21

21 recensie (s)

 1. Irina KUDRINA

  Een paar jaar geleden begonnen buren te klagen over mijn frambozen bij het hek, van waaruit ze werden gemarteld om de scheuten op hun perceel te verwijderen. Ja, en ik heb veel moeite gedaan om nageslacht mee te brengen, op volkomen onnodige plaatsen.

  Besloten om frambozen te "temmen". Het begin van de "verhuizing" van planten naar een andere plaats. Voordien groeiden struiken in een open, zonnig gebied en in de zomer leek de warmte van de 30-graad altijd onderdrukt. De echtgenoot van
  er was een plaats waar na het avondeten verspreid licht was van de nabijgelegen appelbomen. Daar verstrooide hij de begroeide compost en groef zorgvuldig de aarde op. Daarna markeerden ze de toekomstige bedden, groeven langs de omtrek van de sloot en groeven erin voor 30 cm stukjes oude leisteen om het pad naar de uitgestrekte wortels te blokkeren. Boven het oppervlak op 5-10 cm waren verhoogde bogen (ze lieten vervolgens niet toe dat water zich verspreidde tijdens het besproeien). In de oude frambozentuin gekozen voor de meest productieve struiken en afgesneden scharen op het niveau 15-20 cm van het oppervlak van de aarde, opgegraven en overgebracht
  gedragen op de omheinde bedden. Na overvloedig gedrenkt en bedekt met gras.

  Dit begon allemaal in augustus, dus ik maakte me zorgen: in speciale literatuur wordt frambozen immers geadviseerd om te veranderen in september-eerste helft van oktober. De zaailingen vertoonden lange tijd geen tekenen van leven. Een maand later verschenen jonge scheuten op de shoots. Het volgende jaar gingen frambozen veilig in groei.

  antwoord
 2. NN ZUEVA, .Kleur

  Knippen of niet knippen?
  Voor de eerste keer een frambozenreparatie geplant. Soorten dergelijke: Bryansk. De hoed van Monomach. Oranje wonder en Ruby ketting. Gehoord verschillende meningen. Sommigen zeggen dat het noodzakelijk is om de stengel af te sluiten voor de winter op het maaiveld, terwijl anderen geloven dat het niet de moeite waard is. Hoe goed?

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   Reparatieframbozen verschillen van gewone frambozen. die 2 keer per seizoen kan opleveren - op de scheuten van vorig jaar (midden in de zomer) en op 1-jarige scheuten (in de late zomer en vroege herfst). Snoeien van frambozenframbozen worden in de herfst bijgesneden, waardoor 2-jarige scheuten volledig worden weggesneden.
   Afhankelijk van de variëteit, vindt de belangrijkste vruchtvorming plaats op 1-zomerscheuten of gelijkmatiger zowel op 1-jarigen als op 2-opnames. Bryansk vraagt ​​zich af. Ruby ketting voornamelijk
   vrucht dragen op 1-jarige scheuten, dus een jaarlijkse volledige snoei van deze variëteiten is noodzakelijk - alle takken worden verwijderd en laten 3-5 cm boven het grondoppervlak achter. Moderne variëteiten zijn gericht op het oogsten op 1-jarige scheuten - dit vereenvoudigt de verzorging en zorgt voor een hoge opbrengst aan bessen. Maar. als je de hele zomer wilt genieten van frambozenbessen, snij dan niet de zaailingen van het eerste jaar in de herfst, maar verkort de stengel met 1 cm en het volgende jaar krijg je een oogst op 20-jarige scheuten.

   antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik heb een vraag voor amateurs en frambozentelers. Ik ben bezig met de productie van BIOGUMUS, ... is dit milieuvriendelijke onderdeel in staat om allerlei additieven, chemie te vervangen en de productiviteit te verhogen?

  antwoord
 4. Kulash

  Twee opeenvolgende jaren van het planten van frambozen, maar ik heb niet poluchaetsya bloemen wordt gepresenteerd en vervolgens zasyhaet en cherneett onze bodem is Sandy maar heeft bijgedragen, ik land een goede vooruit tips op de groei van malinu.Kogda rannoy planten in de lente of herfst.

  antwoord
 5. Natalia

  Ik heb zojuist een frambozen frambozen gekocht, kuilen gemaakt zoals verwacht en geplant, wat zijn mijn acties in het voorjaar.

  antwoord
 6. RI Root. Tula

  Frambozenbladeren
  Al mijn vrienden haasten zich om jam van frambozen te maken, maar ik bereid me voor op de winter, niet alleen bessen, maar ook bladeren. Hoeveel nuttig daarin, zal ik niet noemen. Ik zal alleen zeggen dat ze je uit een koude winter beter helpen dan welke apotheek dan ook.
  Allereerst, frambozen bessen, zoals mijn eigen ervaring heeft aangetoond, is het beter om te bevriezen of te drogen in de oven. Snij in een mum van tijd de rauwe frambozen met suiker en bewaar ze in de koelkast.
  Verse jonge bladeren zorgvuldig knippen met een schaar en drogen onder een afdak, bedekken met gaas van vliegende insecten. Daarna spreid ik de droge bladeren in gaaszakken uit voor opslag. Het is heel goed om bessenbladeren toe te voegen. In de winter maak ik een afkooksel of infusie, voeg toe aan thee.

  antwoord
 7. E. Milyutina Samara Region.

  In het voorjaar deelden vrienden frambozen. Ze raakte eraan gewend, maar bloeide niet, en nu weet ik niet of ik haar onder de winter moet kappen. En hoe kan een plant in de toekomst worden gevormd?

  antwoord
  • L. ROMENSKAYA

   Het snoeien van de plant of niet, hangt af van welke variëteit je hebt - regelmatig of reparatie.
   Als frambozen veel voorkomen, fruit dat eenmaal per seizoen op de scheuten van vorig jaar is aangebracht, is het niet nodig om scheuten af ​​te snijden. Volgend jaar zullen ze bloemen en fruit hebben. Na de vruchtzetting, snijd de scheuten tot de wortel, en sla de scheuten van het nieuwe jaar. En zo verder. Als er veel bomen zijn, laat dan 8-12 de krachtigste scheuten, verwijder de andere.
   Het repareren van frambozen is moeilijker. In de zuidelijke regio's slaagt ze erin om zowel zomer- als herfstgewassen te geven, waar ze beroemd om is. Daar worden de scheuten in de winter niet afgesneden, in het voorjaar worden alleen dode delen verwijderd om levende knoppen te maken. In de zomer rijpen de gewassen op deze scheuten, waarna de scheuten volledig worden gesneden. Scheuten van het huidige jaar zullen tegelijkertijd groeien - ze zullen struikelen in de herfst.
   In de meer noordelijke regio's kunnen twee gewassen niet worden geoogst en de scheuten van vorig jaar belemmeren de ontwikkeling van scheuten dit jaar. Daarom is het logisch dat u alleen herfstfruit bereikt, wanneer gewone frambozen geen gewas meer produceren en gewone frambozen plant om bessen te plukken in de zomer. Vervolgens kunnen in de herfst alle scheuten van remont-frambozen worden verwijderd. Maar niet per se. Laten we zeggen; als er weinig sneeuw is, is het beter om geen frambozen te snijden - de scheuten zullen de sneeuw vertragen. In dit geval worden de scheuten in het voorjaar verwijderd.
   L. ROMENSKAYA

   antwoord
 8. Anna Victorovna Belova, Zelenodolsk. Tatarstan

  Ik heb ooit de mening gehoord dat je niet mag knoeien met reparatie frambozen, ze zeggen, haar bessen zijn kleiner dan gewone, en je moet constant boven haar dansen. Daarom wil ik een paar woorden zeggen om het te rechtvaardigen. Ik kweek verschillende van onze reparatiesoorten thuis en ik ben blij met deze tuinervaring. Misschien alleen omdat de plek voor haar aanvankelijk de juiste koos - zonnig, goed geventileerd, in rijen geplant en steunen gemaakt met een strakke draad om de struiken te ondersteunen. Ik mulch de grond in de herfst, in de zomer in de hitte moet de framboos worden bewaterd. Meststoffen zijn niet dol op, behalve dat ik voer met infusie van toorts of uitwerpselen van vogels. Ik probeer de scheuten te verwijderen en laat niet alle vervangende scheuten over, zodat frambozen geen gieren besteden aan hun groei, maar aan de rijping van het gewas. Ja. moet nog op tijd worden gecontroleerd om laat opkomende scheuten te verwijderen. En ik raad je aan om wat struiken te halen, we verzamelen bessen bijna tot de vorst.

  antwoord
 9. Оксана

  Na de eerste oogst moet er iets gedaan worden: knijpen of voeden? Hoe en wat? Vertel het me alsjeblieft!

  antwoord
  • Marina Krasnodar Region

   Oksana kan het beste worden gevoed met uitwerpselen van kippen met water 1 tot 20 en we zullen er ongeveer een derde van een emmer as aan toevoegen. Gewassen zijn gelijk. De rest van de zorg valt al in de herfst - incl. snoeien .. Er wordt meteen wat bijgesneden, maar dat doen we niet

   antwoord
 10. Lydia Nikolaeva

  Lada we hebben de beste groeit op een mengsel van toorts en compost (bladaarde). De echtgenoot nog steeds de waarheid sprenkelt af en toe voorzichtig alle frambozen met as uit een badkachel. Veel geluk voor jou!

  antwoord

 11. Bedankt voor het antwoord Welke organische stoffen hebben de voorkeur: toorts, kippenbakvulling of paard? Wanneer je meststoffen moet maken, zijn frambozen nog steeds erg klein

  antwoord
 12. Lydia Nikolaeva

  Ik kweek Lada 2 jaar onvergelijkbaar - een goede variëteit. We hebben niet gesneden. We voeren net als andere frambozen - uitsluitend biologisch

  antwoord
 13. Antonina

  Bij het kopen van een huis bleek dat er een stukje frambozenframbozen op het perceel ligt, maar de variëteit is onbekend. In de herfst werden alle stengels op maaiveld gesneden. Ze wiet het onkruid, voerde ureum in, schonk verschillende keren. De scheuten kwamen naar voren, de oogst was gemiddeld. In het najaar hebben ze de frambozen overgezet naar een nieuw bed, bevrucht met biologisch (frambozen houden van aardappelschillen). Geweigerd door het oude hooi.
  Raspberry wortelde, in de lente waren er scheuten, de oogst tevreden. En nu, voor 13-jaren, snij ik elke herfst de scheuten af ​​die op grondniveau zijn bevrucht, ik bevrucht organisch en de oogst is genoeg voor drie gezinnen. Weiger deze methode dus niet categorisch. Ik denk,
  dat het allemaal afhangt van de frambozenvariëteit. Hier is G.G. Dubrova schrijft dat ze de toppen van scheuten knijpt voor 2-3 bladeren in de buurt van de remont framboos. Met mijn remont frambozen werkt zo'n nummer niet. Laterale scheuten groeien en het gewas is schaars. Maar met de gebruikelijke frambozen oefen ik de dubbele snoeimethode. In de zomer begin juli knijp ik een jonge scheut 10-15 cm af, zijscheuten groeien, zodat de scheut in de winter als boom vertrekt.
  In het voorjaar voer ik organische producten, cultiveer ik het land en schiet ik voordat de knoppen zich openen met een insecticide. Zodra de nieren wakker worden, snijd ik elke scheut in een levende nier. En aan het einde van elke herfstscheut groeien lentescheuten terug, en nu staat elke plant als een boom. De oogst is uitstekend - genoeg voor iedereen. Dus, beste zomerbewoners, verwerp het voor de hand liggende niet en zoek het jouwe.

  antwoord

 14. Wie kweekt “onvergelijkbare” frambozen? Moet u het voor de winter knippen en hoe u het moet voeren?

  antwoord
 15. gast

  In eerste instantie besloot ik dat het de gevolgen waren van de bevriezing tot -4вС, die begin mei plaatsvond. Maar in geval van vorst zou verwelken zijn
  continu, en dan stierven alleen individuele planten.
  Toen hij de stelen begon te raken om ze te verwijderen, werden ze gemakkelijk gebroken. In plaats van een breuk was de stengel helemaal zwart en binnenin was het een larve van een of andere plaag. Beschadigde stengels op de site waren ongeveer 20%.
  Wat moeten we doen? Op straat is er een warmte van meer dan 25 ″ C. Ik besloot dat scheikunde in dit geval geen assistent is (aangezien de plaag zijn vuile werk al heeft gedaan), en sneed alle beschadigde scheuten op de grond met een snoeischaar uit en verbrandde ze vervolgens.
  Volgens de map over gewasbescherming, heb ik vastgesteld dat de larve van een frambozenvlieg zo veel verwondt. Het lijkt erop dat dit plaag wijdverspreid is in
  Het deel van Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne. Volwassen vliegt rond 5 mm lang, legt een ei in de boezem van de bovenste bladeren tijdens de hergroei van jonge scheuten (meestal in medio mei), en uitgekomen larven dringen in de stengel en maak een spiraal ringvormige natuurlijk. Hier in deze plaats en er is het breken van verwelkte tops.
  Blijkbaar beïnvloedde het grote aantal plagen in dit jaar het warme weer in mei.

  antwoord
 16. Светлана

  Sinds enkele jaren oogst ik bessen van remontante frambozen op jonge scheuten die in het voorjaar groeien. Planten werden niet binnengedrongen door ziekten en plagen. Maar in mei van dit jaar begon ik op te merken dat de toppen van sommige groeiende scheuten begonnen te verdorren, en de bladeren - om te drogen en zwart te worden.

  antwoord
 17. Alexey

  waar is de festivalklasse? razovil stelletje sites te koop netto. Geen enkele vermelding van hem lovend. Alexey.

  antwoord
 18. Tatiana

  Ik hoorde dat er een nieuw soort framboos verscheen. 1 bes met een gewicht tot 15gr. Waar te nemen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar