3 комментария

 1. Anna ROMANOVA, Orekhovo-Zuevo

  blandt gartnere er der en opfattelse: udseendet af lav på træer indikerer en gunstig økologisk situation på dette sted. Faktisk er dette et signal om forværrede levevilkår for vores havekæledyr. Et af de almindelige problemer er fortykning af kronen, hvorfor den er dårligt ventileret. Som et resultat tilstopper lav, der vokser langs stammen og grene, porerne i cortex. Træerne svækkes, de kan ikke modstå sygdomme og skadedyr, som for øvrig kan lide at vintere i lav.
  Derfor renser jeg alle disse "parasitter" i min have med en træskraber på strøet (i efteråret eller vinteren). Derefter sprøjter jeg de udsatte steder med en opløsning af jernsulfat (50 g pr. 1 liter vand). Og hvis jeg udfører denne procedure i slutningen af ​​vinteren, hvidvasker jeg træerne (i 10 liter vand avler jeg 3 kg frisk slakket kalk og 150 g kobbersulfat, tilsæt 2 spsk mælk til styrke).

  svar
 2. Olga

  For et par år siden, i begyndelsen af ​​foråret, begyndte jeg at overgroe alle senge med et grønt stof som mos. En biolog-ven foreslog, at en marchanti bosatte sig på stedet. Efter hendes råd skrapte jeg manuelt alle greenerne med en murske, gik gennem senge med en håndkultivator, indbragte 1 liter aske og kalk pr. 1 kvm. Planterede grøntsager blev kløet af hø. I det tidlige efterår, når afgrøden blev høstet, såddes de tomme senge med sennep. Om vinteren blev dens opadstigede grønne planter plettet i jorden af ​​en kultivator. Mere mos kiggede ikke på min have!

  svar
  • OOO "Sad"

   Marchantia er en af ​​de mest almindelige typer levermosser. Det er kendetegnet ved en fantastisk vitalitet og kan meget hurtigt befolke territoriet. Elsker skyggefulde fugtige områder. Det kommer ind i haver ikke kun i form af sporer, men også med jord og rødder fra planter bragt til stedet. Ofte inficeres planter fra Polen og Holland med leverens sporer. I det våde år kan hele haven hurtigt blive dækket med et kontinuerligt marchetæppe.
   Der er praktisk taget ingen kemiske måder til at bekæmpe denne mos, selvom problemet især er akut i drivhuse. Erfaringen beskrevet af forfatteren er generelt sandt, men i mere avancerede tilfælde anbefaler jeg, at kampen mod den grønne besætter udsættes til efteråret. Efter mekanisk høstning af mosen, spild bedene med 1% Bordeaux-væske og inokuler dem med vinter rug eller lucerne.

   I den næste sæson skal du klæde senge med tørv - det varmer op bedre og beskytter jorden mod sollys. Om efteråret er det imidlertid nødvendigt at fremstille jord (op til en halv liters dåse dolomitmel eller kridt pr. 1 kvm).
   Svetlana KRIVENKOVA, agronom

   svar

Tilføj en kommentar

Ваш email не будет опубликован.