2 recensie (s)

  1. Petr Rapilov, Komi Republic

    In de winter zijn de uren met daglicht kort, vooral in ons noorden. Daarom lijden kamerplanten aan een gebrek aan licht, verdorren. Meestal wordt het aanbevolen om een ​​achtergrondverlichting te gebruiken, idealiter met speciale lampen. Maar hoogwaardige verlichting in een gewoon appartement regelen is een arbeidsintensieve en kostbare zaak. En van een of twee lampen heb je meestal weinig aan.
    Ik heb het idee gebruikt dat bij fotografen bekend is: light boxing. Dit is een doos met witte muren die het licht van een kleine bron reflecteren en een heldere, schaduwloze verlichting van het onderwerp bieden. Hij nam twee kartonnen vellen iets hoger dan de planten in de dozen. Aan één zijde geplakt met wit zelfklevend. Ik zette de kartonnen dozen parallel met de witte zijkanten naar binnen en spreidde de vensterbank uit over de breedte. Van bovenaf verbonden door verschillende jumpers van een draad. Hij maakte de voor- en achterwanden verwijderbaar door vellen van bovenaf tussen de dubbele jumpers te plaatsen. In het donker bedek ik deze doos met een doos met planten en markeer met een LED-lamp. Het licht wordt herhaaldelijk gereflecteerd door de witte muren en verlicht de planten en gaat niet naar de kamer en het raam. 'S Middags haal ik de zijwanden eraf zodat natuurlijke zeugen op mijn "tuin" vallen.

    antwoord

  2. Een zeer interessant en informatief artikel, zeer tevreden met de specifieke, wetenschappelijke benadering in de beschrijving. Het zou ook interessant zijn hoe dergelijke systemen technisch in een appartement kunnen worden geïmplementeerd.

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar