3 recensie (s)

 1. Leonid Maksimovich

  Alle tuinders gebruiken regenwater, dat in vaten wordt opgevangen, voor huishoudelijke doeleinden. Handig genoeg "groeien" alleen deze containers heel snel met vuil (stof komt daar, bladeren, stuifmeel van bloeiende bomen - degenen die pijnbomen in de buurt van de locatie hebben, dit is met name waar), en het water daar wordt muf en smerig. En regelmatig de vaten wassen is nog steeds een plezier.
  En dat is wat ik deed. Ik kocht een plastic knie in de bouwwinkel met een hoek van 90 ° en een diameter die iets groter was dan de afvoerpijpen die in mijn huis en schuur waren geïnstalleerd.
  En zet dan de uiteinden van de output van deze pijpen van de knie (gefixeerd met een draad) zodat hun losse takken direct in de vaten werden neergelaten. Toen nam hij de plastic doppen en maakte daar een uitsnede overeenkomend met de vorm van de knijpp uitsteeksels. Dat is alles: gesloten vat deksels, vuil daarin niet langer buiten en in de knie ingebracht niet verhindert regenwater stroomt in de afvoer, vul de tank.

  antwoord
 2. AS MOZHAYEV, de stad Smolensk

  Wanneer er geen water is, pas dan begrijp je hoe belangrijk het is. In de droge zomer vangen we elke druppel regen. Deze belangrijke onderneming kan worden onderverdeeld in drie hoofdfasen: sturen, vertragen en verzamelen.
  In de lente wordt er niet direct water in de huisjes geleverd, omdat er veel lekken in de leidingen zijn en ze worden geëlimineerd. Er zijn percelen waar geen stromend water is en bij het planten weet elke zomerman die vocht voor de grond moet gebruiken. Dus we moeten voor elke liter water zorgen. Als het regent, kun je regenwater opvangen. Maar dat is niet genoeg, want de pruimen van het dak zijn beperkt. In mijn datsja heb ik een apparaat gemaakt dat de verzameling water uit elke gootsteen vergroot.
  We maken in het bovenste deel, de hoogste van je beschikbare containers, een gat en een vlot
  maar we steken het ene uiteinde van de slang erin, het tweede uiteinde wordt in de volgende container neergelaten, die lager is, we maken opnieuw een gat en laten de slang in de container daaronder zakken. U kunt dus de 3-4-capaciteit installeren en wanneer de regen meer dan één capaciteit vult, maar meerdere in serie, waardoor een goede toevoer van water wordt gegarandeerd.
  De kwaliteit van regenwater hangt af ...
  1. Van de dakbedekking. Verzamel regenwater kan niet van daken zijn bedekt met hars, grind of asbest. In dergelijk water blijven schadelijke stoffen achter. Wees voorzichtig met het koperen dak. Vet gebruiken als een dakoppervlak van het dak, bedekt met ongelakte gegalvaniseerde metalen, klei en betontegels.
  2. Van het afvoersysteem. Het belangrijkste is dat ze geen lood bevatten en niet zijn gekleurd met kleurstoffen die daarop zijn gebaseerd. Voor het opvangen van water zijn leidingen uit PVC, aluminium, gegalvaniseerd staal geschikt. Aandacht alstublieft! Water dat is verzameld op het dak, kan niet worden gebruikt voor drinken en koken.

  antwoord
 3. Igor Konstantinovich

  Prachtig artikel, en ik heb al pruimen bij het balkon aan mijn vat gemaakt. We besparen op water in het appartement

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar