    • OOO "Sad"

      Måske er disse pletter en konsekvens af ugunstige forhold. Citrusser er lysende planter. I slutningen af ​​sommeren falder belysningen kraftigt: den lyse dag, lysets intensitet falder, og antallet af overskyede dage stiger. Og hvis man i sommeren kumquat på det nordvestlige vindue på en eller anden måde klager over manglen på sol, så har det ikke i efteråret og vinteren nok lys. I et varmt rum forbliver metabolismen på et højt niveau, planten fortsætter med at bruge en masse energi, mere end det modtager fra fotosyntese.

      Dette fører til udtømning og bladfald. Men selv yderligere dækning sikrer ikke, at den solindstråling, der modtager kulturen derhjemme, så for vellykket overvintring nødt til at sænke temperaturen af ​​indholdet. Vinterferie (november til februar) i skyggen - en fysiologisk behov for subtropiske planter. I mangel af køligere forhold i vinteren citrus normalt ikke lever længere end 3-4 år, efterhånden udmattede og dø. Derudover har de brug for luftfugtighed omkring 60% hjemme. I fyringssæsonen i den tørre luft, anlægget angrebet af mider - stærkt påvirket blade bliver gule og dør.
      I efteråret skal du tænde træet med lysdioder eller lysstofrør op til 12 dags dagslys og opretholde en høj intensitet af belysning. Om vinteren er det bedre at holde kumquat ved en temperatur på ca. + 14 dig med yderligere belysning. Varmisoleret loggia, eller på vindueskarmen fra siden af ​​rummet kan du installere en skærm af polycarbonat eller film.

      svar
  4. Vera Ustinova, Moskva

    Du kan dekorere nytårsbordet ikke kun med en skål med mandariner, men også med en cache-gryde med et levende citrustræ hængt med frugter. En af de bedste citruser til hjemmeavl er kumquat. Denne stedsegrønne busk er lille i størrelse, tåler at forme beskæringen godt og tager ikke meget plads i rummet.

    Stærkt udtalt hvileperiode uden kumquat. Hvis du ikke kan flytte det til vinteren i lyse rum med en temperatur på 12-15 °, så er du bare nødt til at levere kvalitet ekstra belysning i indeklimaet og dermed "udvidet" sommer.

    Forplantning kumquat er bedste stiklinger, så går det hurtigt ind i frugt, end vokset fra en sten.
    Ingen kunstige juletræer erstatter en levende gran, fylder huset med en unik harpiksagtig aroma. Men at ødelægge hvert år på træ er ikke nødvendigt. Hvis størrelsen af ​​landplottet muliggør dyrkning af fuldstørrelser, kan træerne indrettes direkte på gaden og til huset at skære kun et par kviste fra kronen. Desuden vokser kronerne i mange former for kulturelle nåletræer fortykkede, og en lille udtynding vil kun gavne dem.

    Miniature barrtræer, der er dyrket i containerkultur, vil perfekt klare juletræets rolle. På helligdage kan de bringes ind i rummet og indrettes. Bare lad ikke et skarpt temperaturfald! Fra gaden eller fra et koldt overvintringsrum skal du først flytte containeren i flere dage til den kolde korridor, derefter til den kølige vestibyle og først derefter til de opvarmede rum. Hold ikke juletræet varmt i lang tid - efter et par dage, trin for trin, send det igen til kulden.

    svar
  5. Anna DUDAREVA, Yaroslavl

    For nogle år siden besøgte jeg og prøvede den tørrede kumquat. Ærligt, jeg kunne ikke lide hans bitterhed. For et år siden så jeg en meget flot plante i butikken med frugter svarende til ovale appelsiner. Det viste sig, at dette er den samme kumquat, de frugter, som jeg blev behandlet på. Jeg kunne godt lide det så meget, at jeg straks erhvervede en plante, kun mindre i størrelse uden frugt.
    Da jeg fik at vide, at kumquat skulle vokse kompakt, skulle det ikke plantes i en stor pot. Derudover er det nødvendigt at transplantere omhyggeligt med en jordklump, da planten smerteligt reagerer på skader på rodsystemet. Du skal vande det med varmt vand (efter koldt kan det kaste bladene af). Det er også bedre ikke at lægge den under direkte stråler - det foretrækkes at placere det i et godt oplyst rum, men ikke på vindueskarmen.

    Min kumquat er vokset godt i løbet af året. Jeg tænker endda på at skære det. Sandt, mens planten ikke blomstrede. Hvis jeg ikke kan vente på dette og næste år, bliver jeg nødt til at lave en kumquat-inokulation.

    svar
  6. elsker

    Jeg har dyrket min kumquat fra et frø. I seks måneder sad han cm 10, og i 2 sommermåneder voksede han med 30 cm. Jeg ved ikke i hvilken periode du har brug for at klemme ham for at give laterale skud. Planten er meget smuk, og frugterne er bare lækre. Så først i Grækenland og derefter i vores blomsterbutikker. Jeg købte en datter som gave, og fra et frø - til mig selv. Hvis nogen fortæller mig, vil jeg være foragt.

    svar
  7. Tamara VORONKO, Yaroslavl

    Vivat, kumquat!
    Kumquat, der betyder "gylden orange" på kinesisk, er citrus med små, smukke frugter.
    Hudfarve og smag ligner mandariner og i form - til små aflange tomater. Skåret på tværs af kumquat-frugterne lægges ofte i smoothies, gløgg, frugtteer. De ser meget smukke ud og giver drinken interessante smagsnotater.
    Kumquat er ideel til dyrkning af et hus. Træet er lille, med god pleje fructifies rigeligt, så det ser elegant ud. Blomster normalt i juli-august, og frugter modner senest i december. Jeg voksede min kumquat fra stiklinger taget fra venner. Du kan vokse fra frøet, men det er sværere og længere.
    Det vigtigste ved dyrkning: At give planten en masse lys. Jeg holder puljen med et træ i det lyseste vindue, og om sommeren tager jeg det ud på balkonen. Om vinteren skal vi lave en højdepunkt.
    I perioder med aktiv vækst, om foråret og sommeren kræves der meget fugt. Men du bør ikke tillade det at stagnere, så potten skal have et tykt (3-4 cm) drænlag, og i jorden er det ønskeligt at tilføje sand og tørv. En gang om ugen skal du sprøjte fra sprøjtepistolen. I forår og sommer 1 gange i 2 uger jeg fodrer derefter infusion af humus, derefter en opløsning af kompleks gødning. Om vinteren, når væksten stopper, reducerer jeg vanding, fodrer ikke og holder planten væk fra batteriet.

    svar
    • Igor. Minsk.

      tak for tipsene!

      svar
  8. gæst

    Han har en miniature temperatur på 5 grader, så kun hjemme

    svar
    • Summerman, gartner og gartner (anonym)

      De behandlede mig med "pebermandarin", jeg kunne godt lide smagen. Jeg stak et par frø i en beholder mellem jordbærbuske og glemte det sikkert. Fremmede dukkede op i foråret
      spirer. Min søster og kone besluttede, at de var bedre agronomer end den legendariske gopher og hjalp mig med at luge. Men de overså den ene stilk. Jeg stak den hurtigt i en separat gryde og lod den stå på terrassen til næste forår. For interessens skyld kan du se vejret i nærheden af ​​Köln de seneste to år. Det drejer sig om minimumstemperaturen ... I løbet af de sidste par uger er temperaturen faldet til -5 grader om natten, men jeg kan endnu ikke se nogen tegn på frost.

      svar
  9. Gæst

    I en købmand oplevede jeg usædvanlige tørrede frugter kaldet kumquat. Frugterne er små, til smag som appelsiner. Interessant nok forsøgte en af ​​gartnerne at vokse denne underholdning på sit websted?

    svar

Mini-forum for gartnere

Din e-mail vil ikke være synlig