2 recensie (s)

 1. Tatyana PONOMAREVA, g Stary Oskol.

  AHIMENES - Hoe wortelstokken te redden
  Mijn kennismaking met de Achimenes begon vijf jaar geleden met een slechte ervaring. De eerste partij wortelstokken die in de herfst werd verzonden, overleefde de winter niet - kleine wortelstokken werden gedroogd in potten met aarde, besmet met schimmelinfectie.
  Een trieste ervaring koelde de wens om deze prachtige kamerplanten te hebben niet af, en in de lente stuurden ze me een tweede groep - deze keer met geroerde stekken. Later groeide ik meer dan honderd verschillende achymenen en leerde ik de wortelstokken tot de lente te houden.
  Nieuwigheden krijg ik meestal in het najaar. Ik onderzoek de wortelstokken zorgvuldig, reinig ze uit de grond en bewaar 30 minuten in de oplossing van het medicijn "Maxim" om gedroogde en donkere schubben te verwijderen. Verwerking minimaliseert het risico van schade aan wortelstokken door pathogene microflora. Vervolgens gedroogd wortelstok I -2 dagen op een donkere plaats in een mini-pack pakketten met ritssluiting, het toevoegen van een gelijke hoeveelheid volumedelen vermiculiet om overtollig vocht te absorberen. Met deze opslagmethode is het handig om de staat van wortelstokken te observeren: elke schilfer is duidelijk zichtbaar door een transparant pakket.
  Gesloten tassen worden bewaard in een koele (♦ 10-12 graden) donkere plaats, periodiek ventilerend. Als er condensatie op de wanden van de pakken verschijnt, droogt u de wortelstokken opnieuw.
  Wanneer het pakket wordt gebroken, laat ik een "luchtkussen" achter om de luchtuitwisseling tussen de wortelstokken te verbeteren.
  De rustperiode van de ahimennes duurt ongeveer 4 maanden. Voor 3-4 weken voor het planten, breng ik de wortelstokken over naar een warme kamer. Tegen die tijd beginnen de wortelstokken te ontkiemen.
  Overwinteren onder warme omstandigheden (ongeveer ♦ 25 graden) leidde soms tot het vroeg ontwaken van de Achimenes. En aangezien ik de achtergrondverlichting niet gebruik, na het planten, met een gebrek aan natuurlijk licht, zelfs op de zuidoostelijke vensterbanken, strekten de planten zich uit en ontwikkelden zich langzaam. Zo cultiveerde de cultivar `Serge Saliba`, die in november met zaailingen was geplant, in mei knoppen en eind juni, toen andere Achimeneses pas de bloeiperiode naderden, begonnen ze uit te drogen zonder een enkele bloem te geven. In dit geval hielp een koele overwintering het groeiseizoen tegen het volgende seizoen weer normaal te maken.

  antwoord
 2. gast

  Het zien van de eens zo bloeiende gloxinia, viel ik verliefd op haar voor het leven. Nu is elk voorjaar planten zaden van de nieuwe kleuren die ik koop in de winkel te fokken. En knollen van degenen die leven met mij voor meerdere jaren, dit jaar niet ontkiemen op de gebruikelijke manier. Op een dergelijk experiment me heeft geduwd dat niet alle gloxinia "wakker" op hetzelfde moment, soms niet willen groeien. Of er zijn momenten waarop hun jongen uitgebroed spruiten rotten als het besproeien van de bodem. Dus alsnog een plastic container, te werpen op een onderlaag van vermiculiet-3 5 cm, bevochtigen, gelegd slapende knollen gloxinia en ze niet prisypaya de container bedekken. Gloxinia stond op de vensterbank, maar soms, op bewolkte dagen, dosvechivala ik ze en dagelijks uitgezonden.
  2 weken door alle knollen kiemen op hetzelfde moment en sneller dan gebruikelijk in een pot met aarde, ook opgebouwd een goed wortelstelsel. Ik heb geplant alle planten in potten met grond, niet poetsen met de vermiculiet. Op de ervaring van overtuigd dat gloxinia mag slechts één punt van de groei te verlaten, en de rest nodig hebt om uit te breken, maakt niet uit hoe erg (het gebroken spruitjes wortel kan zijn), aangezien de extra punten van de groei belemmeren de ontwikkeling, de bladeren zijn kleiner en bloeien slecht. Het gebruik als bodem humus, zand, vermiculiet gelijke delen onder toevoeging van kool. Voor het mengen van de eerste twee componenten grondig verwarmd in de oven. Natuurlijk, dit zware grond, maar hij doet gewoon niet beschimmeld na een week in een pot, en er geen larven zijn er niet weergegeven.
  Een maand na het planten in afzonderlijke potten voed ik gloxinia met een zwakke oplossing van complexe meststoffen. Van april tot september, eens per twee weken, spray epin en zirkoon (meestal in de avond, wanneer de zon ondergaat).
  Op vakantie stuur ik knollen in oktober - ik leg ze in potten onder het bed, af en toe inspecteer ik ze en geef ze water.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar