hoe 1

 1. Ludmila

  Inenting door de brug
  De winter voordat mijn appelbomen werden gekozen door lokale hazen. Alle bomen aten natuurlijk niet, maar iedereen "ponadkusyvali." Wat moet ik doen? De beslissing kwam onverwacht: op de gewonde plaatsen om vaccinaties "overbrugd" te maken.
  Het feit is dat als gevolg van de haasmaaltijd alle koffers letterlijk met wonden waren omringd. Hier zal desinfectie en stopverf met tuinvarus niet helpen, samen met de schors worden de paden van sapbeweging volledig vernietigd. En niet om te verliezen
  boom, je moet een "brug" bouwen om ze te herstellen.
  Boven en onder de insnijdingen wonden door de letter T en daarin ingevoegd op de omtrek van de cilinder drie 3 cm heeft snijlengte van ongeveer 10 cm gewekt (stekken moet iets langer zijn dan het beschadigde gebied). Het transplantaat was stevig gebonden en de spleten waren bedekt met een tuingaas. Het verband trok de hele zomer niet op.
  De essentie van deze vaccinatiemethode is dat na een tijdje de stekken worden samengesmolten en dienen als een "brug", waardoor water en voedingsstoffen worden afgelegd.
  In het voorjaar begonnen er scheuten en bladeren op de stekbruggen te verschijnen - ze sneden ze onmiddellijk af om de overlevingskracht niet af te leiden van de telg. Ze hebben perfect wortel geschoten.
  Trouwens, de stekken namen van de takken van de groei van vorig jaar van dezelfde boom, maar je kunt ook het transplantaat van een andere gebruiken.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar