8 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Een van de beste flyers voor de herfsttuin is de ageratum. Vertaald uit het Latijn betekent de naam "tijdloos". En zijn plant kreeg het niet alleen omdat het bloeit van juni tot de vorst. En ook omdat de bloemen het hele seizoen door de helderheid en intensiteit van kleur behouden.

  Ageratum houdt van licht en warmte. Tegelijkertijd zijn noch wind noch regen bang voor hem. De knappe man geeft de voorkeur aan niet-zure, vruchtbare leemsoorten en tolereert geen vochtige en rotsachtige bodems. Reageert op elke meststof in redelijke doses, behalve verse mest. Traditioneel wordt ageratum uit zaden gekweekt en in maart voor zaailingen gezaaid. Maar ik doe de dingen anders. In het najaar selecteer ik de sterkste en mooiste struik. Ik graaf het op met een klomp aarde en breng het over in een pot. Ik bewaar het in een geïsoleerde loggia en geef het af en toe een beetje water. Na de bloei heb ik de scheuten in stronken van 5 cm gesneden.In februari, wanneer de daglichturen beginnen toe te nemen, begint de plant te groeien. In maart heb ik jonge takken van de moederplant in stekjes geknipt. Ze wortelen snel in vochtig vermiculiet bij een temperatuur van + 18-20 graden. Ik plant ze in de tuin als de terugkerende vorst voorbij is, op een afstand van 15-20 cm van elkaar.

  antwoord
 2. Anna Klimovich, Novopolotsk

  Om de ageratum me te laten verrassen met weelderige bloei van juni tot de eerste herfstvorst, kweek ik zijn zaailingen in verschillende termen, met inachtneming van eenvoudige regels.

  Ik verzamel begin september zaden uit mijn eigen struiken, droog ze in kartonnen dozen en bewaar ze tot de lente.
  Ik zaai eind maart-april met een interval van 10-15 dagen in schalen gevuld met een los mengsel van humus, zand, turf en kokosgrond (1: 1: 1: 1), oppervlakkig. Ik bevochtig met een spuitfles en dek af met glas. Ze staan ​​op een warme, lichte plaats (de allereerste scheuten verschijnen na 10 dagen, ik steek ze 's ochtends aan). Dan verwijder ik het glas.
  Zodra er twee echte bladeren verschijnen, duik ik de zaailingen in aparte kopjes of cassettes met verse grond (tuingrond en turf - 1: 1), gemorste kaliumpermanganaatoplossing. Ik controleer regelmatig de luchtvochtigheid.
  Wanneer de dreiging van terugkerende nachtvorst voorbij is, transplanteer ik toekomstige "voren" in bloembedden. Eerst de hoogste, na nog eens twee weken - de rest. Bij het planten doe ik compost in de gaten. Bij warm weer geef ik de zaailingen water.
  Tijdens de bloei, twee keer per maand, tot begin september, voed ik de struiken met vloeibare complexe meststof (volgens de instructies).

  Regelmatig verwijder ik de gedroogde twijgen en knip ik de overwoekerde gordijnen af ​​- en ze groeien weer, verrukkelijk met witte, blauwe en paarse tinten van bloeiwijzen-manden.

  antwoord
 3. Sergey SAMOLETNIKOV, Yaroslavl.

  Deze plant heeft me overwonnen met zijn prachtige schoonheid en uitbundige bloei tot laat in de herfst. Om de ageratum nog eerder te laten bloeien, heb ik geprobeerd hem eind maart voor zaailingen te zaaien. Maar de methode is bewerkelijk: de zaden zijn klein, de kiemkracht is niet erg hoog, je moet dik zaaien. Ik bereid de grond los, ademend, de zaaidiepte is niet meer dan 1,5 cm. Ik geef de planten geen water - het is voldoende om uit een spuitfles te sproeien.

  In mei zaai ik graag ageratum in een kas. Zaailingen verschijnen binnen 7-10 dagen. Ik duik niet in de volwassen zaailingen, maar plant ze compact in 3-5 stukjes, voorbewaterd met "Kornevin". In de toekomst voed ik de planten vóór de bloei met een infusie van mest, evenals 2 keer per maand complexe meststof met algen (alles volgens de instructies). Op zonnige dagen geef ik het 's morgens vroeg of' s avonds laat water met bezonken water. Het trimmen van de toppen van de struiken is gunstig - ze ontwikkelen zich goed en bloeien overvloediger.
  Ageratum is een liefhebber van open zonnige gebieden. In halfschaduw voor weelderige bloei, moet u bovendien complexe meststof aanbrengen. U kunt planten in dozen op het balkon planten, gebruik op de voorgrond in alpine
  achtbanen, als versiering van het voorste deel van het huis. Blauwe ageratums zien er harmonieus uit in combinatie met witte anjers, onvolgroeide klokken, alissum, viooltjes, subulaat phlox, salvia en zilverachtige cineraria.

  antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ageratum winters in de loggia
  Een van de beste flyers voor de herfsttuin is de ageratum. Vertaald uit het Latijn betekent de naam "tijdloos". En zijn plant kreeg het niet alleen omdat het bloeit van juni tot de vorst. En ook omdat de bloemen het hele seizoen door de helderheid en intensiteit van kleur behouden.
  Ageratum houdt van licht en warmte. In dit geval zijn noch de wind, noch de regen niet bang voor hem. De knappe man geeft de voorkeur aan niet-zure vruchtbare leem, verdraagt ​​geen vochtige en steenachtige grond. Reactief op elke kunstmest in redelijke doses anders dan verse mest.
  Ageratum wordt traditioneel gekweekt uit zaden en zaait ze in zaailingen in maart. Maar ik doe het anders. In het najaar selecteer ik de sterkste en mooiste struik. Ik graaf het uit met een brok aarde en breng het over in een pot. Ik bewaar in een warme loggia, geef regelmatig een beetje water.

  Na de bloei snijd ik de scheuten in stompen volgens 5 cm. In februari, wanneer het daglicht begint toe te nemen, begint de plant te groeien. In maart sneed ik jonge takken op stekken uit de moederloog af. Ze wortelen snel in vochtig vermiculiet bij een temperatuur van + 18-20 graden. Ik plant ze in de tuin wanneer de terugvorst voorbijgaat, op een afstand van 15-20 cm van elkaar.

  Ekaterina BABUROVA

  antwoord
 5. Nadezhda Nikolaevna Dubnitskaya

  Ik vond de ageratum die ik dit jaar heb grootgebracht erg goed. Maar ik weet niet of hij de winter kan overleven. Hoe de plant te beschermen tegen de kou?

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   In onze klimatologische omstandigheden wordt de ageratum gegroeid als een jaarlijkse cultuur. Het depot is dat het erg hitte-liefdevol is en zelfs de mildste winters zijn vreselijk voor hem, en geen onderdak kan deze plant redden.
   Maar je kunt de aheratum houden tot volgend jaar. Hiervoor is het noodzakelijk om de struik vóór het aanstaande koude weer op te graven, in een aparte pot te transplanteren en in de kamer te bewaren. In eerste instantie kan de plant op een balkon of veranda worden geplaatst, zodat je tot diep in de herfst haar schoonheid kunt bewonderen.
   Het volgende jaar kunt u stekken van de overwinterde plant maken om ze in de volle grond te planten. Bij een temperatuur van 22 nemen hittegraden zeer snel wortel. Het is het beste om hiervoor zand te gebruiken.

   antwoord
 6. Oksana KUPINA, regio Belgorod

  Elke zomer kweek ik een prachtige eenjarige plant - Mexicaanse Blue Ball Mexicaanse variëteit. Hij trekt me aan met zijn schattige pluizige ballen-bloeiwijzen. Wanneer de ageratum goed groeit en de grond volledig bedekt met een blauwe sluier, krijgt de bloementuin een speciale charme en schoonheid. Omdat de ageratum laag is (ongeveer 30 cm hoog), is het perfect voor het decoreren van de voorgrond van een bloementuin.
  Ik kweek zaailingen in de zaailingmethode, omdat de plant erg thermofiel is, bang voor vorst, zelfs een kleine temperatuurdaling is pijnlijk. Scheuten verschijnen meestal na 2 weken, afhankelijk van temperatuuromstandigheden binnen + 23 ... + 25 °. Zodat de planten goed groeien, knijp ik ze over het derde paar bladeren. Ik plant zaailingen eind mei - begin juni in de volle grond. De plant verdraagt ​​de transplantatie trouwens goed, zelfs in bloeiende vorm. Bodem geeft de voorkeur aan licht, vruchtbaar, met een neutrale reactie. De site moet goed worden verlicht door de zon, omdat de plant in de schaduw zal uitrekken en zijn aantrekkelijke uiterlijk zal verliezen. Ageratum houdt niet van stagnatie van vocht in de grond, omdat overmatige vochtigheid kan bijdragen aan de ontwikkeling van wortelrot. In een droge zomer raad ik aan om de bloem overvloedig water te geven, maar niet vaak.

  antwoord

 7. Beste tuiniers! Deel uw ervaring met het reinigen van asterzaden en gas uit een pistool en kleine droge deeltjes. Onderdompeling in zout water helpt niet - de zaden drijven van bovenaf. Blazen werkt ook niet - de zaden vliegen weg met de pluisjes. En sorteer per stuk - lang en pijnlijk met mijn gezichtsvermogen. Planten met dons is ook geen optie: het blijkt waar het dik is en waar het leeg is. Is er echt geen mogelijkheid?

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar