4 recensie (s)

 1. Valery MATVEEV, doctor in de wetenschappen

  Het verwijderen van bloemen aan één kant van de boom is niet logisch. De meest eenvoudige en betrouwbare manier om overtollige eierstokken kwijt te raken, en daarmee de periodiciteit van het vruchtlichamen, is handmatige verwijdering met het verlaten van één centrale foetus in de hand. De resterende eierstokken worden verwijderd
  drukken in de tegenovergestelde richting van de centrale vrucht. Wat de tweede letter betreft, is het verwijderen van bloemen, laat staan ​​stampbloemen uit bloemen, een vervelend en tijdrovend karwei. Te hopen dat bloemen met verwijderde stampers in het volgende jaar zullen bloeien is nutteloos, evenals de hoop dat nieuwe bloemen worden gevormd op de plaats van de verwijderde bloemen. Bloemknoppen worden gelegd in juli - september voorafgaand aan het bloeiperiode, wat betekent dat de bloemen van vorig jaar niet bestaan.

  antwoord
 2. Anna

  Pestia - out!
  Het jaar daarvoor vorig jaar mei, toen onze appelboom rijkelijk gebloeid, mijn man en ik een halve kronen van bloemen getrokken stampers (als het per ongeluk ontsnapt en meeldraden, het is niet eng): Dus, als één bundel 5-6 bloemen in 2-3-x van hen we beëindigd stampers. In dat jaar gaf fruit neoborvannye bloemen en "gek" in het volgende seizoen overgebleven.
  Het is noodzakelijk om de stampers af te snijden, totdat ze de tijd hadden om te bestuiven, bij goed weer. Dit is natuurlijk een tijdrovende en tijdrovende klus. Maar het resultaat is het waard: we lezen dat na de bewerking van de jaren het niet herhaald hoeft te worden - het gewas zal jaarlijks zijn. Laten we dus eens kijken!

  antwoord
 3. Vasily BARKOVETS. Mr. Borisov

  Appelbomen in mijn tuin waren vruchtbaar, net als iedereen - ongeveer een jaar later. En toen werd ik aangestuurd door één methode: in het seizoen van overvloedige bloei vanaf de helft van de kroon van bomen is het noodzakelijk om de bloemen af ​​te scheuren (terwijl ze zich ontvouwen). Waarvoor? Aan de boom is elk jaar vruchtbaar, alleen de vruchten zullen niet op de hele appelboom staan, maar afwisselend - dan aan de ene kant, dan aan de andere kant. Ik besloot de methode uit eigen ervaring te testen. Het resultaat tevreden: tegelijkertijd nam de oogst, in tegenstelling tot alle verwachtingen, toe. En de grootte van de vrucht zelf is toegenomen en hun kwaliteit is ook verbeterd.

  antwoord
 4. Dmitry Kharchevich, Brjansk

  Broodvoeding voor vloeibare appels
  Om elk jaar een appeloogst te krijgen, doe ik in het voorjaar altijd snoei. En ook - ik voed mijn appelbomen met brood.
  Muf en beschimmeld brood dat ik verzamel en begraaf onder appelbomen. Dit is een prachtig voedingscomplex voor bomen. Dankzij hem hangen appels in mijn tuin aan takken totdat de winter ongedeerd is.
  Een ander geheim van de opbrengst van appelbomen is dat ik ze nooit toestaan ​​"bang te zijn", maar ik gebruik een speciaal net voor het oogsten van fruit, ik hou van mijn bomen en ze beantwoorden me met een goede oogst. In het begin geloofden de buren niet dat ik elk jaar appels had en toen zag ik het met mijn eigen ogen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar