41 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Расскажите про амброзию. Говорят, она лечебная.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   — Это злостный карантинный сорняк, который завезли к нам из Северной Америки в качестве заменителя хины (высушенная кора хинного дерева) — лекарственного сырья. Но, как и в историях с борщевиком и колорадским жуком, на территории России у нее не оказалось ни одного естественного врага. В США же существует около 600 растений и насекомых, которые сдерживают ее рост. Амброзия легко адаптировалась к климату и почве южных регионов, а после быстро освоила и более северные. У растения огромный жизненный потенциал, помогающий приспосабливаться практически к любым условиям. Его корень уходит в землю на глубину до 4 м, а в высоту куст достигает до 2 м, угнетая культуры, растущие рядом. Один экземпляр дает до 150 тысяч семян, быстро захватывая новые территории.
   При этом прорастают как вызревшие, так и семечки молочной спелости, всхожесть которых сохраняется до 40 лет. Чтобы нарастить 1 кг собственного веса, амброзия забирает из почвы 15 кг азота, 1,5 кг фосфора и почти тонну воды! Если не сдерживать рост сорняка, грунт становится полностью непригодным для возделывания. Во время цветения пыльца растения вызывает сильную аллергию, со временем переходящую в астму.

   Чтобы сократить распространение карантинного сорняка, его скашивают 5-6 раз за сезон, и лучше это делать до начала бутонизации, иначе эффекта не будет. При одинарном покосе растение начинает еще больше ветвиться. На садовом участке эффективны прополки с удалением корня. Как видите, огромный вред от амброзии преобладает над ее небольшой пользой. К тому же у нас есть много видов, которые широко используются в народной медицине, и всегда можно подобрать доступные рецепты с безопасными растениями.

   antwoord
 2. OOO "Triest"

  Het reinigen van de site van onkruid is een moeizame, ondankbare taak, maar noodzakelijk. Onkruid verstoort immers de normale groei van gekweekte planten, waardoor vocht, voedingsstoffen en zonlicht worden weggenomen. Bovendien geven sommige onkruiden zelfs giftige stoffen af ​​in de bodem en trekken ze ongedierte aan naar de boomgaard en de tuin. Onkruid valt op veel verschillende manieren op onze percelen. Hun zaden bewegen door de lucht, worden gedragen door regenwater, vogels en dieren. Meerjarig onkruid kan zelfs uit een klein fragment van de wortelstok regenereren. Op verschillende manieren kunnen we onkruid wegdoen - te beginnen met het gebruikelijke wieden, dat wil zeggen, mechanische verwijdering van de bovengrondse en ondergrondse delen
  planten en eindigend met de behandeling van de site met herbiciden. Maar de meest eenvoudige, effectieve en, belangrijker nog, milieuvriendelijke manier gemaakt - is om de bedden met aanplant van zwarte geweven materiaal dat doorlaatbaar is voor lucht en water te dekken, maar niet te missen de zon nodig alle planten, met inbegrip van onkruid. Weedless ultraviolet onkruid zal zich niet ontwikkelen. Het materiaal wordt op een bed gelegd en op plaatsen waar culturele planten voorkomen, maakt u kruisvormige insnijdingen: nuttige planten komen boven het oppervlak van het weefsel, het onkruid blijft eronder en sterft. Om de bedden er aantrekkelijker uit te laten zien, kunnen ze worden bedekt met een laag mulch, bijvoorbeeld van een gebroken pijnboomschors.

  antwoord
 3. OOO "Triest"

  Meer dan eens en niet twee hebben al opmerkingen ontvangen waarin vrachtwagenboeren klagen dat ze koeiengras niet aankunnen. Wel, ik zal proberen mijn idee hierover te delen. Ervaar tuinieren in mijn kindertijd (en ik heb al 60 geslagen). Ik beschikte op verschillende momenten over een dacha, percelen, moestuinen, zag alles, maar het gebeurde dat ik drie jaar geleden een nieuwe "hacienda" kocht. En met zo'n grote schaal problemen voor de eerste keer: het hele gebied is begroeid met oude dode bomen en onkruid. Over het algemeen de echte jungle. Met grote moeite, met de hulp van kinderen, heb ik alles kunnen opruimen en ontwortelen. En in de lente leek de site in al zijn glorie cowboy.
  Omdat mijn handen en schoffel het niet aannamen, besloot ik over te schakelen op serieuzere middelen. Ik kocht een onkruidbestrijder (herbicide), volgens de instructies verdunde ik het met water en gaf het water. Het hielp, maar zwak. En ik besloot om een ​​onafhankelijke stap te zetten: ik nam een ​​onverdund product, vulde het met een injectiespuit en injecteerde direct in de stammen van berenklauw. En in de herfst groef ik de aarde op en gooide haar rotte wortels eruit. Ja, het gebruik van chemie in de tuin is natuurlijk niet de beste oplossing. Maar berenklauw is een uitzonderlijk geval, vooral omdat het ook giftig is. Dus ik sloeg een wig een wig uit.

  antwoord
 4. Elena LUZHNICHENKO, de stad van Kostroma

  Ik durf geen herbiciden te gebruiken tegen onkruid op mijn bedden. Ik ben bang om de grond te vervuilen met gifstoffen en bestuivende insecten. Ik denk dat het beter is om chemicaliën te gebruiken waar niets eetbaars is om te groeien - op bloembedden en gazons. In extreme gevallen strooi ik rozetten van paardebloemen en weegbree, die op de paden in de tuin groeiden, met zout, en water met chloor.
  Een moestuin is even goed geschikt Hierdoor want 1 maanden voor het planten zaaien de grond te spuiten met een oplossing van 150 10 ml wodka liter water. Dit versnelt het kiemen van onkruidzaden en ik vernietig snel scheuten met hakken. Onkruidsoorten zoals zure bodem (duizendpoot, paard zuring, mossen) gemakkelijk afgeleid, sluiten de bodem rivierzand gemengd met kopersulfaat en ureum (5: 1: 1).

  antwoord
 5. Vasily Yershov, Koersk

  Handen - Betrouwbaarder
  Elk jaar graven mijn vrouw en ik door de grond en kiezen wortels van planten uit haar handen. Dit is echter een zware, maar betrouwbare manier om van onkruid af te komen. Goede resultaten worden ook verkregen door te ploegen met een tractor of cultivator, waarbij onkruid in de onderste lagen van de grond verschijnt en niet langer kiemt. En wortels diep in de grond worden naar de oppervlakte gedragen. Ze kunnen alleen met hooivorken worden uitgetrokken.
  En meer, zodat het onkruid op de site kleiner was, voeg geen verse grond aan de grond toe. Wieden moet worden gedaan voordat de planten worden gezaaid. Doe het beter op een dag na de regen, als de grond niet meer kleverig is, maar toch soepel. Onkruid moet met wortels worden uitgetrokken en aan de basis van de stengels worden vastgegrepen. Lange wortels haal ik uit met een mes. We schieten het onkruid met een platte snijder en hakmes. Welnu, zodat mijn rug niet gewond raakt door dergelijk werk, neem ik een rubberen mat mee en ik kniel erop, en mijn vrouw werkt op een kruk.

  antwoord
 6. Nadezhda, de stad van Saratov

  Aan het begin van elk zomerseizoen behandel ik de wietkiemen in de bedden met een zwarte film voor 2-3 weken. Zonder licht, bij een hoge luchtvochtigheid en in een benauwde toestand steken ze samen met de wortels uit. Er blijft pure, verwarmde grond over.
  Op dezelfde manier kunnen we onkruid in de zomer op de paden verwijderen, in de gangpaden, op de sites die vrij zijn van planten. In winkels voor dit doel worden speciale landbouwmaterialen verkocht. Maar ik heb alles bij de hand: planken, dakbedekking, metalen schilden, karton, kranten, stukjes oud tapijt, linoleum.
  Het laat niet toe dat spruiten van onkruid en mulch van humus, turf, zaagsel, hooi, gemalen houtschors en naalden in het licht breken. Toegegeven, de laag mulch moet dik genoeg zijn - vanaf 10 cm of meer.

  antwoord
 7. Andrey GUDONOV, Yoshkar-Ola

  Om te voorkomen dat onkruid groeit, moet je een lege plaats in de tuin niet verlaten en deze zo goed mogelijk planten.
  Combineer het planten van groenten met kruiden, pittige kruiden. Zaai na het oogsten snelgroeiende groentegewassen (radijs, groene uien, sla) of sideraten (bonen, mosterd, fecelia) op de vrijgemaakte groentebedden.
  In de tuin oefen ik de grond zinkende, regelmatig het gras maaien. Een onkruidgroen tapijt wordt gevormd door onkruid, dat ook de grond beschermt tegen uitdroging. Je kunt ook het gras tussen de bedden maaien.
  En op grasvelden, waar niemand loopt, zaai het grondgras. Ze verdringen onkruid, omdat ze snel de ruimte kunnen vastleggen.

  antwoord
 8. hudur

  Ik heb veel nuttige dingen geleerd tegen onkruid op het pad en in de tuin aan de datsja. Vooral aantrekkelijk, denk ik, advies over het gebruik van de biologische methode. We dekken een deel van de plot af met een zwart, lichtisolerend vast materiaal zoals een zwarte film, een ruberoïde (maar minus wat de hars scheidt), kartonplaten, enz. We veroordelen deze ongenode gasten tot de dood. Maar als ik duidelijk weet hoe ik chemische methoden moet gebruiken om onkruid tegen te gaan, zou ik het doen, maar ik heb nog niet zoveel vertrouwen. Bedankt schat voor uw advies. We blijven het onkruid bestrijden.

  antwoord
 9. Galina VOLKOVA

  De dacha werd aangevallen door een bindwort. Toen hij zag dat hij graag arme bodems met neutrale of alkalische reactie (zoals ik), werd het verzuren de grond (maar alleen voor culturen, wat handig is: bosbes, cranberry, zuring, aardappelen). En ter verbetering van de vruchtbaarheid dichtbevolkte gezaaid groene mest (Phacelia, alfalfa, mosterd, radijs oleifera) - ze remmen de onkruid en bemesten van de grond. En meer: ​​hoe meer je de bedden losmaakt en wiedt, hoe sneller de winde zal verdwijnen.

  antwoord
 10. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Onontwikkeld pad dat ik bedek met een zwarte film - en na een paar maanden komt het onkruid eronder uit de hitte. Door voor dit doel de film te kiezen, zie ik dat het geen licht mist, het is dicht bij de oppervlakte van de grond, het was elastisch en sterk. Sommigen gebruiken een dakbedekkingsmateriaal in plaats van een film, maar ik heb gehoord dat in de hitte schadelijke stoffen in de grond terechtkomen, dus als het en stelila is, dan alleen in de zijbeuken.

  antwoord
 11. Natalia FUPC

  Ik begreep één ding: onkruidbedden kunnen alleen blijvende dichte mulch, grote gewassen (pompoen, courgette, aardappelen, kool) en één keer per week - een platte snijder - redden. Het is belangrijk om sideraten te zaaien, omdat de hoofdvoorwaarde geen stuk leeg land is, van sneeuw tot sneeuw! En vanuit de wortelstok van het onkruid in de omgeving, bewaar ik mezelf door leisteenplakjes langs het hek te graven.

  antwoord
 12. Eugene CHROMOV, Gomel

  Wortelstokonkruiden zoals pyrea zijn nutteloos om te graven - snel vernieuwd vanaf de wortels. Daarom kwam ik bij de herbicide van selectieve actie. Ik kweek ze strikt volgens de instructies, ik spray ze op een windstille en noodzakelijkerwijze droge dag: het gras is bang voor hitte en kan in zo'n periode tot de wortels geraakt worden!

  antwoord
 13. Gennady LITVIN, stad van Zvenigorod

  Zal zout helpen
  Om van het gras op de tuinpaden af ​​te komen, morst ik ze met een sterke zoutoplossing (ik verdun 10 l heet water 2 kg zout). Ik herhaal de procedure in twee weken - en lang vergeet ik het gras op de paden!

  antwoord
 14. AI Shcherbak, Bor, regio Nizhny Novgorod.

  Deze één jaar oude wijnstok in het volk wordt ook wel een berkeboom genoemd: een gekrulde plant met witte bloemen, hekken en alles wat ze tegenhoudt.
  Als de convolvulus oude rotzooi is gevlochten, dan is het zelfs mooi. Maar toen hij naar de bedden klom of op de bomen viel, heeft het geen zin: hij zal de planten wurgen en al het sap uit de grond halen. En trouwens, dit onkruid voldoet aan het 50-huisdier! En het is niet gemakkelijk om hem eruit te krijgen.
  Maar ik weet een goede manier.
  In de herfst, het land waar de berk groeit, is het nodig om te graven en te leggen zodat de onderste lagen er bovenop liggen. De wortels van de convolvulus zullen bevriezen en de plant zal sterven. Als iets nog steeds door de veer klimt, spuit dan de scheuten 15% waterige zoutoplossing.

  antwoord
 15. Irene

  En ik had een wiet op de site van de campsis. In 22 verspreiden wortelstokken zich over de hele site, het is onmogelijk om de wortel volledig uit te graven, waar een groeide, twee groeide. Adviseer hoe om te gaan met deze prachtige agressor?

  antwoord
 16. Yuliya Smirnova. Regio Moskou, Taldom

  Aan het begin van de zomer woedt het onkruid, vooral als het weer warm en nat is. Als ze de wil krijgen, zullen ze onmiddellijk culturele planten gaan vervangen. Het is veel gemakkelijker om met jong onkruid te vechten. Probeer ze meteen met de wortel eruit te trekken.
  Vereenvoudig de taak, kunt u een scherpe ploskorez gebruiken, het snijden van de wortels van het onkruid in 3-4 cm diepte. Een ander zeer nuttig kopalnye smalle vorken, vooral voor onkruid met ondiepe wortelstelsel. Zulke vorken worstelen op wonderbaarlijke wijze tegen saaiheid.

  antwoord
 17. S.MASLOVA Penzenskaya obl.

  18 Juni tegen onkruid
  Ik weet zeker dat wieden voor de meeste tuiniers de meest onbeminde taak is. En ik keek altijd met teleurstelling en frustratie naar de bedden die na de volgende schoonmaakbeurt met onkruid waren begroeid. Maar eens in een oud boek las ik dit advies: 'Als je op 18 juni om 18 uur al het onkruid uit de tuin haalt, groeien ze niet meer.' Natuurlijk besloot ik het in de praktijk te testen. Wijs een perceel toe in de tuin voor het experiment en vernietigde al het onkruid erop vóór de aangegeven tijd. Tot mijn verbazing en vreugde groeide het onkruid overal en niet één op het experimentele plot! Het jaar daarop herhaalde ik het experiment en kreeg opnieuw het gewenste resultaat. Nu breng ik zeker het wieden door in de ochtend van 18 juni. Omdat het hele perceel in zo'n tijd niet tegelijk kan worden overweldigd, oogst ik binnen een week het grootste deel van het onkruid en op de afgesproken dag vernietig ik de 'staarten'. En nu zijn er geen problemen met onkruid op de site. Dus geloof het of niet, maar XNUMX juni is een speciale dag voor tuiniers. S. MASLOVA, regio Penza

  antwoord
 18. Victor

  Hoe om te gaan met riet
  Iemand stelde voor om riet te vergiftigen met dieselbrandstof. Het is noodzakelijk om een ​​plastic fles met een inhoud van 300-400 ml te nemen, het deksel los te schroeven en een gat aan de binnenkant te prikken voor een strakke toegang tot het lichaam van een eenvoudige balpen. Het lichaam moet 4-5 cm naar buiten gaan en binnen het deksel 2-3 cm. Giet dieselbrandstof in deze container en wanneer we de fles kantelen, druppelt deze een beetje. We gaan naar de plek waar de bies groeit en snijden deze met een snoeischaar of een sikkel zodat er een stronk van 7-8 cm overblijft, en druppelen dieselolie in de snede zodat deze een beetje opdroogt. En dus stap voor stap missen we niets. Controleer het gesneden riet, hij was dood tot een diepte van 15 cm en groeide niet meer. Dus ik heb hem van de hand gedaan. De wortels in de aarde met de dikte van een vinger bleven intact, maar het riet ontsproot niet meer.

  antwoord
 19. Valeriy76

  Als alles zo eenvoudig was als hij beschrijft, zou de staat geen enorme bedragen hebben uitgetrokken om berenklauw te bestrijden. En in mijn persoonlijke ervaring raakte ik overtuigd van de vitaliteit van deze plant. Ik zag hem ongeveer vijftien jaar geleden voor het eerst in het Krasnodar-gebied. Ze werd met enthousiasme naast elkaar gefotografeerd en tot grote schrik van mijn familielid begon ze voor de lol een dikke stengel te breken. Het is goed dat ik geen tijd had om brandwonden op te lopen - ze trokken me op tijd!
  En nu is de koeienwever in overvloed in onze Leningrad-regio verschenen, snel overvolle velden en zelfs huiselijke percelen. Het is jammer dat de strijd tegen hem op de een of andere manier is
  bo, in kleine secties. Het wordt soms gezien: waar vroeger een berenklauwplantage was, werd de hele aarde door chemie uitgebrand en groeit een jonge scheut van deze infectie rustig rond. En na enige tijd zal de berenklauw weer alles meenemen (terwijl andere planten alleen tot bezinning komen). Zijn kracht zou goed zijn ...
  Het is noodzakelijk om niet alleen met zaden te vechten, maar ook met de wortel, en deze plant is erg krachtig, tot twee meter. En zelfs vanaf het kleinste stuk dat nog in de grond zit, groeit alles snel terug. Juiste slang Gorynych wat. En het brandt en snijdt een hoofd af - twee zullen groeien.
  Ongeveer vijf jaar geleden bracht ik per ongeluk zaden naar de zijkant van mijn plot. Ik kwam erachter toen een van de jongens van de buren een doo
  een dochter van een jonge berenklauw en, uiteraard, ernstige brandwonden opgelopen (er was niemand om ze te waarschuwen, zoals ik te zijner tijd). Ik begon te worstelen zodat deze plant zich niet zou verspreiden in ons tuinieren. Ze tilde iedereen op. En wat we gewoon niet hebben gedaan! Hoe kun je je een beroemde komiek niet herinneren toen hij vertelde hoe ze mierikswortel bestreden in één dorp ... Het was grappig. En elke keer hebben we verrassing en verontwaardiging.
  We begonnen met een simpele graafbeurt, daarna probeerde de man met een koevoet het groeipunt te beschadigen. Ze gaven water met een andere chemie, zelfs de elektrolyt werd uit de accu van de auto afgevoerd - nee, er werd hem niets aangedaan, opnieuw staken er nieuwe groene bladeren uit. Het enige succes is dat het zich niet door de tuin verspreidt, maar op één plek groeit.
  Maar waarom kan ik het niet aan? Is hij slimmer dan ik? Nadat ik op het internet heb gegraven, las ik dat deze plant deze plant eenmaal per keer laat bloeien en vruchten afwerpt, en sterft dan af, maar als het wordt gemaaid en niet tot bloei komt, kan het 12-jaren waarmaken. Hier ligt, naar mijn mening, het probleem. Ik wacht niet tot hij een bloem geeft, maar ik worstel met zijn bladeren. En vanaf de wortel, die erg diep kan zijn, worden de slapende knoppen wakker en groeien er nieuwe bladeren. En dus van jaar tot jaar.
  Maar voor een succesvol gevecht op deze manier, moet je het hek afsluiten met een apart hek en een bord ophangen om niets aan te raken. In de tussentijd moet ik het nog zeven jaar maaien, zodat niemand anders het zal doen,
  Ik leed. Dat is wanneer ik een nieuw artikel zal schrijven, zoals ik de koe van koe versloeg. Hoewel het spijt me dat hij zo schadelijk is. Ik vond deze plant altijd leuk. Ik ben onder de indruk van de grootte van zijn stengel en een enorm mooi bloeiende paraplu. Het is jammer dat het niet gegeten kan worden, ik zou het niet erg vinden om zo'n "dille" op de bedden te krijgen.
  D Kortom, de strijd tegen koeienwevers moet worden gevoerd, maar actiever, gebruik verschillende methoden.
  Dat is gewoon niet voorstellen hoe je grote gebieden afzonderlijk kunnen maaien met paraplu's is nog niet rijp zaden, waardoor de steel om de bloem klaar is met haar twee jaar verlengde levensduur en de wortel is niet nieuw spruiten gegeven? Misschien heeft iemand een idee? In de tussentijd, mijn berenklauw in het land ging onder de sneeuw met jonge groene bladeren, en in het voorjaar zal ik een nieuwe fase van de oorlog met hem te beginnen.
  Elke wolk heeft een zilveren randje
  Maar ik heb nog steeds iets goeds van de koe-brasem. Ik ben dol op bloemschikken en gebruik vaak de droge stengels van deze plant. Interessant voor hen zijn het kader voor de decoratie van decoratieve panelen en schilderijen. En onlangs moest mijn kleinzoon het doen,
  naar school. We besloten om een ​​huis te bouwen en het meest toegankelijke materiaal voor hem was koeienbreamer. Bovendien was de werf de late herfst en stonden de stelen droog.
  Met handschoenen aan en gewapend met bijlen (een eenvoudig mes sneden ze niet), verzamelden mijn man en ik het benodigde materiaal. By the way, droge koe-brasem is absoluut onschadelijk en daarmee is het mogelijk om te werken, zoals met een boom.
  Thuis gingen mijn kleinzoon en ik aan de slag. Eerst hebben we een geschikte kartonnen doos opgehaald, deze in de vorm van een huis gevouwen, ramen en deuren uitgeknipt. Stalen gelijmde boomstammen, stelen, doorsnijden (). De lijm gebruikte PVA.
  Toegegeven, we moesten een tijdje wachten, zodat de lijm droogde en de stelen goed vastzaten. Hiervoor werd de lay-out van het huis op zijn kant gelegd en op zijn beurt de muren geplakt (). Helaas is ons huis nog steeds in aanbouw en zullen we tijd en aanvullend materiaal nodig hebben om het vaartuig te voltooien. Maar het hoofdidee is, naar ik hoop, begrijpelijk, maar dan is alles afhankelijk van de verbeelding.

  antwoord
 20. Tatiana

  Ik bewerk het land altijd zorgvuldig, ik heb moeite met onkruid dat geen kracht spaart en zonder compromissen, desinfecteer ik altijd de aangekochte grond en zeef het indien mogelijk om vreemden niet in de tuin te brengen. Maar plotseling kwam ik erachter dat ik op de site een soort vreemd mos had dat de bedden volledig bedekt en niets laat groeien. Ik heb de hele zomer geprobeerd het schoon te maken, ik probeerde het met dolomietmeel en jam met limoen - niets helpt. Misschien vertelt iemand me hoe ik het moet limoen?

  antwoord
 21. Antonina

  In mijn tuin staat een band met water, waarvan ik water geef. Het leek groene algen, in de zomer moest elke week worden schoongemaakt.
  En toen ik een keer tarwegras op het water legde, zodat wespen en kleine insecten niet zouden zinken. Toen begonnen de takken wortel te schieten en het water was de hele zomer helder. Nu gooi ik de hele zomer constant tarwegras rechtstreeks met wortels en ik ken geen zorgen - het water in het wiel is constant schoon!

  antwoord
 22. Alina

  Hoogstwaarschijnlijk vergiftigde u de bodem met een herbicide van continue actie die alle vegetatie zonder onderscheid vernietigt. - deze worden meestal gebruikt voor het verwerken van spoorwegen. Allemaal - de sterkste vergiften, verbannen voor gebruik in persoonlijke deeltijdboerderijen. De grond na behandeling met dergelijke herbiciden gedurende vele jaren verandert in een dode zone. Bijvoorbeeld, de werking van het meest onoplosbare * herbicide-Arsenal * (III-gevarenklasse, migreert niet in de bodem) duurt 3-5 jaar. En wat was in jouw handen - het is onbekend (meestal op het spoorwegen gebruikt tankmengsel Ankor-85 + Glyphosate).
  In elk geval is de enige uitweg uit deze situatie een volledige vervanging van de grond in het gebied, tenminste tot de diepte van de wortellaag. De vraag is waar moet worden genomen, om geen onherstelbare schade toe te brengen aan het milieu? Of ontdek wat voor soort herbicide u bent aanbevolen door "goede adviseurs" en lees meer over de timing van het behoud ervan in de bodem. Maar zelfs na de volledige afbraak van het pesticide. die alleen een grondige agrochemische analyse kan bevestigen, het gebruik van fruit en groenten in het voedsel van de besmette plaats blijft gevaarlijk.
  U hebt waarschijnlijk, waarschijnlijk, de onbezonnenheid van de daad begrepen, af te betalen waarvoor het heel veel en heel lang nodig is. Laat dit een wetenschap zijn voor jou en andere tuiniers die zo snel mogelijk van onkruid willen ontdoen, ten koste van hun gezondheid.

  antwoord
 23. Inga

  Roekeloze daad Ik wilde van het onkruid op mijn site af. Ik werd geadviseerd door de vloeibare samenstelling, die de spoorlijnen bestoofde, zodat er geen gras was. Ik spreidde het uit en bestoof de paden in de tuin en het gebied rond het hek. In het voorjaar was er geen gras, maar op grote afstand van het bespoten gebied steeg niets (geen radijs, koolzaailingen, geen salade). Vertel me, wat kun je in zo'n situatie doen om de grond te herstellen?

  antwoord
 24. Inna

  De strijd tegen dit onkruid is een omslachtige zaak, maar het is heel reëel.
  Op grote plantages tegen paardestaart worden herbiciden Roundup, Hurricane, Gpyalka, etc. gebruikt (let wel op dat ze niet op gecultiveerde planten komen), het zijn de bladeren die worden bespoten. In kleine tuinpercelen waar het gebruik van herbiciden ongewenst is, wordt de grond gedesoxideerd met fosfaatgesteente, pluiskalk, dolomietmeel of houtas. Tegelijkertijd graven ze het verstopte gebied op, selecteren de onkruidwortelstokken handmatig. Vervolgens, op de zaaiplaats, van witte mosterd, koolzaad, radijs, omdat was de rassen van de kruisbloemigenfamilie niet verdraagt. Tijdens het tuinseizoen worden de bedden regelmatig losgemaakt en gewied. Goede resultaten worden verkregen door aanplant te mulchen met zaagsel of zand met een laag van 3-5 cm. Het graven van de aarde met een hooivork met een monster wortelstokken helpt bij het zaaien van distel (hoe jonger de plant, hoe gemakkelijker het is om het te vernietigen, omdat de wortels nog niet diep in de grond zijn gegaan). Pissebedden hebben speciale controle nodig in het voorjaar, wanneer het de zaailingen van langzaam groeiende gewassen kan overstemmen. De bedden worden tijdig gewied, mulch met zaagsel, stro of hooi in een laag van 3-5 cm.

  antwoord
 25. Gast

  De moestuin was gevuld met makreel, paardenstaart en zeug. Hoe om te gaan met hen?

  antwoord
 26. Valery

  Enkele jaren geleden werd een echte campagne gelanceerd om de koeienkever te bestrijden. Vandaag zijn de passies verdwenen. Zo'n gevoel dat deze reus, die langs de paden groeit en de landplanten omgeeft, als overwinnaar uit de bus kwam. Het belangrijkste is om de agressor niet op onze bedden te laten staan!
  In feite heeft deze plant verschillende soorten. Waaronder ook vrij onschuldig, bijvoorbeeld koebrasem Siberisch. Ik zal meer zeggen, zijn bladeren worden zelfs in salades gebruikt en de bladstelen worden gemarineerd.
  Onze hoofdvijand is de koe-man Sosnovsky. Dit is zo'n agressor dat als hij eenmaal onbeheerd het veld op is, hij stoutmoedig steeds meer nieuwe gebieden bezet.
  Berenklauwen zijn tweejarige planten. Dat wil zeggen, het eerste jaar groeit, het tweede - bloeit en sterft en laat zaden achter. Maar wat voor zaden! Ten eerste zijn er ongeveer 15-20 duizend van hen in een gigantische bloeiwijze! Ten tweede zijn ze "met vleugels", dat wil zeggen, ze kunnen heel goed beheersen
  grote gebieden. Ten derde kunnen sommigen van hen op hun tijd wachten en alleen in 5-10 jaar ontkiemen. Nu is het duidelijk wat de vijand voor ons is.
  En waarom eigenlijk de vijand? Groeit naar zichzelf en groeit. Maar deze indringer verandert de flora van het terrein en vervangt de 'inheemse bevolking'. Bovendien bevat het sap bestanddelen die, wanneer ze in contact komen met de huid, rood worden en jeuken. Over het algemeen een sterke allergische reactie. En in de eerste fase gaat het voor de persoon heel ongemerkt voorbij, de reactie komt binnen een paar uur. En allergische dermatose verdwijnt heel langzaam.
  Hoe om te gaan?
  Berenklauwzaden zijn zowel een sterke als een zwakke schakel. Als ze eenmaal zijn vernietigd, gaat de plant dood. Omdat berenklauw geen wortelscheuten geeft.
  Daarom, als je bij de nadering van de site struikgewas van Berenklauw hebt, vernietig dan de knoppen in de vroegste fase, laat de zaden zich niet vormen. En je moet met handschoenen werken.
  In het voorjaar ga je met een schop naar de berenklauw. Snij het groeipunt van de plant onder de wortelhals. Als je erboven knipt, dan zullen laterale scheuten gaan, wat weer de zaden zal geven.
  Met jaarlijkse opnames, wanneer ze nog zwak zijn, is het gemakkelijk om te gaan met eenvoudig wieden.
  Je kunt de plant maaien voordat deze de buis ingaat, altijd voor de bloei. En doe dit gedurende de zomer. Skewered Berenklauw
  verwijder onmiddellijk in de hoop. Laat ze niet op dezelfde plaats achter. In de stengel is er zoveel vitaliteit dat ze voldoende zijn om de zaden te laten rijpen, zelfs op een hellende plant.
  Als je met een koeienkoppelaar werkt en zelfs maar één plant uittrekt, moet je altijd van top tot teen gekleed gaan. Als het lichaam per ongeluk het sap van deze plant krijgt, zal als u op deze plaatsen van zonlicht (ultraviolet) komt dermatitis verschijnen door het type brandwonden.
  Als ik koebrasem verbrand heb
  Spoel de gebrande gebieden snel met stromend water in stromend water.
  Behandel met alcohol of een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat. Bedek de verbrande plek een paar dagen, maar zonder verbanden en verbanden.
  Welnu, als het gif niet op de huid zit, maar op het slijmvlies, ren dan met spoed naar de dokter.

  antwoord
 27. jachthaven

  Vroeger, toen ik jong was, en meer dan genoeg silushki, haastte ik me als een uurwerk door de tuin, vooral toen ik het perceel volledig ter beschikking kreeg. Nu denk ik dat als ik het werk onmiddellijk met mijn geest zou benaderen, hoeveel dingen ik zou kunnen doen! Maar ze leren tenslotte niet in het leven van de fouten van anderen, maar van hun eigen fouten. En pas na verloop van tijd kwam ik erachter (en de tips van mijn man bleken verstandig te zijn) hoe je alles zo kunt uitrusten dat je minder buigt voor de landingen - er zijn genoeg andere dingen.
  We verdeelden de hele tuin in smalle richels, niet volgens enige wetenschap, maar zoals het land zelf suggereerde. De breedte van de bedden is zodanig dat ik aan beide kanten het midden kan bereiken - dat is het hele geheim. Bovendien werk ik het hele seizoen met slechts twee gereedschappen: een hakmolen met een mes van 5 cm breed en een handvat van 30-35 cm lang en een percolaat van wortel (dit is zo'n smalle schep, gebogen in een halve cirkel). Ik gebruik de eerste tool al 25 jaar en kan niets anders veranderen
  Ik vecht, omdat je met zijn smalle mes in alle hoeken en onder alle planten kunt klimmen. En het allerbelangrijkste: de hakmolen is erg licht en er is geen extra inspanning voor nodig. Ik gebruik de root-eliminator nog maar vier jaar, maar waardeerde het. Nu ben ik niet bang voor de meest kwaadaardige wiet. Het mesblad gaat gemakkelijk op elke diepte de grond in. Ik zet de wortelvanger naast bijvoorbeeld een paardenbloem, maak een draai in de grond en haal een hele "baard" uit de grond - dat is alles, de vijand is verslagen. Maar dit is nog steeds
  niet alles. Deze prachtige tool is gewoon onmisbaar als je tulpen, gladioli en uien moet opgraven. En je kunt het gebruiken van dezelfde gebruik van deze planten te planten in het voorjaar: het blad in een bed op de gewenste diepte, draaide hij zich om een ​​as, trok een kluit aarde, en in de opening de gewenste lamp. Snelle en arbeidskosten zijn minimaal. Roer niet het hele bed op en planten kan in deze volgorde worden gedaan, zoals de ziel zal doen: hoewel
  een lijn, zelfs in een dambordpatroon, zelfs een onderbroken lijn. En ik plant alle andere tuingewassen met een kleine hakmolen. Is dat voor een aardappel een grote schep, maar dit is het landgoed van de man, en hij plant zichzelf altijd. Mijn enige zorg is om de knollen voor te bereiden.
  We hebben heel weinig gras in de bedden en tijdens een bezoek in het weekend slaag ik erin het hele perceel te doorlopen. Vraag waar gaat het gras naartoe? Ja, alles is eenvoudig. Smalle omheinde bedden laten geen onnodig onkruid binnendringen en ik probeer de grond in de buurt van de planten te beschermen en ze te bedekken met vier gevouwen kranten, omdat ze vol zijn - mijn man houdt de situatie in het land en de wereld nauwlettend in de gaten, hij geeft regelmatig politieke informatielessen voor mij. En zodat de kranten niet van de wind wegvliegen, druk ik ze met brokjes aarde. Lange tijd zeggen? Ik verzeker je - nee, maar je zult veel winnen met wieden. Bovendien kunnen komkommers en kool onder papieren omslag worden geplant. Trouwens, het voorkomt dat de vliegen bij de planten komen en aan hun stengels knagen.
  Als we reparaties uitvoeren in een appartement of in een landhuis, gebruiken we in plaats van kranten ons oude behang. Dit jaar heb ik ze in een tuinbed uitgespreid, dwars openingen gesneden en er tomaten in geplant. Het bleek zowel voor mij als voor hen erg handig. Genoeg van deze shelter voor de hele zomer. En in de late herfst verzamelde ik de restjes en stopte ze in een vat voor compost - volgend jaar zal er glorieuze kunstmest zijn. Dus het behang bleek ons ​​drie keer te dienen.
  Jaar tot jaar werk gemakkelijker
  Daarom probeer ik zoveel mogelijk aanplantingen te voorkomen. Er is geen overbodig
  jij, buig en wied niet. Voor mij is het belangrijk, omdat de rug en gewrichten pijn doen. Trouwens, ik bebouw het land, zittend op een kruk. De man heeft zijn benen een beetje afgezaagd - dit is genoeg om niet veel te buigen en tegelijkertijd is het gemakkelijk om op te staan. Ik zet de kruk erop en verwerk onmiddellijk twee bedden in twee. Vervolgens herschik ik het op een andere grens en opnieuw in dezelfde volgorde.
  Het is niet nodig om de nummers te volgen. Ik herinner me hoe we hen in de vroege jaren uren met klei beukten, het gras sleepten, maar nu is alles in het verleden. We begonnen met het ophalen van een hoop kartonnen dozen uit de winkel, ontmantelden ze en verzonnen ze. En meteen slaakte men een zucht van opluchting. En genoeg dozen voor twee jaar. Dan is het noodzakelijk om te vervangen en raslohmativshiesya naar compost te sturen. Trouwens, wormen zullen je erg dankbaar zijn.
  Dit jaar hebben we besloten het karton op de rails geleidelijk te vervangen door linoleum. Steel het noodzakelijkerwijs met de verkeerde kant naar boven, anders is het erg glad en daarom gevaarlijk. Ze zijn goed voor dit bedrijf en oude paleizen. Sommigen van hen dienen voor het beschermen van bedden met bloemen, aardbeien, uien of podzimnim-gewassen:
  we plaatsen ze aan de andere kant van de aarde. Zeer nuttig voor ons zijn dergelijke schuilplaatsen: ga niet naar het bos, verzamel gebladerte en neem ongedierte en zaden van onkruid en zelfs ziekte mee.
  Geen enkele lege fles van vijf liter wordt verspild. In het najaar, wanneer het tijd is om het water uit de vaten af ​​te tappen, gieten we het in deze flessen en laten het voorlopig liggen. Dit is een uitstekend alternatief voor de stenen waarmee we in de winter de afdekmaterialen bedrukken. Aan de ene kant, het water erin bevriest en de fles kleeft aan het deksel, geen winden kunnen het wegblazen. Bovendien is dit onze "strategische reserve" van water voor de lente, bovendien is het bevroren en daarom twee keer zo nuttig.
  Ik heb zulke flessen en mini-kas mi voor zaailingen - hiervoor hoef je alleen hun bodem af te snijden. En het houden van dergelijke kassen is eenvoudig: ik verzamel ze aan de handvatten aan een stuk touw of draad en hang ze aan de achterkant van het huis op een spijker.

  antwoord
 28. Irene

  Niet alle onkruiden zijn schadelijk. Over het algemeen is wiet een relatief begrip. Sommige van hun vertegenwoordigers bemoeien zich met de oogst van gewassen, die qua nut veel slechter zijn. Nee, een eenduidige aanpak is hier ongepast.
  Veel zomerbewoners verklaren alle onkruid in de tuin als hun vijanden en vechten ze met verschillende chemie voor leven en dood. Maar de meeste onkruiden zijn medicinale kruiden en kunnen met bekwame toepassing onschatbare hulp aan een persoon bieden!
  Het belangrijkste hier is kennis van geneeskrachtige kruiden en een individuele benadering van het zogenaamde onkruid.
  Helaas zijn er gevallen waarin, met verhalen gehoord over wat iemand wat gras is hersteld, beginnen de mensen om dringende afkooksels en kruidenthee te nemen, zonder na te denken of het hen persoonlijk past. Er zijn ook ernstige gevallen, dus het aantal teleurgestelde mensen groeit onverbiddelijk. Nadat iemand bijvoorbeeld heeft gehoord dat een bepaald kruid helpt bij nieraandoeningen, begint iemand dit kruid ongecontroleerd te gebruiken. En het kan zijn, nierstenen, en de consumptie van grote hoeveelheden afkooksel van geneeskrachtige kruiden en hun beweging zal verstopping van niertubuli veroorzaken. Een persoon kan het ziekenhuis behagen met een ernstige aanval van nierkoliek en voor altijd teleurgesteld zijn in de behandelmethoden van het volk. Daarom moeten beginners altijd specialisten raadplegen.
  Ik gebruik al tientallen jaren medicinale kruiden, dus in de tuin laat ik altijd een klein beetje onkruid achter om te drogen en in de winter te bewaren. Mijn familie is groot, iemand kan iets van iemand krijgen, hier is onkruid nuttig. Bovendien gebruik ik nooit scheikunde in de tuin en vind je alleen schonere grondstoffen in het oerwoud. Maar in het bos groeien heel verschillende kruiden, geen sorteerder, geen crotonery die ik nog nooit eerder heb ontmoet.
  duizendknoop
  Een deel van de planten vertrekt altijd ergens aan de rand van de tuin. Vaker in de tuin met komkommers: terwijl ze zich verspreiden, zal de sporen voldoende groeien om te verzamelen. Ik laat een paar planten achter voor de productie van zaden, laat ze zelf bevolken. Het is vrij gemakkelijk om met deze zeef te vechten, hij heeft maar één ruggengraat, hoewel hij stevig in de grond zit.
  Ze vinden het leuk om mussen van mussen heel vaak te beitelen, vaak zwermen ze met hem mee naar boven, hele kuddes. Misschien is dat waarom ze hem een ​​vogelvogel noemen.
  Bekende bergbeklimmer als een nier-agent, het verwijderen van zand en stenen, evenals algemene versterking en tonic.
  stinkende gouwe
  Onder struiken en bomen in een dichte schaduw groeit het vaak vanzelf. Als wiet is het niet verschrikkelijk, het wordt gemakkelijk uit de wortel getrokken en als medicijn is het algemeen bekend, zelfs in de oncologie wordt het toegepast. Als de wratten of andere gezwellen op de huid regelmatig worden besmeerd met oranje stinkende gouwe sap, komt het effect in 3-4 weken. Bekend als ontstekingsremmend, wondhelend, antiviraal, antischimmel en choleretic.
  soort plant
  Aan de randen van de bloembedden met meerjarige bloemen op droge plaatsen groeit deze plant, die ik noodzakelijkerwijs verlaat. Als het nodig is, verwijder het dan is het niet moeilijk, je hoeft het alleen maar op te pakken met wortelstokken en het eruit te trekken.
  Zelfs de Sovjet officiële geneeskunde herkende deze medicinale plant, het was onderdeel van heerlijke thee. In volksgeneeskunde duizendblad wordt gebruikt als een hemostatische, als een hulpmiddel dat helpt bij ziekten van de lever, het maagdarmkanaal, de blaas, met hypertensie en astma.
  Dus voordat we het onkruid vernietigen, bedenk dan of deze of die wiet je kan helpen.

  antwoord
 29. Gast

  De koeiendrager niet demoniseren!
  Dit is een veel voorkomende, zij het zeer grote, plant. Raak niet in paniek, je hoeft het alleen maar uit te roeien, en daarvoor is er een vrij eenvoudige en effectieve manier.
  Het is al lang bekend: wie zaken wil doen, zoekt een weg, die niet wil, zoekt een excuus voor zijn passiviteit en verzekert zich van de uitzichtloosheid van de situatie. Wat doen de Japanners bijvoorbeeld als er geen vis wordt gevangen? Ze gaan naar zee en vangen het!
  Borshevik heeft, net als veel vertegenwoordigers van de schermbloemigen (dille, peterselie, komijn, pastinaak, venkel, enz.), Een levenscyclus van twee jaar. In het eerste jaar groeit er een bladrozet, in het tweede jaar ontstaat een pijl (steeltje) met bloeiwijzen (paraplu's). Er verschijnen zaden op en rijpen, waarna de hele plant, inclusief de wortel, sterft. Er zijn echter veel zaden die ontkiemen en de cyclus herhaalt zich. En het zal voor onbepaalde tijd worden herhaald, als paniekgesprekken niet plaats maken voor een heel eenvoudige, maar alleen echte actie.
  Zaden zijn niet rijp, je moet de stengel inkoken met bloeiwijzen of paraplu's snijden aan het begin van de bloei, zodat de bloemen geen zaden kunnen geven, met behulp van voedingsstoffen die door een krachtige stengel komen. Voor de veiligheid moeten de verzamelde bloeiwijzen in een stapel worden gevouwen, mogen drogen en verbranden.
  Het is eenvoudiger, goedkoper en betrouwbaarder. Het wordt gecontroleerd door persoonlijke, langdurige praktijk.

  antwoord
 30. Irene

  Hoe om te gaan met het korhoen
  Ik las over verschillende methoden - maaien, injecties met fungiciden, parasols trimmen, bedekken met een film enzovoort. Ik zal niet beginnen met het evalueren van hun effectiviteit, ik zal alleen zeggen dat maar weinig mensen deze plaag aankunnen, en in niemandsland geeft niemand om de pastinaak van de koe. Ik wil het probleem van beveiliging aanraken bij het gebruik van een van de voorgestelde methoden.
  Er wordt aangenomen dat berenklauw zeer giftig sap bevat. Dit is niet helemaal waar. Alle delen van de plant bevatten furocoumarins. Ze verbranden de huid niet, maar in contact daarmee verhogen honderd (!) Keer de gevoeligheid voor ultraviolette straling. En de onschadelijke zon laat op deze plaatsen - van de eerste of tweede graad - ernstige brandwonden achter. Bovendien is het voldoende om de berenklauw aan te raken of door het struikgewas te gaan, zodat onzichtbare druppels verraderlijk sap op de huid terechtkomen. Welnu, een lange behandeling voor een ernstige ziekte. Opletten lukt ook niet: de hardnekkige agressor zal zijn zaden verspreiden en zal binnenkort de hele site veroveren. Het is nog moeilijker als je een klein kind hebt - je kunt hem niet dicht bij de berenklauw laten. Maar als u een monster de oorlog verklaart, overweeg dan een aantal verplichte vereisten.
  Natuurlijk - rubberen handschoenen. Over het algemeen mogen er geen open delen van het lichaam zijn. Mijn buurman in het land is in oorlog met een pastinaak van een koe in een chemisch beschermingspak. Maar wat als het contact niet kon worden vermeden?
  • Bedek de aangetaste huid onmiddellijk van de zon.
  • Thuis, was ze goed met zeep en veeg ze af met alcohol of parfum.
  • Als irritatie optreedt, smeer de huid dan in met een anti-verbrandingsmiddel.
  • Neem medicijnen om allergieën te voorkomen.
  • En na deze eerste maatregelen is het dringend en zonder enige noodzaak een arts te raadplegen: onthoud dat ernstige brandwonden van een berenklauw tot de dood kunnen leiden!
  Over het algemeen zijn grappen met dit monster slecht. In de buurt van het dorp Dolzhitsa in de regio Pskov, waar ik op bezoek was bij vrienden, is de hele jungle van een enorme berenklauw veel groter dan de lengte van een persoon, wat duidelijk zichtbaar is op de foto's (ik was bang om dichtbij te komen - ze zeggen dat een monster vooral gevaarlijk is voor blondines met een lichte huid).
  Ik weet dat het tijdens de moeilijke oorlogsjaren werd gegeten (vandaar de naam), maar de berenklauw heeft verschillende variëteiten. De gevaarlijkste is de berenklauw van Sosnowski. Maar alleen een specialist kan de ene soort van de andere onderscheiden! Ik las dat ze het monster in de jaren dertig uit Amerika hadden gehaald, zodat er iets was om het vee te voeren. De koeien weigerden het echter, en als ze dat wel deden, was het buitengewoon terughoudend en gaf melk een bittere, onaangename smaak.
  Helaas werd de berenklauw in onze dagen gespeeld door de verwoesting van de voormalige collectieve boerderijen voor het laatst
  20 jaar. De aanvaller grijpt eens vruchtbare landbouwgrond, het verhogen van hun bedrijf, en dus het aantal zaden, die weg te vliegen op de wijk, worden afgezet in de tuin en voorstedelijke gebieden.
  Het is mogelijk om het alleen met de hele wereld te bestrijden, en dit vereist kosten.
  Ik zou graag de mening horen van lezers die ervaring hebben met het bestrijden van een agressief plantenmonster. Over dit onderwerp, om wat voor reden dan ook, schrijft niemand, maar tevergeefs!
  Waarom groeit de koeienkweker langs de weg? Omdat het tot 1970-ies speciaal daar werd geplant om de penetratie van landbouw- en wilde dieren in collectieve boerderijvelden te voorkomen. Als gevolg hiervan breiden gigantische monsters hun bezittingen gestaag uit.

  antwoord
 31. Дарья

  BOARDS VAN SORNS
  Vorig jaar, aan het eind van de winter, werd een oude houten loods gedemonteerd. Ze wilden niets bouwen van deze planken, maar het was ook jammer om het te verbranden of weg te gooien. Eerst legden ze ze op de bedden en ze lagen daar tot het zaaiseizoen,
  Ze verwijderden de planken en vonden er een schone, meer ontdooide dan op andere plaatsen, de grond. De zaden werden precies in deze stroken gezaaid - ze zijn iets eerder opgevaren.
  ■ Dit jaar speciaal zetten boards op de bedden van de toekomst, en na het planten ze verplaatst naar de randen (zijkanten niet schuin), zodat er geen onkruid - ze kunnen niet door te komen, en als ze ontkiemen, dan is het zwak en ze nog steeds niet kunnen zien als gevolg van onder een dergelijke dekking. Bovendien, als we opgemerkt, de bedden met schuine zijkanten en aan de randen van de platen in de grond houdt vocht beter.
  ■ Na de oogst worden de planken verplaatst naar de gangpaden (en terwijl we de bedden graven, introduceren we de benodigde meststoffen voor het volgende seizoen) - ze beperken de groei van onkruid in de gangpaden.

  antwoord
 32. Vyacheslav

  Een tuin zonder onkruid

  Overblijvende wortelstok onkruid zijn eeuwige metgezellen van kleigronden. Natuurlijk, de gemakkelijkste manier om zich te ontdoen van hen - het proces van het land herbiciden continue acties (zoals Roundup), maar ik raad nog steeds de ouderwetse methode te gaan, wanneer het onkruid "verdreven" in combinatie met de verbetering van de bodemstructuur.
  Dus graaf in het voorjaar eerst een site met een schop, zonder grote kluiten te verpletteren. Na 1-2 dagen, wanneer de klonten drogen, is het eenvoudiger om verwelkte planten te selecteren (je moet zelfs kleine wortels extraheren, omdat ze allemaal
  ze kunnen ook ontkiemen). Nadat de grond is bewerkt met een cultivator en aan het einde van de hark, worden de overgebleven wortelstokken uitgekamd. Als u al de bodem in het voorjaar, en tarwe gras hebben gegraven, zal paardenbloemen en distels nog zijn gegroeid, zoals in uw geval, weer opgegraven de site, het kiezen van hun wortels, en na, dat wil zeggen verbouw nu op de juiste hoogte elke soort, bijvoorbeeld witte mosterd. Het groeit snel op en groeit, alles bezet
  het gebied van de site en daarmee de overblijvende delen van de onkruidwortels in de bodem remmen.
  Mosterd tijdens de bloeiende maai en dan van dichtbij in de grond, totdat de ze-len verwelkte. In het voorjaar wordt verse, stikstofrijke organische stof volledig gerecycled - en je krijgt veel voedingsrijkere grond, lichter, doorlaatbaar en vruchtbaar. En het allerbelangrijkst, vernietig zo veel mogelijk het gras van de bank, zaai en paardenbloem. Natuurlijk kunnen we nooit voor altijd van onkruid afkomen, maar onkruid wieden zal helpen, het belangrijkste is niet lui te zijn.

  TIP: als u weinig tijd en energie heeft, breek de site dan in stukken. Begin met een kleine en cultiveer de grond in dit gebied, waarbij u geleidelijk nieuwe 'grijpt'.

  antwoord
 33. Catherine

  We ontwikkelen een nieuwe site met kleigrond. Vroeg in de lente, na cultivatorteelt, werden vroege aardappels erop geplant. Nu, na zijn oogst, zijn de paardenbloem, de zeug en het tarwegras weer helemaal opgegroeid. Hoe de tuin van hen te reinigen?

  antwoord
 34. Ludmila

  Zaagsel tegen onkruid
  Bekend is dat onkruid de ergste vijanden van het gewas zijn. Daarom moet het hele zomerseizoen je rug buigen in de strijd tegen hen. En verder
  mijn tuin voor meerdere jaren, en een onkruidgras! En geen wieden!
  Voor het begin van strenge vorst, strooi ik op de paden van de tuin en in de rijenrijen van het zaagsel een laag van 10-15 cm (ik neem ze op de houtbasis). Ze laten niet toe dat onkruid kiemt. In de herfst wordt het oude, verrotte zaagsel overgebracht naar de bedden en deze met de grond ingegraven. Na deze procedure wordt het brokkelig en verzadigd met stikstof. Ik val weer in slaap met vers zaagsel. Hier is een eenvoudige en handige methode voor het bestrijden van onkruid. Probeer het!

  antwoord
 35. Natalia

  Veel zomerverblijven tijdens het zomerseizoen staan ​​voor een constant probleem - het verwijderen van onkruid, dat vaak in het gangpad verdwijnt. We hebben deze procedure tot een minimum beperkt. We hebben geen rijafstand als zodanig en de bedden zijn gescheiden door planken in de breedte van de voet. Onkruid kan nergens worden meegenomen! In de herfst halen we de planken weg, graven we de aarde en in de lente vormen we nieuwe bedden. Overigens helpt dit ons te voldoen
  vruchtwisseling (er zijn duidelijke grenzen). Bovendien wordt dankzij het gebruik van planken het land van ons kleine tuinperceel efficiënter gebruikt.

  antwoord
 36. Alina

  Om onkruid met succes te bestrijden, is het noodzakelijk om te weten welk onkruid op uw site groeit. Immers, voor de vernietiging van sommige voldoende reguliere wieden of maaien, aan de andere kant, zoals akkerwinde, bank gras, melkdistel, vogelmuur, paardebloem en bijvoet, zal moeten lijden. Helaas kunnen we voor eens en voor altijd niet ontdoen van onkruid, maar u kunt hun aantal aanzienlijk verminderen.
  Identificeer dergelijke basismaatregelen om onkruid te bestrijden.
  1. Zorgvuldige voorbereiding van de grond vóór het zaaien of planten, met name meerjarige planten. In het najaar wordt de grond op de site gegraven, geen klonten verpletterend. Tegelijkertijd bevriezen en vernietigen de onkruidwortels. In het voorjaar wordt de grond herhaaldelijk gegraven, waarbij zorgvuldig de resterende wortels worden geselecteerd. Er is een andere aanbeveling - niet om een ​​site te graven zonder de noodzaak
  helemaal niet. Er wordt aangenomen dat tijdens het graven het onkruid dat op de diepte ligt op de bodem omhoog gaat en het licht hun verdere actieve groei stimuleert.
  2. Reiniging en compostering van alle plantenresten, verwijdering van onkruid vóór hun bloei en inseminatie.
  3. Frequent losdraaien van rijen en vervolgens drogen van de grond.
  Met veel onkruid is het het gemakkelijkst om te vechten op het moment van ontkieming (quinoa, veldmosterd, wilde radijs, kieuwen, kippengierst, podveskolnik, bergbeklimmer, enz.). Ze hoeven niet eens te worden uitgeroeid - het is genoeg om Fokine's hakselaar of platte snijder bij de grond af te snijden. Aanvallen van planten, zoals snot en brandnetels, verdwijnen na veelvuldig maaien het gedeelte over 3-4-het jaar. De wortelstokken van tarwegras, osseus en paardenbloem moeten handmatig worden geselecteerd. Frequent wieden nodig zal zijn in de strijd tegen de muur, omdat het de hele zomer kan bloeien, verstrooiing rond haar nieuwe zaden.
  Helpt het aantal onkruiden in de bedding die de grond mulchen te verminderen met zaagsel, spanen, stro en andere organische materialen. In kleine gebieden is het handig om een ​​niet-geweven materiaal van zwarte kleur te gebruiken, dat de wietvegetatie van licht berooft en tegelijkertijd het wortelsysteem van gecultiveerde planten beschermt tegen uitdroging gedurende de dag en onderkoeling tijdens de nacht.
  Een van de meest effectieve agrotechnische methoden, vooral in sterk verstopte gebieden, is het planten van aardappelen, maïs en pompoenen. Het krachtige wortelsysteem van deze planten maakt de grond los en het uitgestrekte bovengedeelte onderdrukt het onkruid. Op moeilijk bereikbare plaatsen (tussen de platen van sporen, stoepfundering, enz.), Kan thermische behandeling van sporen met een gasbrander, steekvlam of technische föhn helpen.

  antwoord
 37. Natalia

  Hoe zich te ontdoen van onkruid
  Ik wil graag de site van onkruid opruimen. geen chemie gebruiken. Vertel me, hoe het goed te doen? Is er een groot verlangen om voor altijd van dit probleem af te komen, of is het onmogelijk?

  antwoord
 38. Anonieme opmerking

  Hoe om te gaan met de bank
  15 jaar geleden kregen we een stuk land, allemaal begroeid met gras, het was onmogelijk om daar wortelgewassen of groenten te planten. De aarde was overvol met wortels van tarwegras.
  Dacht, dacht en besloot maïs op een vierkante korrel te planten. De gaten werden gegraven met een schop, de maïs ontsproot en daarmee werd het tarwegras met een schoffel gewied, waar het werd afgehakt en waar het met wortels werd uitgetrokken. De eerste keer was het erg moeilijk, maar na 8-10 dagen was het weer genezen. Na enige tijd ging het wieden voor de vierde keer en was verrast - de aarde werd als pluis en er was geen spoor van tarwegras. Maïs ging omhoog en oogstte een goede oogst. In één seizoen werd het land bevrijd van tarwegras en onze kippen eten al een jaar maïs.

  antwoord
 39. Raisa

  We groeven een put om de tuin bij de datsja te besproeien, we gooiden slechte grond op de zijkant van de sloot en egaliseren deze. En om het lelijke, grijze uiterlijk van de aarde te verbergen, plantte ik verschillende struiken van het longkruid, zonder er echt iets van af te weten. Het bloeide gewoon vroeg en mooi. Ze plantte en vergat ... En na drie jaar was al het kale land volledig bedekt met een medunica.
  Toen ik probeerde te graven, was ik erg verrast: de grond was brokkelig en los, alsof er elk jaar een bed moest worden gegraven, - de wortels waren, in tegenstelling tot smeerwortel, gemakkelijk te verwijderen.
  Een paar struiken, geplant aan verschillende uiteinden van het perceel in de graszode, vormen in een jaar prachtige bloembedden, vervolgens een doorlopend tapijt dat al het gras zal verdringen en vroeg zal bloeien tot vreugde van imkers. Na de bloei is het gemakkelijk te maaien, zodat de locatie er verzorgd uitziet, maar je kunt niet maaien vanwege ons eeuwige werk. Het zachte gras rot in de winter goed en vult de grond aan met kalium, magnesium, silicium, koper, ijzer, jodium en andere sporenelementen die zo rijk zijn aan longkruid.
  Raisa

  antwoord
 40. gast

  Buren probeerden een warmtebehandeling met een onkruidverbrandingsoven. De behandeling is effectief, maar het is zo lang en tijdrovend! We hebben het gemakkelijker gemaakt.
  De bedden in de kas waren bedekt met een dikke laag stro en in brand gestoken. Stro brandt snel uit en heeft geen tijd om de grond te beschadigen, maar de hitte vernietigt ongedierte, onkruidzaden en pijnlijke microflora. De gunstige microflora lijdt ook, daarom hebben we direct na de warmtebehandeling meststoffen in de grond gebracht en overvloedig gemorst. Tegelijkertijd werd de uit stro verkregen as in een bed geplant - het vermindert de zuurgraad van de grond en verrijkt deze.
  Verbrand stro helpt niet alleen in kassen, het kan overal op de site worden uitgevoerd. Houd er gewoon rekening mee dat de dag rustig moet zijn, zodat het brandende stro niet strooit.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar