4 recensie (s)

 1. Julia Pavlovna SOK

  Als de uiteinden van de bladeren van de peer zwart worden en verdraaien en tegelijkertijd kleverig en zoet naar smaak zijn, heeft zich een peervormige medina op de boom gevestigd. Warme winters die ons de afgelopen jaren bezoeken, dragen bij aan de groei van de plaagpopulatie.
  Een manier om het te vernietigen, is tabaksrook. Het wordt uitgevoerd bij droog, kalm weer. Een zeildoek moet onder de bomen worden uitgespreid en in de buurt - leg hopen licht vochtig stro neer, strooi er tabaksstof over (ongeveer 2 kg per boom) en steek het in brand.

  Van tijd tot tijd moet het rietje worden omgedraaid. Er moet smeulend zijn met het vrijkomen van een grote hoeveelheid rook. Het heeft een schadelijk effect op ongedierte, dat sterft en uit de bomen valt. Ze worden verzameld op een zeildoek en verbrand.

  antwoord
 2. Galina

  Twee jaar geleden, in het voorjaar, kocht ik Peppy de zelfbestoven peer met fruit in de kwekerij (ze sneed alles af behalve twee om te proberen). Peer is erg goed, lief. Het volgende jaar bloeide het om de een of andere reden niet en de bladeren werden eerst lichter, daarna donkerder en alles zat in de gaten. De boom gaf niets water - ik ben geen voorstander van chemie, ik heb hem tot volgend jaar verlaten. Maar de schoonzoon nam en sneed de bovenkant van de peer, dacht dat dit haar gezondheid zou verbeteren. Dit jaar bloeide ze ook niet, de bladeren zaten allemaal in het gat. Wat scheelt er? Ik laat haar nog een jaar achter. In een van de nummers las Dachi dat de peer bevriend is met lijsterbes en appelbomen, maar viburnum, pruimen en kersen zijn slechte buren. En ik heb net een pruim bij het zwembad geplant (hij groeit al 10 jaar), en daarna zet ik deze peer. Pruim bloeit ook, draagt ​​fruit, fruit is groot, zoet, maar de botten erin beginnen te rotten.

  antwoord
 3. Inna

  Zeven jaar geleden kochten wij, drie buren in de kavels, zonder te speculeren, een perenzaailing op de kermis. Heb ze in oktober geplant. Winterbomen werden goed overgebracht, in het voorjaar werden ze groen. Bezorgd eind juni toen de bladeren bij jonge gezwellen eerst een roodachtige kleur kregen en toen hun randen verbrand en zwart werden. Ik verwerkte tomaten tegen de aardappelziekte en ging door een veldspuit en een peer. Dichter bij augustus verschenen groene bladeren aan de bomen en we kalmeerden. Maar in de herfst was de peer volledig verdord bij een buurman. Na mijn val behandelde ik mijn 3% kopersulfaat. voor mensen. Ik bekeek mijn medicijnkastje en vond een verlopen antibioticapil. In eerste instantie verspreidde ze 3-tabletten in 1 st. een lepel water, verwerkte alle plakken na het snoeien. Vervolgens besprenkeld de resterende bladeren en stam (2 tabletten per 1 L van water). Voor een betere groei goot de plant een oplossing van minerale meststoffen. De as werd op de stam gegoten. Verwerking herhaald met 2-3 weken. De lente wachtte angstig: zal mijn peer na zoveel beproevingen wakker worden? Maar alles was goed. Echter, in juni verschenen op één tak zwarttips opnieuw. Vetkudalila en opnieuw verschillende behandelingen met antibiotica uitgevoerd. Meer tekenen van de ziekte was dat niet, de peer groeide en werd sterker.

  In het voorjaar werden de overgebleven bomen groen en in juni werden de bladeren erop weer rood. Vervolgens droogden de toppen van de scheuten op en werden gebogen door haken. Ik behandelde mijn zaailing opnieuw met een voorbereiding op schimmel- en infectieziekten, maar er was geen effect. In de herfst verloor een andere buurman een peer. Nadat ik de doodlopende punten van de scheuten had doorgesneden, behandelde ik de boom opnieuw met 3% kopersulfaat. De volgende lente herhaalde alles zich: de overwoekerde takken werden zwart en verdord. Ze begon literatuur te bestuderen en realiseerde zich dat het een bacteriële brandwond was: een ziekte, die volgens experts zeer gevaarlijk is, leidt tot de vernietiging van appelbomen en peren in uitgestrekte gebieden, en vooral - wordt niet behandeld. Het bleek dat de plant vernietigd moest worden. Ik had medelijden met de boom en ik begon ervoor te vechten. Ik heb alle zieke takken afgesneden tot gezond weefsel (sommige lieten slechts 10-20 cm lange stekken over). Een bacteriële verbranding is een ziekte die door bacteriën wordt veroorzaakt. Maar antibiotica voor planten bestaan ​​niet. En ik besloot om drugs te gebruiken

  antwoord
 4. Светлана

  In 2011 bestelde ik een kolomvormige appelboom en een peer van de kinderkamer, maar er waren geen instructies voor verpleging. Ik las de tijdschriften en vond in een het script hoe een appelboom moest groeien. Ik zou graag willen weten hoe ik voor een peer moet zorgen. Vorig jaar bloeide het een stevig boeket op, en een paar dagen later brak ik de bloemen af. De appelboom bloeide helemaal niet. Maar dit jaar zullen we waarschijnlijk de eerste oogst zien.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar