2

2 anmeldelse

  1. Summerman, gartner og gartner (anonym)

    Fortæl mig, hvornår jeg skal beskære blåbær? Forskellige kilder angiver forskellige datoer: nogle rådgiver i september, andre i oktober, når bladene bliver røde, og endnu andre siger, at de bør udsætte dette arbejde indtil det tidlige forår. Hvem har ret?

    svar
    • OOO "Sad"

      - Bliv ikke overrasket, men alle har ret! Det optimale tidspunkt for beskæring af blåbær er den sovende periode med planter, nemlig fra efterår til forår.
      For tidligt beskæring (før planterne er gået i den sovende fase) provoserer væksten af ​​nye skud, som, uden at have tid til at træle, blot fryser om vinteren. Som et resultat spildes næringsreserver, buske tømmes, og i den nye sæson udvikler sådanne svækkede planter sig dårligt og bærer frugt dårligere. I det sene forår er beskæring af planter, når de allerede er vågen, også uønsket. En infektion trænger gennem snit, hvor bærere aktivt udvikler sig i foråret, og intens sapstrømning fremmer dens hurtige spredning. Derfor beskriver jeg, når du beskærer blåbær, at du bliver styret af to principper: det første (og det vigtigste!) - planterne skal være i ro;
      det andet er, når du har fritid.

      Generelt er den bedste mulighed vinter, når ikke kun blåbærplanter sover, men også parasitsvampe, bakterier og skadedyr. Risikoen for infektion med patogener på dette tidspunkt er minimal.
      Tatyana KURLOVICH, Cand. biol. videnskaber

      svar

Mini-forum for gartnere

Din e-mail vil ikke være synlig