4 recensie (s)

 1. Nicholas

  Twee jaar geleden vestigde de schoonvader een hek om elk tuinbed. En nu heeft hij tijd om aardbeien en groenten te rijpen. Is het allemaal vanwege het hek?

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   Meestal is de grens omsloten door hoge bedden. In het voorjaar worden ze sneller opgewarmd door de zon, dus worden ze eerder ingezaaid met groenten en geplant zaailingen. En als de nachtvorst plotseling barst, worden de haringen in de hoeken van het tuinbed gedreven, worden er plastic bogen op geplaatst (de afstand tussen hen is ongeveer 1 m) en bedekt de beplanting met folie. Daarnaast zien bedden, omheind hekwerk, het hele seizoen er verzorgd uit. Ze hoeven niet vaak te worden gecorrigeerd, omdat het hek de grond niet laat afbrokkelen. Bovendien dringen onkruid niet door omheinde gebieden, wat een groot pluspunt is, omdat we geen tijd hoeven te verspillen aan wieden.
   Alvorens de installatie van de stoeprand uit te voeren, moet er rekening mee worden gehouden dat het materiaal waaruit het zal worden gemaakt, moet worden gecombineerd met de planten in de tuin en functioneel, mooi en duurzaam moet zijn. Om een ​​obstakel op te zetten, kunt u stenen, straatstenen, betonblokken, decoratieve stenen, houten blokken, enz. Gebruiken.
   De rand van metaal is perfect gecombineerd met de paden bezaaid met schors, grind en grind. Een bakstenen rand wordt vaak gebruikt om een ​​moestuin te maken. Een houten stoeprand vereist speciale aandacht en zorg, het moet regelmatig worden behandeld met antiseptische en vernis, verven, enz. Het is gemakkelijker en goedkoper om een ​​curbstrap gemaakt van flexibel plastic te installeren. Het is duurzaam, ziet er geweldig uit (u kunt kiezen voor een lint van elke kleur, vorm en lengte) en eenvoudig te monteren.

   antwoord
 2. Vera Garshina

  We hebben het huis gerenoveerd - bedekt met gevelbeplating. Bij toeval zag ik hoe een van de bouwers de restanten van de gevelbekleding met elkaar verbond en ze in een groef plaatste. En toen sloot hij het vaartuig - het bleek een cirkel te zijn. Ik stelde me meteen voor hoe grote bloembedden er in zo'n rand uit zouden zien. Ze kunnen immers van elke hoogte, elke maat en elke vorm worden gemaakt (rond, vierkant, ovaal ...).
  Mijn mannen hadden geen tijd: er werd gebouwd. En ik voelde niet meer ... Met een markeerstift en een liniaal heb ik de overgebleven gevelbeplating 20 cm (elke maat kan worden genomen) uitgetekend en zelf met een slijpmachine gezaagd. Voordien had ik het nooit in mijn handen gehad, maar het is niet voor niets dat ze zeggen dat "jagen meer is dan gevangenschap".
  En we hebben uitstekende bloembedden! Ze kunnen elk jaar worden gewijzigd: verwijderen en toevoegen, verminderen en verhogen.
  Ik zou blij zijn als iemand mijn idee kon gebruiken.

  antwoord
 3. De lezer (nitsa)

  De eenvoudigste manier om een ​​stoeprand van rode baksteen te maken. Kies hiervoor een baksteen van goede kwaliteit en plaats deze met de voorkant naar boven. Wanneer de paden kronkelig zijn, zijn de naden tussen de stenen beter gevuld met mortel. Trouwens, je kunt een steen plaatsen en "op de hoek", in dit geval zal de grens interessanter zijn.
  Natuurlijk kijk in de tuin randen van natuursteen. Gewoonlijk worden grote rotsblokken op de vereiste diepte in de grond gegraven en kleine worden op een betonnen fundering of cementmortel gelegd. In dit geval kan de grootte van de stenen en hun vorm naar eigen inzicht worden gekozen.

  De rand van de zogenaamde stand-up ziet er prachtig uit - boomstammen met een diameter van 8-10 cm, gezaagd in blokken van 40-50 cm lang Ze hebben een rechte of schuine snede, wat de afvoer verbetert en de rand een decoratieve uitstraling geeft. Over het algemeen is het gemakkelijk om een ​​verscheidenheid aan vormen aan alle houten elementen te geven: blokken kunnen worden gedecoreerd in de vorm van figuren en zelfs worden versierd met houtsnijwerk. Trouwens, randen van een goed zijn ook goed te gebruiken voor een frame van bedden, bloembedden, boomstamcirkels.

  Ze behouden goed het vocht dat planten nodig hebben. En deze rand heeft gediend voor vele jaren, behandel klampen antiseptische beschermt hout tegen rotting en ongedierte, zoals kopersulfaat of natriumfluoride (100 1 g per liter warm jaar). Breng de oplossing moet borstel of tuinbouw sprays (voor 1 2 m1 verbruikte l oplossing).

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar