8

8 recensie (s)

 1. Müşfiq

  Salam zəhmət olmasa mənə qara qarağatın əkin qaydasın izah edərdiniz ... burda yazılanları başa düşə bilmədim ...

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Vermeerdering van zwarte bessen door stekken medio april is een geweldige manier om snel veel zaailingen te krijgen. Kies in het vroege voorjaar, snoeiend met een snoeischaar, verhoute jaarlijkse stekken van besstruiken, waarop de bessen smakelijker en groter zijn. Kies gerijpte scheuten.
  De bovenste snede van het handvat is de plaats die 1-1.5 cm hoger is dan de nier, en de onderste helling is schuin boven de onderste nier. Stekken schuin afgesneden, laat een knop boven de grond, plant ik!, In greppels langs het koord, waar de grond zorgvuldig wordt uitgegraven tot de diepte van een bajonetschop. Ze brengen goed verteerde mest met compost.

  Een grote hoeveelheid vocht in de bodem bevordert de vorming van nieuwe wortels tussen knooppunten en onder de nieren. De optimale afstand tussen de stekken is 10-15 cm, tussen de rijen is 40 cm.

  antwoord
 3. Svetlana EFIMTSEVA, Novgorodskaya obl.

  De belangrijkste bes in mijn tuin is krenten. Ik kweek zowel zwart als rood en wit, zowel oude variëteiten als nieuwe producten. Voor haar zorgen is eenvoudig. In de zomer, tijdens het rijpen van bessen, is het erg belangrijk om de conditie van bladeren en eierstokken te controleren.

  Het is een schande als de ziekte een aanzienlijk deel van het gewas doodt. Elke infectie is aan het begin gemakkelijker te stoppen. Soms is het genoeg om een ​​paar beschimmelde borstels of bladeren af ​​te snijden, de toppen van de meeldauw af te snijden met meeldauw zodat de struik gezond blijft.

  Als gevaarlijke symptomen opnieuw verschijnen, besproei ik de struiken met de infusie van knoflook, met het uiterlijk van bladluizen, teken, rupsen - met de infusie van alsem, Dalmatische kamille, boerenwormkruid en shag. Maar je kunt dit doen als er voor het rijpen van de bessen nog 2-3 weken over zijn, anders verslechtert hun smaak.
  Als het weer regenachtig is, probeer ik om de rotting te voorkomen de druppels uit de struiken te verwijderen met open plekken, of bedek ik de struiken met filmtenten. Zelden, maar we hebben ook een hete, droge zomer. Vervolgens laat 1 eenmaal per week water overvloedig langs de stronk lopen en maakt de grond los.

  Na het oogsten voer ik de bes. Stikstofmeststoffen in de zomer en herfst zijn niet van toepassing, ze lokken alleen de groei uit van scheuten die pas in de winter rijpen. Onder elke struik vul ik een handvol superfosfaat en een glas houtas.

  antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Woody stekken gepropageerd zwarte bessen vallen. En in begin juni, breng ik een groene stekken: met struiken in het bovenste deel van de groene scheuten van groei dit jaar 10-12 cm lengte van de steel verlof 2-3 bovenste vel te snijden, en de rest worden verwijderd ..

  Het ondereinde Kornevinom behandelen en onder tijdelijke opvang geplant - in parnichok (een laag schone rivierzand 4 cm dik, of een mengsel van turf en zand 1: 1), begraven in de bodem op 2-2,5 cm overvloedig water uit de sproeier .. Tijdens wroeten een hoog vochtgehalte en de gewenste temperatuur te houden (overdag - + 25 graden 's nachts -. + 16 graden.). In de vroege 2-3 weken, als het weer warm is, spuit de stekken gedurende minstens 4-maal per dag.

  Na 15-20 dagen na het planten verschijnen de wortels in de stekken - ik verminder de watergift, ik tempereer de planten geleidelijk (ik maak de man schoon, ik reinig met de tijd). Geworteld stekken volgend jaar in de lente, plantte ik op een ander perceel om te groeien. Tegen de herfst groeien sterke struiken.

  antwoord
 5. Igor KOSOV, Voronezh

  Het speet me altijd om de resterende scheuten na het trimmen weg te gooien, hierdoor kun je een groot aantal stekken snijden. Dat deed ik toen ik besloot dit materiaal te gebruiken tijdens de economische crisis.

  Ik kweek veel mooie soorten zwarte, rode en witte aalbessen, dus na het snoeien in de herfst heb ik nog steeds een indrukwekkend arsenaal aan aalbes. Hiervan kies ik voor goed gerijpte jaarlijkse scheuten, in stekken gesneden met 4 knoppen, zodat de bovenste snede recht is en de onderste snede schuin. In een aangewezen klein gebied in de verte

  20-30 cm van elkaar, plant ik deze stekken in een hoek van 45 °, en begraaf ze in een vochtige, humusverstrooide grondlaag op twee lagere toppen.
  De landing wordt uitgevoerd op hetzelfde moment als winterknoflook. Als de herfst gierig is voor regen, geef ik regelmatig water aan de beplanting. Voor de stalvorst gooi ik het bed met de stekken op de gevallen bladeren met een laag 10-15, zie.

  Stekken schieten gemakkelijk wortel en beginnen volgend voorjaar actief te groeien. Voor hen zorgen tijdens het seizoen is het gemakkelijkst: tijdig water geven, topdressing, onkruid wieden en ondiepe rijafstanden losmaken. Tegen de herfst heb ik prachtige jaarlijkse zaailingen van 30-40 cm hoog klaar, die ik voor een symbolische prijs verkoop. Voor mij is dit een kleine verhoging van het gezinsbudget, en vooral: de mogelijkheid om kennis te maken met dezelfde enthousiaste zomerbewoners, zoals ik.

  antwoord
 6. Oleg HEAD, regio Brjansk.

  Ik vermeerder krenten door gelaagdheid ... in een plastic pot!

  Hot nagel aan de drainage gat in de pot en aan de buitenkant uit te breiden is geschroefd in deze jonge takken bessen zijn tip over 20-25 zien gluren uit de container.

  Daarna giet ik een laag drainage in de pot en schuurd met zand en humus. De tak van de moederplant is licht gebogen om de pot op stenen of een andere standaard te plaatsen. Ik doe het voorzichtig om de stengel niet te breken. De grond in de pot hydrateert periodiek.
  In een laag die in de lente in een pot is geworteld, verschijnt in de herfst een ontwikkeld wortelstelsel en scheid ik het door een secateur van de moederplant. De jonge bes wordt meestal onmiddellijk op een vaste plek geplant, maar als weersvoorspellers een strenge winter beloven, beweegt de zaailing in mijn pot in het appartement en in de tuin in de lente.

  Mijn manier van vermeerderen in een pot is goed omdat de plant gemakkelijk wortel schiet op een nieuwe plek, omdat de wortels bij transplantatie bijna niet worden beschadigd. Het nadeel van de methode is misschien maar één - het blijkt slechts één zaailing met een gelaagdheid te zijn. Maar als je geen doel hebt om een ​​besplantage te planten, denk ik dat dit geen probleem is.

  antwoord
 7. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  De winter is de beste tijd om krenten te kweken. Gedurende deze periode worden stekken in de tuin gesneden en in het water geroot, waardoor ze een plaats op de vensterbank krijgen tussen de bloemen, groen en andere planten.

  Stekken voor reproductie worden in februari-begin maart uit de struiken gesneden. Dat kan en voordat, maar dan heb je een achtergrondverlichting nodig. Kies gerijpt jaarlijkse scheuten, ze zijn gemakkelijk te onderscheiden in de bush door de lichtere bast en de afwezigheid van korte twijgen.
  Stekken cut-15 20 cm lang. Vervolgens worden ze stralen van 5 7-stukken put "op de band" in liter potten gevuld met lauw smelt of gefilterd water.
  Al snel op de takken ontluiken knoppen.

  Als er onder hen bloemen zijn, moeten de toppen van knoppen worden verwijderd, zodat ze geen voedsel te veel eten.
  Door 2-3 weken zullen de stekken wortels geven. Het is belangrijk om het moment van landing in de grond te vangen:
  wortels moeten al sterk zijn, maar niet groeien en niet verward raken met de buren.

  Voor een transplantatie is het handig om gelamineerde papieren zakken te gebruiken van onder melk of sappen. Ze hebben een geschikt volume en bij het verplanten van zaailingen in de grond kunnen pakketten eenvoudig worden gesneden. Aan de onderkant van het pakket moet noodzakelijkerwijs een drainagelaag worden geplaatst, het pond past op elke zaailing.

  Natalia RYAZANTSEVA, Yaroslavl

  antwoord
 8. IN PYZHIKOVA, de stad van Saransk

  Ik kreeg een site met heel oude bessenstruiken, de secateur raakte ze niet precies aan. Nieuwe planten ontwortelen en planten? Het betekent, een paar jaar om volledig zonder bessen te zijn.
  Daarom heb ik nieuwe geplant en de oude verjongd. Dit proces duurde twee jaar, alles tegelijk doen is een schok voor de plant. In het eerste jaar heb ik alle takken ouder dan 5-6 jaar geknipt. En in de tweede verwijderde ze alles dat naar binnen groeide, onhandig. In de struik gelaten voor 2-4 takken van verschillende leeftijden. Tijdens het snoeien liet ze geen stronken achter, als ze een tak bij de grond sneed en vervolgens met de grond spoelde, probeerde ze nog lager. Natuurlijk, als een gloednieuwe struik niet, maar er waren bessen en veel. Krenten werden immers onmiddellijk lichter en ze houdt niet van schaduwen. En de variëteit bleek blijkbaar goed te zijn, ik weet de naam niet, maar ik fotografeerde de bessen. In het voorjaar, wanneer de knoppen beginnen te bloeien, zal ik zeker een jonge jaarlijkse scheut kiezen en naar de grond rijden.
  Ik maak van tevoren een groef, leg de shoot neer, speld het nietje en besprenkel het met een beetje aarde, zodat de nieren in het licht staan. In het najaar zal ik een goede jonge band hebben.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar