13

13 Kommentarer

 1. Eremenko

  Fortæl mig, hvad skete der med peber? Bladene tørres efterhånden ud fra kanten. For første gang blev sygdommen bemærket på paprika stadig i lejligheden, og når man flyttede til drivhuset, accelererede processen og spredte sig til flere planter ...

  Svar
  • OOO "Sad"

   At dømme efter symptomerne, det er en solskoldning; sød peber. Symptomer på denne ikke-smitsomme sygdom er ofte manifesteret i udseendet af lette områder af bladvæv eller frugter på solsiden. Årsagen er for stor belysning, for eksempel efter at have fjernet en betydelig del af bladene (dette lyser busken, og som følge heraf kan der forekomme forbrændinger på blade og frugter, der tidligere var i skyggen).

   Derfor er de vigtigste beskyttelsesforanstaltninger montering af solcreme og fjern ikke et betydeligt antal blade ad gangen.
   I. KORSAK

   Svar
 2. Valentina Vasilievna

  Frøplanterne blev vokset af sig selv, alt var fint med hende. Planteret i et drivhus begyndte planterne at vokse hurtigt. Engang gik jeg ind i drivhuset og så, at buskene droede - som om nogen havde afskåret toppen med en saks. Derefter ophørte peberne til at udvikle. I stedet for "beskåret" begyndte at vokse deformerede skud. Hvad er der sket med mine planter?

  Svar
  • OOO "Sad"

   Lignende symptomer er typiske for viral udvækst. Årsagen er den virus, som bladlusen bærer, en edderkoppemid og andre skadedyr. Inficerede insekter med spyt sender viruset til en sund plante. Som følge heraf dør det ikke, men bladene begynder at deformere, fra-smelte, der dannes et stort antal nye skud.

   Frugtning af sådanne buske vil ikke længere være.
   Forresten kan infektionskilden være frø. I de tidlige udviklingsstadier er sygeplanter måske ikke meget forskellige fra sunde frøplanter, men i løbet af tiden begynder tegnene at manifestere sig mere og mere. Kæmp dette problem kun ved at fjerne alle berørte planter. Du skal også forsøge at slippe af skadedyr, så de ikke overfører viruset til endda sunde buske.

   Svar
 3. Larisa CHASHKINA, Kostroma

  Jeg købte frø af paprika i foråret - på emballagen blev der skrevet, at de ville vokse store, kødfulde og saftige. Hvad er der sket? Frugterne voksede temmelig store, men slet ikke kødelige, med tynde vægge. Hvad motiverer årsagen?

  Svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Køber gode frø og kvalitetsplanteringsmateriale har hver gartner ret til at håbe på et højt udbytte. Men ikke altid gartnernes forventninger er berettiget - hvis planterne ikke modtager tilstrækkelig ernæring, vokser frugterne små, fibrøse, med tynde vægge. Peberfodring udføres mindst to gange om året, forudsat at jorden er rig på organiske og mineralske stoffer.

   Den første befrugtning udføres under blomstringen, kræver det andet-med frugt sæt og høje sorter af peber fodring oftere, hver 2-3 uger. Subkortikal producere skiftevis med mineralsk organisk gødning.
   Hvis frugten er dårligt hældt, for at forbedre kødet, kan du tilbringe bladfoder - i S l opløses vand 1 tsk. superfosfat, lad det brygge i 24 timer og med denne opløsning sprøjte planter om aftenen eller i overskyet vejr.

   Svar
 4. Anna FEDOROVA, Lipetsk

  Når peberen ikke blomstrer

  Der er år, hvor bulgarsk peber nægter at blomstre efter plantning i drivhuset. Nu, lært af erfaring, ved jeg hvad jeg skal gøre!
  Plantede frøplanter, når dag og nat temperaturer er mere eller mindre sammenlignet. Om aftenen må ikke være lavere end 12 °.
  Jeg plante kimplanter i den del af drivhuset, hvor solen skinner mest af dagen. Skyggen er blomstrende fjende.
  Hvis planterne ikke blomstre eller falder af æggestokken, ventilerer jeg ofte drivhuset. Det er især vigtigt at gøre dette i varmen.

  Jeg hælder med varmt vand.
  Jeg spiser peberfrugter med gødning på flydende gødning.
  Peber blomstrer heller ikke, hvis det er syg, så jeg inspicerer planterne. Om nødvendigt behandler jeg med passende præparater. Hvis efter to behandlinger ikke genopretter peberne, fjernes dem, desinficeres jorden og plantes nye planter. Så får jeg en god høst.

  Svar
 5. Lyudmila MOISEEVA, Omsk

  Halvdelen af ​​vores hjemmeside er i lavlandet, og grundvandet er meget tæt på. For ikke at forblive uden høst, hæver vi hvert år gradvist jorden - hæld jorden, sand. Og gør stadig høje senge, ifølge 40-45 cm, der ligger i bunden af ​​grus. Det er disse drænings senge, der hjalp os i år med at få en god høst af peber på trods af en nødsituation.
  Sidste sommer brød naboerne røret, og alt vandet skyndte sig til os. Sengene i lavlandet druknede ordentligt, og jeg var allerede mentalt farvel til peberen, som lige var begyndt at binde frugt. Men min mand havde ikke til hensigt at give op. Han gravede hurtigt dybe grøfter og forbød pumpen. Jeg blev fortalt i alle senge at lave "punkteringer" med en bajonetskovl og grave gennem små riller til vanddræning.
  Omkring hver plante gjorde jeg en 4 lav "punktering". Og da vandet gik lidt, løsnede forsigtigt jorden uden at røre rotsystemet. Derefter hældes over en håndfuld sand ind i hvert hul. Jeg forsøgte at løsne så ofte som muligt, så vandet fordampes hurtigere og således at en skorpe ikke dannes på overfladen af ​​jorden.
  Vandet gik hurtigt nok - til 2 dage. Derefter tilbragte jeg en ekstraordinær befrugtning med kvælstofgødning. Resultat: Peberne er gemt, ikke en enkelt plante er døde!
  Senere lærte jeg, at høje senge er gode til peberfrugter, jordbær, løg og hvidløg. På en sådan "piedestal" giver de den maksimale høst og lider ikke af regnskyl eller lignende PE.

  Svar
 6. Alena Ageeva, byen Pecla

  Hvorfor rive en sød peber, hvis du kan holde den lige på planten? Jeg venter på frugten for at modne, jeg rive ud buske med rødder og jeg hænger dem på hovedet på et køligt sted.
  Så peberen forbliver frisk i meget længere tid: op til to eller flere måneder.
  Desuden fryser jeg peberen i køleskabet ved -18 °. Så frugterne opbevares uden tab af høj smag og ernæringsmæssige kvaliteter i løbet af 5-7 måneder.

  Svar
 7. Margarita MUROMOVA, Kirov

  Gulv og karbonathuse er selvfølgelig gode: tomater og paprika i dem bærer frugt selv med den første frost. Og fra pulveriseret meldug og phytophthora lider næsten ikke. Men når varmen på gaden, er du på arbejde, og går til haven mindst 1,5 h ", så drivhuset kan blive til helvede helvede, som ikke vil overleve en enkelt plante.
  Ikke i et år voksede mine hothouse peber vedvarende grimt og tyndvægget. Jeg troede det var på grund af varmen, så jeg prøvede - jeg vandede dem 3 gange om ugen! Men i stedet for at glæde sig over fugt begyndte lurvede planter at rive og kassere bladene.
  Senere fik jeg at vide at peberfrugter ikke kan lide hyppige rigelige vanding,
  læser dem dagligt moderat sprøjtning af jord og løv. Det er nødvendigt at vandre dem mere kun, når de danner knopper på den næste blomstring. Det vil sige, ikke kun mine peberfrugter lider af overophedning, de måtte også udholde vandlogging. Under sådanne omstændigheder døde pollen af ​​paprika hurtigt, deres blomster enten bestøvede slet ikke eller hvis pollinering forekom, blev frugterne grimme og tyndvæggede.
  Crimson peber vokser og med et kraftigt temperaturfald. Det vil sige, hvis dagen er varm og om natten kulden og regnen, og drivhusets døre stadig er åbne, så kan en god høst af peber ikke vente.

  Svar
 8. Svetlana Serebryakova, Klin

  Jeg voksede ikke i landet chilipebre, sød alene, så næsten ikke kontrollere, om det var sandt, at chilipebre bestøvet søde og søde begynder at smage bittert. Men så vidt jeg husker skole botanik, kan det ikke være. Dvs. chili, selvfølgelig kan bestøve sød, men så DNA'et bliver varm peber frø kun vejledende, og kan ikke påvirke smagen af ​​frugten. Jeg ser ingen mulighed for dette. Det er hvis disse frø bliver sået, så kan du få en hybrid, der vil se ud som sød, og smagen vil være et øl. Jeg måtte endda købe sådanne på markedet - gul, stor, smuk og smag - med bitterhed. Jeg vil gerne vide udtalelsen fra professionelle landbrugsteknikere. Hvis dette er tilfældet, så er det generelt umuligt at dyrke bitter og sød peber i et område?

  Svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   I praksis med grøntsagsproduktion er der nogle forbud, som ved første øjekast modsætter sig sund fornuft. og videnskab. Her anbefaler grøntsagsodlerne ikke at sætte sød peber ved siden af ​​den skarpe. De motiverer det med det. at frugterne af sød peber i det første år vil være skarpe og endda brændende. Enhver, der har studeret biologi i skolen, og især genetik, vil sige, at dette ikke skal ske, og det vil være forkert. Og sagen er i det såkaldte fænomen af ​​xenia. Ved overførsel af pollen fra en plante til en anden er udenlandske gener involveret ikke kun i dannelsen af ​​embryoet, men også i perikarpen. Meget god det kan ses i re-sprøjtning af forskellige sorter af majs. Cobs med en anden farveform korn vokser. Pepper tilhører den valgfri selvbestøvende og meget cha hundrede i den sydlige del af pollen fra anlæg til anlæg tolerere insekter: bier, myrer, bier. Peber er sød, og mange sorter af hot pepper dyrket i vores land er botanisk relateret til en art og er let forgrenet med hinanden. Det er hvis den varme peber kommer fra en anden art, så vil der helt sikkert ikke være en støvdannelse. For eksempel vil der blive plantet busk peber, kaldet "ild" i folket, og almindelig sød peber. Og en mere detaljeret. En almindelig "hvid" person er i stand til kun at føle på sproget kun nogle få molekyler af det brændende stof af capsaicin. og dette er meget høj selektivitet. De sydlige folk er mindre modtagelige og overvejer ikke engang de halvskarpe sorter skarpe og behandler dem til søde. De praktiserer ofte sugende hot pepper til slik at gøre sidstnævnte mere udtryksfuld i smag og smag. Så det sker i livet og et mirakel, som en bitter sød peber.
   MELLEM ANDET
   Repræsentanter for sydlige folk, i modsætning til for eksempel fra indfødte europæere, overvejer ikke engang de halvskarpe sorter af peberfrugter at være akutte og henviser dem til søde. Og det praktiseres ofte ved at sive hot pepper til slik at gøre sidstnævnte mere udtryksfuld i smag og smag.

   Svar
 9. Elizaveta SKAKUN, byen Kirov

  Peberfrugter er meget blide - deres rodsystem tolererer næppe transplantation og omladning til jorden. Men dette kan ikke undgås, da pebervejen gennem frøplanter i de nordlige regioner er uundgåelig.
  Det vigtigste ved transplantation - at være yderst præcis, må ikke beskadige de tynde rødder. Først blev mine plantplanter "hurtige" efter transplantation omkring 2 uger. For 3 år siden begyndte jeg at dyrke kimplanter ikke i kasser, men i en avis. Skiver firkanter 20 × 20 cm, foldet i form af cylindre fyldt med jord, alle monteret i samme kasse og sået peberfrugter. Avispapir modstår sikkert vanding i 1,5 måned. Det vigtigste er at fugte jorden lidt. Da det var på tide at transplantere peberfrugter i jorden, faldt jeg dem lige i denne papirkop. Frøplantager overlevede transplantationen meget let.
  Hvorfor bruger jeg ikke torv-og-grønne gryder? Ja, de er mere bekvemme og mere stabile, men mere tætte. I jorden nedbrydes de langsommere, især når der ikke er tilstrækkelig vanding og lav jordfrugtbarhed. Som følge heraf kan det endda flytte frugttiden.

  Svar

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.