2 recensie (s)

 1. Olga MISHINA, Tomsk

  De cycaden groeide op op aarde toen er nog dinosaurussen leefden. Het lijkt erg op een palmboom, maar in feite zijn zijn naaste "verwanten" naaldbomen. Nu is de cycaden een zeldzame gast in onze huizen, omdat hij zelden op bloemenstalletjes verschijnt.
  Ik kocht een exoot, waarbij de “kegel” aan de basis van de bladrozet 7 cm in doorsnee was. Vier jaar lang was ik ervan overtuigd dat de plant niet veeleisend is om te verzorgen. Ik bewaar het op een goed verlichte vensterbank. Overdag staat de cycaden 4-5 uur in de zon. In de winter geef ik zelden water, terwijl ik me concentreer op het vochtgehalte van het substraat. In de omstandigheden van een stadsappartement voelt hij zich op dit moment op zijn gemak.

  In de zomer neem ik mijn huisdier mee naar de datsja en zet het in de halfschaduw. Daar groeit het actief - meestal ontwikkelen zich meerdere bladeren tegelijk. Ik voer het niet - ik ben bang dat de plant te snel zal groeien en zijn compacte vorm zal verliezen. Maar ik geef het vaak water.
  Ik heb geen haast om te verplanten, want de cycad voelt geweldig aan in een krappe pot.

  Kenmerken van zorg voor planten van de klasse van sago (cycaden)

  antwoord
 2. Natalia MOROZ

  Ik zou mijn bewondering willen uiten voor de thuiskrekels van Olga Stolyarova. Ik zag exemplaren in winkels die veel bescheidener zijn, en de prijzen ervoor ... In de Middellandse Zee groeien cycaden op straat. Ik had het geluk dit te zien in de stad Budva in Montenegro. Trouwens, de vorige winter sneeuwde het op eerste kerstdag, lag 2 weken lang, veel planten (bijvoorbeeld aloë, bougainvillea) stierven. Maar de krekels (zowel in het open veld als in kuipen) verrasten - er ontbrak er niet één! Dat ze een soort vorst zijn (-2-4 graden), ze zijn tenslotte een van de oudste planten op aarde.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar