2 комментария

 1. A. Ivanov, Saratov-regionen

  Hvad er yoshta, og er det værd at dyrke det?

  svar
  • OOO "Sad"

   Dette er en hybrid af solbær og stikkelsbær. Opdrættere har længe drømt om at krydse disse kulturer for at kombinere deres bedste kvaliteter i én plante (højt vitaminindhold, solbærholdbarhed og modstand mod knoppemider, storfrugt og dessert stikkelsbærsmag).
   De første "currant-stikkelsbær" -forskere skuffede dog. Hybridernes vinterhårdhed var lavere end i de oprindelige former, frugtens størrelse nåede kun størrelsen på store frugtsorter af rips, smagen er middelmådig, indholdet af C-vitamin når ikke de værste niveauer af solbær, selvom det lidt overstiger stikkelsbær. Det var sandt, at planterne var uden torner og modstandsdygtige over for knoppemider, men blev påvirket af pulveriseret skimmel.
   Der blev truffet en utvetydig konklusion: hvis denne nye kultur introduceres i produktionen, er der en lang vej til forbedring af udvælgelsen foran. Indtil videre har ingen taget denne vej. Vi har brug for en længere vækstsæson end vores nordlige sommer. På grund af biologiske egenskaber er disse kraftige, kraftigt voksende buske med tykke skud, der ikke har tid til at afslutte væksten inden begyndelsen af ​​frost og fryses hvert år til en vis grad (undertiden ved sne niveau!). De kræver en sjældnere plantning end almindelige sorter af rips og stikkelsbær.

   Skruppelløse sælgere, der sælger yoshta, byder på at købe flere frøplanter med henvisning til, at planten har brug for en pollinator. Dette er ikke tilfældet. Yoshta er selvfrugtbar, men udbyttet er meget moderat. Bær, der vejer ca. 2 g, mørkebrun uden ripsaroma, normalt 2-4 stykker pr. Børste, modnes på samme tid.
   Kort sagt er moderne sorter af solbær og stikkelsbær i Central Rusland mere pålidelige og nyttige. Og om du planter yoshta er op til dig. Medmindre for eksperimentets skyld.
   L. KALUGINA, agronom

   svar

Tilføj en kommentar

Ваш email не будет опубликован.