6

6 Kommentarer

 1. Natalia Danilova, biolog, St. Petersborg

  Har du nogensinde set ornamentik kaprifoliumbuske bogstaveligt dækket med bladlus? Blomsterne, uden engang at blomstre, sidder sammen i mørke, ubehagelige klumper ...
  Thälmanns kaprifol smager især til skadedyret. Bladlus slå sig ned på blade og unge skud i hele kolonier. Derefter begynder svampe at udvikle sig på den søde plak, den udskiller, som inficerer og svækker hele planten.

  Insektangreb kan håndteres ved hjælp af en sådan løsning: 1-2 spsk. natriumbicarbonat (soda) / 1 liter vand tilsat 1 spsk. flydende sæbe. Spray det på bladene og dæmp undersiden godt. Gentag behandlingen efter kraftigt regn. Et andet muligt sommerproblem for kaprifolie er en lysegrå belægning på bladene, der ligner mel. Dette er pulveriseret meldug. Til behandling kan planten sprøjtes med jodopløsning: 1 flaske 5% jod skal fortyndes i 10 liter vand. Gentag sprøjtningen efter 5-7 dage.

  Svar
 2. Victoria Kuptsova, Skt. Petersborg

  I det fjerde år af ornamental kaprifol på grene begyndte pludselig at eksfoliere barken. Måske er det en sort (jeg ved det ikke, har lige købt en kimplante en gang)? Eller er planten syg? Hvordan kan han blive hjulpet?

  Svar
 3. Ekaterina SHPIRKO, Kirovogradskaya obl.

  To slags kaprifolier er vokset i min have - japansk og kaprifolier. Dette er fantastiske creepers med charmerende delikate blomster, der udsender en delikat beruset aroma.
  Kaprifolie er uhøjtidelig - den kan plantes hvor som helst, men den blomstrer voldsomt i solen. Oktober er det bedste tidspunkt for udplantning, men du kan plante om foråret. Planten tåler let tørke. Men du skal passe ordentligt på krøllede skud. De skal understøttes godt, ellers løber skuddene til jorden, og det bliver vanskeligt at give planten et attraktivt udseende. Det var nøjagtigt, hvad der skete med mig, jeg måtte
  tilbringe tid og kræfter for at danne et spektakulært vin. Men nu gør hun mig glad. Kaprifolium japansk først blomstrer med hvide blomster, så bliver de gule, og i slutningen bliver kronbladene orange. Det blomstrer fra foråret til november. Og på kaprifolen åbner lyserøde blomster, hvorefter røde bær vises. Med en foryngende beskæring af kaprifol, er hamp skrællet med en højde på 30-50 cm fra jordniveauet tilbage. Hvis bøsningen er for tyk, skal den vejes: Forlad 10-13 stærke og jævnt fordelte grene, og fjern de resterende.

  Svar
 4. læser

  Vidunderlig kaprifol
  Kaprifol i min have er stolt af sin plads. Når alt kommer til alt, modnes dets lækre bær det allerførste - ca. 2 uger tidligere end vilde jordbær.
  Denne plante er selvfrugtbar, så du skal have mindst 3 buske af forskellige sorter i haven. Jeg dyrker med det samme 9 buske. Kulturen er uhøjtidelig i pleje, elsker fugt og lys. Det er bedre at plante det om efteråret. Når du planter, behøver du ikke at uddybe rodhalsen. Humus, lidt aske, sand og frugtbar jord bør tilføjes til plantegropen. Men mineralgødning skal fodres om foråret. Kvælstof - over smeltet sne, fosfor og potash - i løbet af sommerens vegetation.
  Honeysuckle vågner tidligt om foråret, blomster i april, og udbytter i det første årti af juni. I september forbereder han sig allerede på vinteren. Udvikler det første 2 år efter plantning langsomt. Ved 3-4 er buskformet op til 1 m i højden.
  Plant denne kultur og tag dig selv med tidlige bær!

  Svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   faktisk er det giftigt

   Svar
   • Summerman, gartner og gartner (anonym)

    Her taler vi om blåbærbær bær af buskronhoneysuckle.

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.