7 recensie (s)

 1. Nikolay Borisov, regio Kiev

  Kan ik uitwerpselen maken van het toilet onder de bomen als biologisch?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Vers binnenbrengen is onhygiënisch! Uw kinderen rennen over het terrein, buren staan ​​achter het hek ... De meest rationele manier om de inhoud van een landelijk toilet te gebruiken, is door het te laten composteren. Zet dit “goed” nu in een compostbak - en volgend jaar, in het najaar, kan de resulterende organische stof zonder schade in de grond worden geplant als organische stof, voornamelijk voor je lichaam.
   Valery MATVEEV, doctor in de wetenschappen

   antwoord
 2. Lyudmila BALINA, regio Ivanovo

  Wanneer is het beter - in de herfst of in de lente - om fruitbomen en struiken te voeren? En dan voeren we in het dorp alleen houtas en dan kennen we de norm niet, of misschien is as niet nodig?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Tijdens de vruchtzetting 'eten' fruitbomen een enorme hoeveelheid voedingsstoffen, dus je moet ze voeden. Meststoffen worden in twee doses aangebracht: in het voor- en najaar. In het voorjaar zijn dit stikstofmeststoffen die een verhoogde groei veroorzaken, een geschatte dosis van 20-35 g per 1 vierkante meter. m loop cirkel. Als de grond erg arm is, kan de dosis iets worden verhoogd. Maar de belangrijkste voeding is de herfst.
   Op dit moment bemesten we met organisch materiaal (goed verteerde mest, compost, turf, uitwerpselen van vogels) of met minerale kalium- en fosformeststoffen. Stikstof is strikt gecontra-indiceerd, het voorkomt alleen dat de planten met pensioen gaan. Verspreid organische stoffen in de herfst rond de stamcirkel (binnen de straal van de kruin van de boom) en graaf dan ondiep (ongeveer 20 cm - voor een halve schep) graaf. Voor één stamcirkel van een struik of boom zijn 1-1,5 emmers met organisch materiaal, zoals mest, voldoende, maar ik herhaal - goed verrot.

   Minerale meststoffen kunnen op een andere manier effectief worden toegepast. Langs de omtrek van de trunks-cirkel maak je een groef tot een diepte van 20-30 cm en giet je onderaan de helft van de norm voor kalium-fosfor-meststof. Bestrooi het gat met aarde en strooi de tweede dosis, allemaal waterpas.
   Ash is een heerlijke herfstmeststof. Het bevat alle sporenelementen, behalve stikstof, die we in de herfst gewoon niet nodig hebben. Onder volwassen struiken - 3-4 handenvol as, onder grote bomen - 8-12 handenvol. Herfstvoeding wordt uitgevoerd van augustus tot eind oktober.

   antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  In de periode van het leggen van de knoppen voor de volgende oogst bemest ik de fruitbomen en struiken
  Voor deze schroot scherpe piercing omtrek-kroon 10 15 of meer gaten (afhankelijk van de leeftijd van de boom) diepe 30 50 * cm. In elk slapen 1 1,5 l-EM-compost op 1 eetlepel as, dolomiet en gemalen eierschaal pour 2 liter tank en morsen schoon water.
  ... fruit

  Ongeschikte groenten en fruit zijn een goede bemesting voor frambozen. Hakken, ik breng ze naar de rij. Ik strooi met as en dolomietmeel - om de zuurgraad van de grond te stabiliseren.

  George

  antwoord
 4. Marina Nikitichna Bragina, Yelets

  Ik deed al de eerste dressing van de tuin, met de nadruk op stikstof. En hoe goed om fruit te voeden tijdens de bloei?

  antwoord
  • Saveliy Ivanovich Shaposhnikov, pos. hen. Telmana, regio Leningrad

   Van deze toplaag hangt bijna rechtstreeks kwalitatief en kwantitatief de opbrengst af: hoeveel zullen de eierstokken zijn. Twee derde van de eerste voeding gaat naar de bladeren van de opening en het groeiende hout, alle eierstokken zijn misschien niet voldoende. Als de zomer voorbij is, zal de boom zelf worden weggegooid, waarvoor je niet bang kunt zijn. Maar om het optimale aantal vruchten te krijgen, is de tweede voeding noodzakelijk.
   Niet zo belangrijk, het is biologisch of "mineraal water". Veel belangrijker, in welke vorm. De boom is nu als een twee-jarige jongen, die uit een wandeling kwam. - Hij wil onmiddellijk eten. De snelste manier waarop u zijn eetlust maken van kunstmest in vloeibare vorm te voldoen. Indien deze mest - een emmer op 200 liter vat (uitwerpselen, minder dan de helft), als complexe kunstmest - voor hetzelfde vat water - 2 kg.
   Als je beide gebruikt, maak dan een wekelijkse pauze tussen het "mineraalwater" en het organische: wanneer de eerste bloem is opgelost - biologisch. een week later minerale meststoffen. Voor steenfruit moet je iets doen met calcium - kalk of kalk. En voor iedereen, natuurlijk, sporenelementen. Volgens de instructies.
   Bemestingsoplossing giet onder de boom op de rand van de kroonprojectie - hier in de grond zijn de jongste zuigwortels het meest actief. Voor jonge appelbomen (ongeveer vijf jaar) zijn er genoeg twee emmers, voor volwassenen, voor 3-4.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar