15 recensie (s)

 1. Vasily BARKOVETS

  Ik weet al lang dat kokend water wordt gebruikt bij ongediertebestrijding. Zelf gebruik ik deze methode in het voorjaar voor het opzwellen van de nieren: ik giet heet water over de struiken van bes en kruisbes uit een gieter. En onlangs las ik het advies van een tuinman die bomen verwerkt ... met vuur.

  Deze operatie dirigeert hij eind december - begin januari, wanneer de nieren in rust zijn. Zoals de auteur schrijft, maakt hij het apparaat om thuis te branden: hij legt een uitgewrongen doek en brandt in een blikje, bevochtigd in dieselolie of olie voor auto's.

  Een geïmproviseerde fakkel loopt langzaam van de top van de stam naar de bodem, en vanaf de noordkant - meerdere keren, omdat er het grootste deel van het verbergen van ongedierte is. Varen bij brand en op takken van de eerste en tweede laag. Na deze procedure verwerkt de lente het ongedierte niet van het ongedierte - ze zeggen dat dit niet langer nodig is. Vertel me, hoe effectief is deze maatregel? Het is een grote verleiding om deze methode te proberen, omdat iedereen ervan droomt de "chemie" te verlaten. Maar tegelijkertijd ben ik bang om te experimenteren met vuur - ik stop te veel arbeid in mijn tuin.

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   Een dergelijke verwerking met vuur, evenals met kokend water, brengt geen aanzienlijke schade toe aan volwassen bomen. Maar het zal nooit zomerse maatregelen tegen plagen en ziekten vervangen.

   Maar op de jonge bomen om de verwerking van vuur te gebruiken is onpraktisch! De schors op de stam en takken is glad, dus er is geen plek om het ongedierte te verbergen.
   De brandbehandeling van een volwassen boom duurt minimaal 30 minuten.
   In dit geval heeft u een trap nodig om te werken. Dientengevolge kunnen er brandwonden aan handen en verwondingen zijn. Effectievere manieren om de overwinteringsstadia van plagen en ziekten te bestrijden zijn:
   bespuiten van de tuin met een 6-8% oplossing van stikstofhoudende meststoffen in de late winter;
   de zogenaamde "Blue" spuit 3% Bordeaux-vloeistof in de vroege lente voor het begin van het groeiseizoen.

   Valery MATVEEV, doctor in de wetenschappen

   antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Vorig jaar kocht ik, op aanraden van buren, een pakje Bourgondische vloeistof: 100 g kopersulfaat en 100 g natriumcarbonaat. Verdund in 10l water. Gespoten frambozen, krenten tijdens het groeiseizoen. Als gevolg daarvan heb ik alle frambozenshows verbrand. Wat heb ik verkeerd gedaan?

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   Bourgondische vloeistof - een mengsel om de tuin te beschermen tegen schimmelziekten. Het wordt veel minder vaak gebruikt dan de Bordeaux-vloeistof, hoewel het niet minder efficiënt is. Positieve kwaliteit: het bezinksel verstopt nooit de sproeier van de sproeier. Negatieve kwaliteiten: Bourgondische vloeistof is minder resistent, verliest snel zijn effectiviteit tijdens opslag; erger stokjes; veroorzaakt brandwonden indien verkeerd gemengd. Bij het bereiden van een Bourgondische vloeistof moet natriumcarbonaat (soda) geleidelijk aan het kopersulfaat worden toegevoegd. Een rode lakmoes strook papier (bevestigd aan het pakket), die in de voorbereide oplossing is gevallen, moet rood blijven. Als de strook van papier van kleur is veranderd, is het mengsel niet goed gaar en veroorzaakt het brandwonden. Na het koken moet het Bourgondische mengsel niet lang worden bewaard. Als er zelfs een kleine groene neerslag is, is het onmogelijk om planten te spuiten

   antwoord
 3. Geloof

  Dit jaar heb ik een experiment gedaan met ongediertebestrijding. Een week na het planten van de zaailingen in de bedden, overvloedig besprenkeld elke struik met zwarte peper. Kool is schoon, groen! Alle plagen worden vermeden, hoewel twee goede regens al zijn verstreken!

  antwoord
 4. Elizabeth MOROZOVA, stad van Ivanovo

  Frisdrank voor de tuin
  Ik vertaal geen frisdrank in het land. Ik gebruik het voor de voorbereiding van topverbanden, voor de bestrijding van echte meeldauw en rupsen, maar ook voor het desinfecteren van tuingereedschap en kassen.
  In de lente was ik de zaailingen met soda en voeg ik het toe aan het weekmiddel. Om het te halen, neem ik een handvol gepelde uien, giet 500 ml kokend water, koel, filter. Ik voeg 1-kunst toe. l. as, 0,1 g boorzuur en 3 g baking soda. Ik weersta deze voedingsoplossing zaden 4 h.
  Te midden van de groei van kool beginnen de rupsen de moeite te nemen en besprenkelen vervolgens de bladeren met frisdrank. En in de tweede helft van de zomer zijn er vaak, vooral op courgette en komkommers, tekenen van echte meeldauw. Ik probeer dit te voorkomen, dus 2 keer per maand besproei ik ze met een oplossing bereid uit 1 liter water en 1 theelepel. Frisdrank. En zodat de komkommerblaadjes niet geel worden, kweek ik 1 el. l frisdrank in 10 liter water en drink deze remedie driemaal onder de wortel van de plant - begin en eind juli en half augustus.
  Bij wijnstokken rijpe bessen in 10 liter emmer giet water gieten 70 g soda, roeren en spuit de planten. Dit beschermt de druiven tegen de grijze rot, en de smaak van de bessen wordt zoeter.

  antwoord
 5. Olga

  Op de een of andere manier hoorde ik toevallig het trieste verhaal van een vriend van de zomerbewoner. Ze kocht een zakje met Bordeaux-mengsel, bereidde het strikt volgens de instructies, voerde het aan haar groene huisdieren en ging met een kalme ziel naar bed. En 's morgens werd ze bijna grijs van afschuw: alle planten kregen ernstige brandwonden. Volgens een vriend gebeurde dit omdat er veel ongebluste kalk in de tas zat - de oplossing was te modderig. Het meest interessante is dat dit niet de eerste keer is dat ik dezelfde mening ben tegengekomen.
  Maar dit is een diepe fout. Het is genoeg om de loop van de anorganische chemie te herinneren, die we allemaal op school hebben bestudeerd. Zoals bekend, wordt ongebluste kalk van CaO verkregen als gevolg van het calcineren van natuurlijke kalksteen СаС03 bij hoge temperatuur in ovens. Als u de bereiding van het Bordeauxmengsel 100 g vers niatuschenka neemt en in een vat met water doet, lost de juiste kalk snel op met de afgifte van warmte.
  Als het oplossen ervan zwak is en veel sediment wordt gevormd (dat wil zeggen, kalksteen), dan is deze kalk ofwel een beetje verbrand of opgeslagen voor een lange tijd in de lucht. In dit geval, voor de bereiding van een goed Bordeaux-mengsel, moet dergelijke kalk al rond 250 g worden genomen (uit de berekening dat u in eerste instantie vitriol 700 g nam).
  Dat kalk verbrand, met name in de vorm van een hamer, zeer hygroscopisch is de intensiteit van de lucht absorbeert water en kooldioxide (hierdoor en de oude wijsheid in huizen svzhevybelennyh eenvoudig ademen). Na verzadigd te zijn, wordt het opnieuw het originele product.
  Daarom bereid ik persoonlijk het Bordeaux-mengsel altijd voor op de verwerking van druiven, krenten en tomaten, en let daarbij zorgvuldig op hoe snel kalk zich in water gedraagt. Tussen haakjes, ik verdun het mengsel onmiddellijk voor gebruik, omdat het niet langer dan een dag bewaard kan worden (het veroudert, de componenten kristalliseren).
  Er zijn natuurlijk veel andere koperbevattende medicijnen. Maar ik gebruik ze niet, omdat sommige fabrikanten bij het nastreven van winst inert verdunners toevoegen, wat leidt tot een nuleffect op hun gebruik.

  antwoord
 6. Olga

  Ik kocht de "Storm". Het medicijn is vrij duur, maar er zijn veel slakken. Ik besloot te experimenteren met hoe het werkt op schaaldieren, om het verbruik van verpakkingen te optimaliseren.
  De slak voelt zelfverzekerd de korrel van het medicijn van een afstand van ongeveer 10 cm. Het kruipt en begint het te verslinden. Ongeveer in 5-7 minuten begint het "kolbasit", na een half uur sterft het af. Het heeft absoluut geen zin om het dure gif onder de beplanting gedachteloos te verstrooien. Het volstaat om uw planten te beschermen met een ketting van korrels, ze door 5 cm te verspreiden, overlappende met nieuwe gaten of de hele ketting te vervangen na zware regenval. Dan zijn een of twee pakketten genoeg voor het hele seizoen en voor een heel leger slakken en naaktslakken!

  antwoord
 7. Vadim

  Mossen, korstmossen en schimmels, die fruitbomen "bezetten", moeten worden schoongemaakt om een ​​dergelijke ziekte als kanker te voorkomen.
  Eerst moet je de dode schors en verschillende lagen metalen borstels schoonmaken. Maak dan zo'n mengsel: 6 delen van houtas, volgens 1 onderdeel van zout en geschaafd huishouden: zeep. Dit alles giet een emmer water, meng en kook. De resulterende vloeistof moet worden bevochtigd met een doek en veeg de stammen en dikke takken af. Daarna moet je de behandelde delen van de boom besproeien met een fungicide, ik geef de voorkeur aan "Topaz". En ten slotte is het nodig om stammen en lagere delen van skeletachtige takken wit te wassen. Het is het beste om dit in de lente te doen voordat de knop bloeit.

  antwoord
 8. gast

  Kunstmatige riemen voor heesters
  Voor een lange en mislukte poging om de bes te beschermen tegen rupsen en ander ongedierte. Chemie - het schaadt bessen, het is niet genoeg tijd om met de hand te verzamelen, er zijn niet genoeg jachtriemen voor bomen - je kunt het niet op een uitgestrekte struik installeren. Een artikel uit een oude editie over tuinieren hielp over speciale jachtriemen voor struiken.
  Neem stukjes doekbreedte 5-8 cm en een lengte van ongeveer 40 cm, draad bevestigd aan de grootste takken. De onderkant van de stof moet op de grond liggen. In de bush gaat meestal 5-6 zoals strips.
  Tijdens de nacht hopen zich insecten op de doek op. Vroeg in de ochtend neem ik een grote pot kokend water in de tuin, verzamel vlokken en dompel het in het water. De stof kan opnieuw worden gebruikt, maar het is beter om de vallen op andere stelen te hangen.
  In slechts 3-4 zijn weken van insecten in mijn tuin bijna overgeplant. Nu bereid ik shredders voor riemen voor vanaf het vroege voorjaar.
  Andrei Kiryushin

  antwoord
 9. gast

  Het hele seizoen bescherm ik de appelbomen tegen verschillende insecten met dezelfde remedie: heet water.
  Om luizen van de hand te doen, verwarm ik het water naar 60 ° en bespuit de bomen ermee. De verstuiver moet heel dicht bij de takken worden gebracht. De volgende dag verdwijnt de bladluis, soms is herbehandeling nodig.
  Ik heb ook moeite met vlinders, die spinnenwebben maken
  nestelt op appelbomen. In dergelijke nesten verschijnen een paar tientallen bladrupsen. Het hele nest moet zorgvuldig worden gemorst met hetzelfde hete water. Verwerk 2-3 keer per week totdat de socket volledig instort.
  De bomen zijn lang en ik heb de veldspuit aan een lange stok gebonden. Het moet zo dicht mogelijk bij het nest worden gebracht, zodat het water niet afkoelt. Maar het water moet niet sterker worden verwarmd, anders kan kokend water de nieren en bladeren van appelbomen beschadigen.
  Zo'n simpel hulpmiddel, maar hoe effectief.

  antwoord
 10. Olga Nikolaevna

  Ecologische kip - Ik wil de ervaring van mijn grootmoeder delen.
  Je moet 1 deel kippenmest en 2 delen water innemen. Meng alles in een oude kom goed en laat het 2 weken staan. Zodra de zaailingen in de grond zijn geplant, neem je 1 liter bereide oplossing per 0,5 emmer water en begin je met water geven. Zaailingen schieten snel wortel en worden sterk. We gebruiken deze methode al vele jaren en zijn altijd blij met het resultaat. En wat erg belangrijk is - geen chemie.

  antwoord
 11. Antonina K.

  Ik wil advies geven over een milieuveilige strijd tegen de Coloradokever. Doe in de emmer 100 g gedroogde wortel elecampane, giet kokend water, dek af en laat afkoelen. De ontvangen infusie om de aardappelstruiken driemaal in de zomer te besproeien.

  antwoord
 12. Gennady

  De plaag van onze tuin is wespen. Ze vernietigen gewoon het gewas. Ik zou geen chemie willen gebruiken, maar ik weet anders niet hoe ik ermee moet omgaan. Ik hoop dat de regels over mijn "esp" -probleem zullen worden gepubliceerd, en misschien zal iemand je vertellen hoe je het gewas tegen deze plagen kunt beschermen.

  antwoord
 13. T. Malanova

  Er is nog steeds zo'n strijd met kleine plantaardige plagen, zoals een infusie van as. Voor de voorbereiding op 10 liter water nodig hebben om 400-500 g as te nemen, en voeg ongeveer 100 g zeep. Zeep moet eerst worden geraspt op een fijne rasp.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar