36 recensie (s)

 1. Irina KUDRINA, Voronezh

  Vroeger werden uien voor mij klein, maar nu is alles veranderd. Het hele geheim zit hem in de manier van groeien.
  In de herfst graaf ik het tuinbed dat is gepland voor het planten van uien met toevoeging van compost (met een snelheid van 1 emmer per vierkante meter). Tegelijkertijd breek ik geen kluiten aarde - op deze manier is de grond in de lente veel beter verzadigd met vocht, nadat de sneeuw is gesmolten. Met de komst van warmte, egaliseer ik het oppervlak van het bed en maak ik met een schoffel dwarsruggen van 1 cm hoog.

  In deze richels plant ik het zaaien op een afstand van 10-12 cm van elkaar. In elke holte bovenop de bol giet ik een snufje houtas en strooi ze vervolgens met aarde. De groeven tussen de richels worden ook wakker met as en vullen ze vervolgens met humus. Zo wordt het bed opnieuw gelijk.
  Tijdens het seizoen geef ik alleen water in de groeven, ik geef de ruggen geen water. Ik pluk de veren niet - ik plant de uien apart op de greens.
  Tijdens het seizoen voer ik de groente 3 keer met broodkvas. Ik verzamel speciaal het overgebleven brood van de tafel en droog ze. Om kwas te bereiden, week ik 10 kg crackers in een emmer van 2 liter water en laat ik enkele dagen gisten. Ik filter het afgewerkte kwas, verdun het voor de helft met water en voer de ui met deze oplossing. Kvass wordt ook in de groeven gegoten, maar altijd op vochtige grond na de volgende watergift en zeker 's avonds. Ik spuit de aanplant op de bladeren met dezelfde oplossing - ter voorkoming van peronosporosis.
  Nu is de oogst van uien genoeg voor onze familie tot het nieuwe seizoen!

  antwoord
 2. Galina Makarova, Tula

  Op de veren van groene uien (die in het huis groeiden) verschenen er enkele kleine vliegen en vervolgens larven op de bladeren. Terwijl ik me realiseerde dat deze mest gevaarlijk kan zijn, aten de plagen alle bladeren op de groeiende koolrabi en gingen ze naar een andere vensterbank - naar de zaailing van zoete aardappel. De ui werd eruit gegooid, de pot werd blootgesteld aan vorst.

  Maar het hielp niet - de vliegen kwamen er weer uit! Maar in feite had deze pot al tijd om de zaden van de havenpap te zaaien - ze zijn opgestaan, nu is het jammer om eruit te gooien, dat is de capaciteit in quarantaine. Alle aangetaste planten bestrooid met een duizendblad bouillon. Ik wacht op het resultaat.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Adviseert Natalia DORONINA, lerares aan de School of Gardeners, Kaluga: - Ik denk dat je boog de reis heeft beschadigd. Voordat je de bollen plant, moet je ze altijd opwarmen: ik laat ze meestal 3-5 minuten in heet (+ 50 ... + 55 graden) water zakken. Wat betreft de behandelingen: de duizendbladbouillon is echt goed. Je kunt de planten en de grond eronder ook besproeien met een infusie van hete peper (giet 400 g droge peper 10 l water, laat 3 dagen staan, zeef, verdun met water 1:10). Je kunt ook tabaksstof gemengd met as bestuiven.

   antwoord
 3. Anna SKVORTSOVA, Voronezh

  Voor het eerst botste ik met de roest van uien nadat ik jeneverbes had geplant op de omtrek van de datacha.

  Ik las dat deze plant de lucht goed schoonmaakt en besloot om, om zo te zeggen, het leefgebied te verbeteren. Wie had kunnen weten dat er naast schonere lucht een schimmel naar me toekwam, die niet alleen de ui en knoflook, maar ook de fruitstenen bomen, met roest aantastte?
  Schimmel nestelt zich op de groene pijlen van de ui, ze hebben lichtgele, enigszins uitpuilende pads. In hen zijn er sporen, die, wanneer rijp, gemakkelijk door windvlagen worden gedragen. Niet alleen ontwikkelt de bol zich, dus ook sporen, en overwintert hij op de overblijfselen van groen na de oogst,
  in het voorjaar voor hun destructieve werk.

  Deskundigen adviseren om de vruchtwisseling te observeren, niet om de beplanting dikker te maken. Uit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat de meest effectieve methode van strijd dagelijkse inspectie en mechanische verwijdering van die planten is waarop pads met sporen verschijnen. Het is belangrijk om het moment niet te missen en niet om de geschillen te laten rijpen, de pads worden geopend en de schimmel vervolgt zijn ontwikkeling.

  Natuurlijk zul je hard moeten werken, en in dit geval zou je geen grote oogst verwachten. Maar het is beter om een ​​deel te verliezen dan alles te verliezen.

  antwoord
  • Tatiana Neelova, Orel

   Ik heb ooit een ongebruikelijke strik op de markt gekocht, die de verkoper 'Jalta' noemde. Zijn bollen zijn afgeplat, bedekt met een donkerpaarse schelp. Binnen bleken de sappige schubben zo dik dat er maar 3-4 'ringen' op een grote bol zaten. Het belangrijkste is dat de smaak van de ui niet bitter was, maar merkbaar zoet. Later zeiden bekwame mensen dat ik geluk had - ik kocht een echte Yalta-ui. Ze verkopen vaker onder dezelfde naam andere rode uien, die echter niet zoet smaken. Toen wilde ik bij mijn datsja een zeldzame soort kweken, omdat die niet altijd te koop is.

   Het bleek dat dit geval niet gemakkelijk is. Jalta-ui dankt zijn smaak niet alleen aan variëteitskenmerken, maar ook aan de speciale samenstelling van de Krimgronden, evenals aan het microklimaat van de zuidelijke kust van de Krim.
   De grootste moeilijkheden, naast de samenstelling van de grond, zijn een lang groeiseizoen (ongeveer 140 dagen) en slecht houden van rapen (slechts 3-4 maanden). Daarom kunt u uien alleen in cycli "chernushka - sevka", "sevok - raap" laten groeien. En door de zaailingen - in maart om in een doos te planten en eind mei om naar de tuin over te brengen. Maar zelfs in dit geval zal het gewas alleen goed kunnen rijpen onder de voorwaarde van een warme en lange herfst.

   De eerste ervaring met het kweken van Jalta-uien was onsuccesvol, want de zomer was koud en regenachtig. De tweede poging bleek succesvoller te zijn, maar helaas verschilden de geteelde uien niet veel van lokale variëteiten. Dus na een echte zoete Yalta-ui moet je nog steeds naar de markt.

   antwoord
 4. Zinaida ELKINA, Nizhny Novgorod

  Ik ben er zeker van dat ik niet de enige was die het feit tegenkwam dat een gezonde ui na de oogst plotseling begon te rotten. Het lijkt erop dat de bewaarcondities normaal zijn en ik heb het gedroogd. voordat de vlecht in de vlecht, en het bevel van de grootmoeder dat de oogst alleen bij droog weer zou worden geoogst, altijd gerespecteerd. Maar de schadelijke groente rotte nog steeds en verwende mijn zenuwen. Ik heb geklaagd bij een vriend met een geweldige zomerresidentie en hij legde me uit wat het probleem is.
  Het blijkt dat de nek rot, waardoor ik het leeuwendeel van het gewas verloor, kan doordringen in de bol op de leeftijd van zaaien. Daarom moet het voor het planten worden opgewarmd. Nu doe ik het altijd.
  Ik heb het bad gesmolten zodat het warm en droog was. Ik strooi het zaaien op de kranten en warm het op gedurende de dag.
  Om rot niet te veroorzaken, kunt u de uien tijdens het groeiproces niet te vochtig maken. In de hitte geef ik het een keer per week water, en als de luchttemperatuur 1-23 ​​″ is en het regelmatig regent, kan ik het zonder water geven.
  Tijdige topdressing helpt ook schimmelziekte te voorkomen. Helemaal aan het begin van het groeiseizoen zijn dit stikstofmeststoffen en aan het einde fosfor en kalium.
  Na het oogsten wordt alle ui opnieuw gedroogd in het bad voor 10 bij een temperatuur van 40-45 °.

  antwoord
 5. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik wil het hebben over de boeg, een beschrijving die ik nog niet heb ontmoet. Dit is een variëteit van Jalta. Een paar jaar geleden waren mijn man en ik in Jalta. Het was al laat in de herfst, er was niemand aan het zwemmen en daarom hadden we voldoende tijd voor excursies en uitstapjes in de stad. Eens gingen we naar de zomermarkt om wat exotische goederen voor kinderen thuis te kopen. Ik merkte dat twee vrouwen uit Moskou veel ui kochten. Ik vroeg hen: "Is er hiermee spanning in de hoofdstad?" En ze antwoordden me dat met dit cijfer - ja, het probleem is, nergens te kopen. Ik wilde ook een test afleggen en mijn man begon me uit te lachen. Maar ik sta al in brand. Ik sprak met de verkoper, hij zei dat dergelijke uien door zaailingen worden gekweekt en beloofde volgend weekend zaden te brengen. En at "ingetogen.
  De zaailingen werden zoals gewoonlijk gekweekt, maar wat er uit groeide, is een apart gesprek. Begin augustus verschenen grote platte rode koppen. Hun smaak was geweldig! Dus deze ui hield van onze grond. Met welk genoegen hebben we het gegeten! En iedereen die werd behandeld, werd door hem bewonderd. Die zaden waren voor mij genoeg voor twee jaar. Toen besloot ik de mijne te halen. Ze kweekte zaailingen, transplanteerde naar een vaste plaats en begon te wachten op de oogst. Dan kijk ik, maar alle bollen zijn weg. Ik heb lang gewacht, de greens groeiden, maar het verwachte resultaat was er niet. Toen ik een paar stukjes tevoorschijn haalde, realiseerde ik me dat mijn Yalta-boog was afgestoft met een naburige batun, hoewel de afstand tussen hen behoorlijk was. Dus verloor ik mijn wonder en was erg overstuur.
  Niemand in zijn nummer schrijft over hem, niemand kan zaden bestellen. De reis naar Jalta is niet langer onze leeftijd en het is te duur. Misschien groeit een van de lezers met zo'n boog en kan hij plantmateriaal delen? En laat hem tegelijkertijd zijn ervaring delen om het te laten groeien.

  antwoord
 6. Galina Tsypileva, Pskov

  Onion Strigunovsky local - een prachtige vroege variëteit, gekenmerkt door een scherpe smaak, weerbestendigheid en hoge productiviteit. Het wordt zowel door zaaien als uit chernushka gekweekt (de zogenaamde zwarte uienzaden, die worden verkregen uit steeltjes van bollen die hiervoor in het vroege voorjaar of de winter zijn geplant). In de tweede helft van oktober, wanneer de grond al begint te bevriezen, moet je bramen zaaien. In het vroege voorjaar zal het ontkiemen en sterke scheuten geven en vervolgens zaaien, waarvan je later grote bollen kunt krijgen. Zaden voor zaaien in de winter moeten vers worden gebruikt. Ze moeten zo worden gesorteerd dat zaden van dezelfde grootte op één bed vallen: verschillende maten verschillen in zaailingtijd. Het is beter om het bed hoog te maken (maar als je zandgrond hebt, verhoog de grond dan niet) en plaats het op een zonnige plek. Het is noodzakelijk om de aarde los te maken en een mengsel van humus en zand en vervolgens water toe te voegen. Om vocht vast te houden en te beschermen tegen vorst, bedek de gewassen met zaagselmulch. Mijn ui Strigunovsky geeft tot 3,5 kg gewas per vierkantje. m, en de bollen worden groot - tot 1 g.

  antwoord
 7. AS KAC, Samara

  Vorig jaar verliet ik de boeg in de schutter, het was zo pijnlijk! Zelfs mijn buurman had geen spijt van me, ze zegt: "Het is jouw eigen schuld, ik moest het goed doen". Heeft ook uitgelegd, dat naar wat.
  Eerst moeten de uien worden verwerkt voordat ze worden geplant. Wat betreft het vasthouden van kaliumpermanganaat - verschillende meningen, maar het is noodzakelijk om het op te warmen, bak het tenminste in de zon, anders zal de ui tijdens het planten een bloemknop planten.
  Idealiter zou het ook in de winter in de hitte minstens + 15 graden en in droogte moeten worden opgeslagen, anders zal het bloemknoppen vormen. Maar deze voorwaarde is niet voor mij, ik koop zaailing op de markt, maar hoe het werd opgeslagen, wie weet!
  Ten tweede gaan grote bollen waarschijnlijk naar de schutter, alsof je ze niet gebakken hebt. Grote planten zijn daarom alleen op de pen zinvol en de knol moet vanuit het midden worden genomen.
  Ten derde, het belangrijkste. Dit is mijn grootste fout en het was, ze zeggen zonder reden dat je je zult haasten - je zult mensen lachen. Je kunt geen boog in de koude grond leggen! Dit is stress voor hem, en onder stress streeft hij ernaar zo snel mogelijk uit te stralen, dat is te bloeien! Het is beter om een ​​week of twee te wachten, maar om te planten op warme aarde, wanneer het opwarmt tot 20-graden en de eerste twee weken water te geven met warm water, niet met stromend water.
  Nou, en als er pijlen waren, is het noodzakelijk om uit te breken. Om eruit te gooien had ik er spijt van, vond het recept hoe ze eruit kunnen. Trouwens, het was heerlijk. Dit is het enige dat me in mijn pulp beviel afgelopen zomer. Maar zelfs met de gebroken pijlen liggen bollen niet, je moet ze gebruiken tot december en januari.

  antwoord
 8. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Voor het planten zowel zaden als grote bollen (het is noodzakelijk om het zaad voor te bereiden. Zorg ervoor dat u het zaadmateriaal uitzoekt, gooi gedroogde en bedorven zaden weg. De zaden worden 8 uur verwarmd op een temperatuur van 40 ° (bijvoorbeeld door er een doos op te plaatsen op een batterij of koeloven). de bollen worden verwijderd en vervolgens 3-4 uur geweekt in een roze oplossing van kaliumpermanganaat of 1% kopersulfaat - tegen rot en schimmelziekten. .

  antwoord
 9. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Helaas worden uien vrij sterk aangetast door rot- en schimmelziekten. Vooral getroffen rassen die van een andere locatie zijn gebracht. Bij het kiezen van een plek om te planten, is het belangrijk om uien minimaal een paar uur per dag en goede ventilatie te bieden. Let op de vruchtwisseling en selecteer zorgvuldig het plantmateriaal.
  De meest voorkomende plaag in deze cultuur is een uienvlieg, waarvan de larven aan de wortels en de bol knagen. Giet bij het eerste teken van een aanval de ui onder de wortel met een oplossing van natriumchloride (200 g per 10 l water). Als uien vorig jaar door vliegen zijn aangevallen, laat u het zaad voor het planten in zoutoplossing weken. Plant goudsbloemen en calendula op het tuinbed, zaai een rij wortels langs de rand. Al deze planten jagen de wortelvlieg weg.

  antwoord
 10. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Voor de succesvolle teelt van uien, is het erg belangrijk om de vruchtwisseling goed te observeren. Het is buitengewoon ongewenst om uien "uien" te kweken, inclusief het planten op de knol op de plaats waar het zaaien wordt geteeld. Ook niet geschikt voor knoflookbedden, meerjarige winteruien, bolbloemen.
  De beste voorgangers: bonen (erwten, bonen, bonen, linzen), pittige kruiden, kool, aardappelen. Een paar
  Het is nog erger om uien te planten na de wortelgewassen, het is beter om blackcorn (zaden) te zaaien om te zaaien.
  Na de pompoen (komkommer, courgette), kunnen uien worden geplant alleen in het geval van het voorgaande jaar verse mest niet te maken of niet een bladwijzer "warme bedden". Anders wordt de aarde nog teveel ontlede organische stof, kan dit leiden tot een uitbraak van ziekten van uien.

  antwoord
 11. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ui geeft de voorkeur aan een matig vruchtbare, losse, waterdoorlatende, grond vrij van wortelstok onkruid.
  Er is geen te grote verwerkingsdiepte nodig, omdat de wortels en de bol zich in de laag aan het oppervlak bevinden. Bed van de herfst gegraven om een ​​bajonet shovels en losgemaakt alleen verend 8 10 cm diepte. Fall kunnen worden gemaakt over r 50 ammophoska of complexe kunstmest 1 sq. m. Door spring gewenst bereiden enigszins ontleed levering van hooi of stro snijden humus mulchen aanvoer.

  antwoord
 12. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Een volledige kweek van uien duurt 3 jaar. In het 1e jaar worden kleine uien (zaaien) gekweekt uit zaden (nigella). In het 2e jaar worden grote bollen - rapen verkregen uit de zaden. De meeste rapen gaan voor voedsel en de beste worden volgend voorjaar geplant. In het 3e jaar gooien grote bollen bloempijlen, nadat er bloeiende zaden zijn gevormd. Soms kan het zaaien bloeien, dergelijke bollen worden weggegooid: ze zijn niet geschikt voor voedsel of zaden. Of u een volledige cyclus moet uitvoeren, beslis zelf. Winkels bieden een overvloed aan nigella en sevocos in overvloed. Maar de selectie van variëteiten is meestal klein. Vaak is het logisch om met het zaad te sleutelen voor een goede oogst.

  antwoord
 13. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Uien groeien met succes in alle regio's - van het noordpoolgebied tot de woestijnen. Dit komt door het hoge aanpassingsvermogen.
  Bogen passen zich aan elk klimaat aan. Als resultaat van selectie en consolidatie van kenmerken werden culturele variëteiten gevormd, bij uitstek geschikt voor een specifieke plaats. En tot nu toe worden lokale soorten uien nog steeds bewaard en gekweekt in particuliere boerderijen. Sommigen van hen zijn naamloos, anderen worden genoemd op de plaats van cultivatie: Arzamas, Rostov, Bessonovsky, Strigunovsky, Myachkovsky. Ze worden gewaardeerd om hun pretentieloze en stabiele opbrengst, die niet afhangt van de grillen van het weer. Grote boerderijen zijn
  uien van professionele selectie telen. En hier, bij het kiezen van een variëteit, is het belangrijkste kenmerk regionalisatie. Pogingen om een ​​variëteit te laten groeien die bedoeld is voor een andere klimaatzone, brengen meestal teleurstelling. Grootvruchtige, zoete zuidelijke uien onder de omstandigheden van een lange noordelijke dag en koele zomers hebben geen tijd om te rijpen, zijn slecht opgeslagen, hun smaak is sterk verslechterd. Noordelijke uien in het zuiden zijn ziek, lijden onder droogte. Daarom hoef je niet gedachteloos nieuwe producten na te jagen of te proberen het aantal gekochte voor voedsel te vermenigvuldigen. uien uit het buitenland. Kies rassen die bedoeld zijn voor een specifieke regio, bewaar zorgvuldig lokaal, naamloos.

  antwoord
 14. Anna Batalova, Lipetsk

  Vorig jaar heb ik een Yalta-ui in de tuin geplant. Kweek grote mooie bollen met een zeer scherpe smaak. Hoe kon dit gebeuren? Wat bepaalt de smaak van uien? Welke soorten zoete uien adviseren jullie om te groeien in onze regio?

  antwoord
  • Anna

   Yalta-ui - het resultaat van het kruisen van verschillende variëteiten. Het verschilt ne¬obychnoy ui Tsey veel pri¬plyusnutoy vorm so¬stoyaschey van dikke sappige schalen, top in felle paarse kleur geschilderd, maar hun sappig vruchtvlees wit of roze tint. De smaak is zoet, schalen, harak¬ternaya voor de meeste kwaliteiten van bitterheid in deze boog is vrijwel onbestaande. Loukovitsy bewaarde niet meer dan vijf maanden.
   Voortplanting en productie van deze variëteit zijn momenteel voornamelijk in de tuinbouw-liefhebbers, dus de zuiverheid van het plantmateriaal, helaas. het is onmogelijk te garanderen.
   Van de op de markt gekochte zaailing of zaden, soms kan het iets groeien dat lijkt op een beroemde strik. Bovendien hebben de uit het zaad gekweekte bollen een meer acute smaak dan de uien verkregen door de zaailingmethode. De smaakkenmerken worden beïnvloed door klimatologische omstandigheden, evenals de grond waarop de ui werd gekweekt. De producten van de beste kwaliteit zijn alleen verkrijgbaar aan de zuidkust van de Krim.
   Maar tot grote vreugde van tuinders zijn er veel zoete soorten uien die een hoge smaak hebben en in verschillende klimaatzones kunnen groeien. De ex-ibishen saladesalade levert zelfs in Siberië recordopbrengsten op. Individuele exemplaren in de zomer hebben tijd om tot 1,5 kg te groeien! Sappige en zoete bollen met witte en zachte schubben zijn ontworpen voor verse consumptie en bevatten praktisch geen essentiële oliën. In de Black Earth-zone kan deze ui worden gekweekt door direct in de grond te zaaien, hoewel de bollen mogelijk niet het maximale gewicht bereiken, maar toch behoorlijk groot worden. Andere zoete variëteiten zijn Tlobo 'met een dichte bol met een brede elliptische gele kleur met een gewicht tot 1 kg,' Spaanse 313 met kleine ronde of ovale lichtroze bollen met sappig wit vruchtvlees. Verschil in dessertsmaak en variëteiten 'Caramel', 'Densimore', 'Lily', Carmen.
   Veel zoete bogen zijn slecht opgeslagen, dus worden ze vaak gekweekt uit zaden, door direct in de volle grond te zaaien of door zaailingen.

   antwoord
 15. Sergey PAROV, regio Moskou

  Vorig jaar testten mijn vrouw en ik eerst de manier om uien aan te planten op de bergkammen, naar het voorbeeld van onze buurman in het land en ontving een ongekende oogst voor ons. Daarom gaan we dit seizoen de ui alleen op deze manier planten.
  De grond onder de uien landing op de noodzaak om de val 5 kg afgebroken mest op 100 g houtas, 25 g superfosfaat en 15 g nitrofosfaatproces 1 sq maken. m. Als alternatief kunt u een boog zetten op goed bemest met het voorgaande jaar, de bedden, waar groeide bonen, kalebassen, greens, kool, tomaten.
  Eind april - begin mei moeten er ruggen tot 15 cm hoog worden gevormd, met een tussenruimte van 30 cm om het planten gemakkelijker te kunnen wieden. Zet de doos met de uienset een nacht op de verwarmingsbatterij. Opwarming zal verdere uienschieten voorkomen. Schil vervolgens de zaden van de schil en snij de droge toppen van de bollen af, laat ze een dag weken in warm water. Plant de uien 's morgens op de ruggen met tussenpozen van 15 cm, verdiep ze tot 3 cm.
  Geef de plant regelmatig water, maak de grond tussen de richels los en bemest de ui elke 2 weken met toortsinfusie (een schop in een emmer water). Begin juni, om de aarde uit de bollen te graven en ze te openen. 20 dagen voor de oogst, die mijn man en ik eind augustus - begin september uitvoeren, hoeven uienbedden niet te worden bewaterd.
  Bollen zijn groot, schoon. Zeker, in vorm zijn ze van boven en van onder afgeplat. Dit komt omdat het land niet voorkomt dat ze zich in de zijkanten uitbreiden. Bovendien is de ui droog en goed bewaard.

  antwoord
 16. Andrey Maslenitsky St. Petersburg

  Het is grappig, maar het is me niet gelukt in twee culturen: uien en dille. Hij verbouwde meloenen, watermeloenen, druiven, maar dille en uien gaan niet - en dat is alles. Toegegeven, verkopers hielpen me met dille: ze adviseerden spruiten om met as te strooien. En nu is er helemaal geen probleem met hem. Mijn dille groeide in een komkommerkas, hij werd gezaaid en komt vroeg in de lente overvloedig tevoorschijn. Maar uien zijn erger: hij mag me niet. Ik kocht altijd een kilo sevka en gaf de helft aan een buurman. In de herfst heeft hij uitstekende bollen, maar de mijne is volledig rot of van dezelfde grootte als hij heeft geplant. Wat ik net deed, en daarna terugging. Wil niet groeien - nou, en doe het niet. En hij deed een truc.
  Op groen kweek ik een langjarig bieslook, het is het hele seizoen groen en zacht. Een beetje meer slak-ui, en ik groei de gebruikelijke raap van zwarte kers (ik zal hieronder opschrijven hoe). Maar elk jaar was ik intensief op zoek naar zaden van de variëteit Excibisen van de Nederlandse fokkerij. En vorig jaar kreeg ik het advies om een ​​binnenlandse variëteit Bogatyrskaya kracht te kopen.
  En als voordat ik was blij individuele bollen in 300 g, in het verleden al de bollen in deze klasse waren 500-600 stad doet denken aan de woorden van de fabel van Sergei Mikhalkov erg! Kortom, meer zal ik niet verdwalen op zoek naar Nederlandse zaden.
  Naast uien, kweek ik prei. Graaf met de wortel en bewaar op de loggia om te bevriezen, met behulp van zowel stengels als bladeren. En hoe erg koud het is, ik was het en bevries het.
  Hoe kweek ik prei en heroïsche kracht? Eind maart zaaide ik beide variëteiten in plastic dozen, tot op de bodem waarvan ik veenmos mos leg. De grond is gekocht. Ik dek af met polyethyleen. Zodra de scheuten verschijnen, verwijder ik de film. Ik volg het vocht van de grond, ik water met een spuit. Dunne veren groeien en eind april plant ik ze in de volle grond. In de tuin maak ik een groef, besprenkel met as en overvloedig water.
  Ik snij de uien en de toppen van de uien en de wortels op 1 / 3. Ik spreid de spruiten op een afstand van 15 cm en strooi ze met aarde vanaf de rand van de groef.
  Elke bacterie is bedekt met een bijgesneden 2-literfles. Een week later haal ik de flessen eraf. Survival-100%.
  Helaas kon ik om gezondheidsredenen niet voor de ui zorgen, ik heb niet gevoerd, niet gedronken, slechts twee keer na de regen heb ik de grond losgemaakt. In augustus werden de toppen van de ui verwelkt en schoongemaakt. Het verschil is duidelijk zichtbaar op de foto. Ja, ik vergat, tussen de rijen uien spreidde ik radijs en rukkola, die ik schoonmaak als ik rijper.

  antwoord
 17. Irina HORKINA, stad van Ivanovo

  Grote uien zonder pijlen
  Ogorodniki klagen vaak over boogschieten. Ik denk dat de reden is dat mensen grote bollen willen laten groeien, mensen de grootste ui selecteren voor zaaien, wat het beste is en waarschijnlijk zal schieten. Dat wil zeggen, het heeft de voorkeur om een ​​klein zaadje te planten of zaden te zaaien.
  Ikzelf zaai de uienzaden van het huis in een kleine doos met aarde in dezelfde tijd als zaailingen van andere groenten. Gewassen worden sterker, maar omdat ze compact blijken te zijn. In de tuin heb ik ui zaailingen getransplanteerd eind mei. In de tuin plaats ik ook de ui stevig. Ik laat tussen de planten net voldoende ruimte over om in de toekomstige grote bollen te passen.
  En voor een betere overleving van zaailingen op een nieuwe plaats is er één truc. Let bij het verplanten op de afmeting van de wortels en de veer. Als de veer prachtig is en de wortel vloeibaar is, breek dan het groene gedeelte af. Anders kan het wortelsysteem het niet voorzien van voedingsstoffen. Als gevolg hiervan begint ze de sappen uit de bol te trekken en de plant zal verdorren.

  antwoord
 18. Granatyuk AI, regio Kherson.

  Tussen de platen bij de ui wordt gevormd als roet. Is het een ziekte? En nu wat te doen met de ui?

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   Dit is zwarte schimmel. Het tast de sappige bovenste delen van de bollen aan, die verzacht zijn, en kleine bolvormige stoffige sporen vormen zich tussen de schubben. Het ontwikkelt zich als u uien of knoflook bij hoge luchttemperatuur (+ 18 ... + 25 graden) bewaart. Breng het gewas over naar een koele, droge plaats: voedseluien (voor voedsel) moeten worden bewaard bij +1 ... + 3 graden, sets - + 2 ... + 5 graden.

   antwoord
 19. Svetlana Petrov, Tver

  Ik heb een probleem - ik barstte in tranen uit toen ik uien sneed. Zijn er varianten waarvan de tranen niet in drie stromen terechtkomen?

  antwoord
  • Светлана

   De tranen van de ui zijn allemaal goed. Uien bevatten een grote hoeveelheid organische zwavelverbindingen, ze geven de ui zo'n specifieke geur, laten ons “huilen met brandende tranen” en beschermen tegelijkertijd het lichaam tegen bacteriën en virussen. En hoe scherper de ui, hoe nuttiger hij is. Het beperken van de consumptie van bieslook wordt aanbevolen voor mensen met maagdarmproblemen.
   De rassen zijn naar smaak verdeeld in scherp, half scherp en zoet. De meeste zoete ("salade") soorten hebben een meer delicate smaak en worden in de zuidelijke regio's geteeld. Dit wil niet zeggen dat zoete uien speciale groeiomstandigheden vereisen - alle variëteiten stellen evenveel eisen aan de bodem, topdressing, bewatering, enz. Toegegeven, het gebrek aan water kan de ernst verhogen. Zoete ui omvat rassen Globa, Comet. Spaans 31, Nederlands ras Excibishen.

   antwoord
 20. Valentina Temnikova, stad van Armavir

  Tijd om een ​​ui te kiezen
  Eind september is het noodzakelijk om de uienzaaien voor de winter te planten. Ik vond de beste variëteiten voor een uitstekende oogst.
  Winteruien zijn minder 'in de shooter', het wordt vroeg groen en belangrijker nog, het heeft grote bollen.
  Stuttgart Riesen - plantgoed is bijna altijd te koop. Geschikt voor teelt in alle regio's van Rusland, niet bang voor een strenge winter. Bollen groeien met goudrode schubben van 100-150 g.
  Strigunovsky is een vroegrijpe variëteit. De middelgrote uien hebben een scherpe smaak. Bestand tegen ziekten, maar rijpt het best in de zuidelijke regio's.
  Eppan is een vroege variëteit. Bollen rijpen in juni. Ze zijn rond, groot en hebben gouden schubben. Het smaakt zoet, heel sappig. Bestand tegen kou en ongedierte.
  Bessonovsky is een van de beste teeltrassen in Centraal-Rusland. Bollen met een scherpe smaak, groot, zwaar. Goed geschikt voor winterstalling.
  Carmen is een Nederlandse selectie met roodviolette schubben. Zeer sappig, met een licht pittige smaak en een matige geur. Het geeft echter de voorkeur aan warmte, daarom moet de grond na het planten extra worden gemout.

  antwoord
 21. Irina VODINA. stad van Kirov

  Zuiden strik op de noordelijke flank
  Yalta, blauw, rood of, zoals het ook wordt genoemd, de Krim-ui groeit uitsluitend in het zuiden. In het noorden of in de Midden-Belt van het land is het mogelijk om het met grote moeite te laten groeien. Maar ik zou het kunnen!
  Uien zijn dol op vocht en warmte en daarom hebben ze het in een “persoonlijke” kas geplant. Bovendien scheidde ze de hitte en de bedden van de tuin van elkaar af met een boog met wit handvat. Die lucht kwam binnen, opende het raam elke dag en sloot het 's nachts.
  Krim-ui geeft de voorkeur aan vruchtbaar land, daarom moet er veel organisch materiaal in de tuin zijn. Elke dag geplant. en om vocht in de bovenste laag van de aarde te houden, mulch de grond met gedroogd gras en zaagsel. Als het vocht niet genoeg is, zal de ui droog en bitter worden. Enkele dagen na de 25, vóór de oogst, hield ik helemaal op met water geven. Oogsten de oogst pas nadat de meeste uienveren op de grond vielen.

  antwoord
 22. Larisa KOSTINA, Kotlas

  Teelt van uien
  Zelfs in mijn jeugd leerde mijn oma me de kneepjes van het groeien van een grote maan. Daarom, toen mijn man en ik een zomerresidentie hadden, werd de ui in de tuin jaloers. En om niet alleen een uitstekende oogst te krijgen, maar ook om deze lange tijd te behouden, hebt u de juiste zorg nodig.
  Voor 11 dagen voor het oogsten van uien, plant ik ten slotte waterplanten met zonverwarmd water. Dit is erg belangrijk, omdat het besproeien van de kou kan leiden tot het rotten van de bol.
  De volgende dag maak ik een kalium-topdressing. 6 dit helpt me met gewone houtas. Ik doe een glas in een 10-liter emmer water, ik mix en water uien. Een dergelijke meststof bevordert een betere opslag van het gewas. Als er geen as bij de hand is, gebruik ik kaliumsulfaat (1 el bij 10l water).
  Als de bol op sommige plaatsen niet aan de oppervlakte komt, schrob ik de grond er 2 weken voor de oogst af. Ik graaf uien. toen 3/4 van de veer stierf - begin augustus of aan het begin van het tweede decennium van deze maand. Ik kies voor droog weer en schep planten op met een schep, waarbij ik voorzichtig de grond van de wortels verwijder. Nog eens 10-14 dagen droog ik de uien in de zon, spreid ik uit op film en breng ze 's nachts de schuur in.

  antwoord
 23. Elena Kuznetsova, stad Bereznyaki

  Unshielded onion groeit beter
  Telen van uien tot voor kort was een grote hoofdpijn voor mij. In de tuin groeide hij gewoon niet: de veren snel vergeeld, de bollen bleken klein te zijn, opgegeten door sommige ongedierte.

  Ze overlegde met een kennis - een ervaren tuinman, en gaf advies dat in het eerste jaar hun effectiviteit bewees. Ten eerste heb ik de ui verlaten, wat een heerlijk voedsel is voor de draadworm. In plaats daarvan kocht ze de koppen van een "zilveren" ui (ook wel "wit" genoemd) van gemiddelde grootte. Zoals een vriend me vertelde, valt de draadworm hem minder op. Ten tweede, voor het planten, de uien voorgeweekt in water met toevoeging van as. Ten derde heb ik de bollen niet erg diep geplant, ik heb ze gewoon "in de grond" gestoken, met een druk van 1 cm in de grond. Een week later verschenen er sappige groene veren op het bed.

  Daarnaast heeft ze vanaf de tweede helft van juli geen water meer gegeven, zodat de uien beter bewaard kunnen worden. Eind juli, wanneer de vorming van de bollen plaatsvindt, harkte ze de grond van de basis van de planten - zo gaan meer voedingsstoffen rechtstreeks naar de wortel van de bol en worden ze groter. En ook bestoven planten met tabaksstof, wat de uienbui afschrikt. Dit ongedierte midden in de zomer legt opnieuw eieren.
  Na zo'n systemische zorg was de ui op mijn site eindelijk tot eer geboren!

  antwoord
 24. Vera Ivanovna SHLYAPINA,

  Waarom is de ui klein?
  Vorig jaar heb ik de uien verwijderd en hoewel er veel van was, was ik teleurgesteld dat hij te klein was. Waarom is dit dit jaar gebeurd en hoe kan dit voorkomen worden?
  Vera Ivanovna

  antwoord
  • Leonid Mikhailovich MISNIK

   Uien kunnen niet meerdere jaren op dezelfde plek worden geplant, dus zoek elk jaar naar een nieuwe plek voor deze cultuur. Plantenbollen zouden alleen bij warm weer moeten zijn. Maak een warme grond voordat je ze plant. Giet de gaten hiervoor met heet water. Wanneer de aarde een beetje afkoelt, priastupayte aanplant. Deze methode is ook goed omdat kokend water verschillende bacteriën doodt.
   Bollen voor het planten weken in een oplossing van kaliumpermanganaat, na het verwijderen van de droge kaf. Leg ze vervolgens in een bak met nat zaagsel. Dit zal helpen ervoor te zorgen dat gezonde bollen hun eerste spruiten geven.
   Over het algemeen om een ​​goede ui te laten groeien. je moet de volgende regels volgen:
   • de grond moet los zijn, zware kleigronden voor uien passen niet;
   • mest wordt uiterlijk twee jaar voordat de ui onder het vorige gewas is geplant in de grond gebracht en als deze regel wordt verwaarloosd, zal de opbrengst van de uienuin rotten:
   • de ui groeit niet in de schaduw en houdt niet van overmatig vocht, dus zorg ervoor dat de bedden aan de zonzijde staan, ze moeten hoog zijn:
   • plant de ui zo diep dat er over de bol 2 cm aarde is;
   • deze cultuur houdt erg van as.
   Op de vraag van de lezer beantwoord groente teler

   antwoord
 25. Lidiya Zitoloynko Poltava

  Goed doorlatende, maar niet vers bevuilde grond is geschikt voor uien. Verse meststoffen kunnen de bollen doen rotten. Ik maak een bed van 7-10 m lang en 2-3 m breed. Kruis de bedden Ik teken groeven 1-2 cm diep (ik teken zodat er even rijen zijn) met rijafstanden 25-30 cm. Ik plant kleine uien in rijen op een afstand van 7-8 cm van elkaar, en groot - 10-12 cm. Ik graaf de bollen in de grond naar de nek. Met de opkomst van zaailingen, cultiveer ik tussen rijen en systematisch onkruid. Ik voer het wieden en cultiveren uit als dat nodig is gedurende het hele groeiseizoen.
  In de eerste helft van het groeiseizoen moet de ui worden besproeid met warm water. Bij droog weer, water elke 10-15 dagen. Water beter op
  groeven - dit draagt ​​bij aan snellere vorming en rijping van de bol. Een maand voor de oogst stop ik met water geven om te voorkomen dat de bol gaat rotten. Ik voer uien 2-3 keer per seizoen met houtas met een snelheid van 1 kopje per 10 liter water.
  Heel vaak gaat de ui in de richting van de pijl en werkt de productlamp niet, maar dit kan worden vermeden.
  10 l waterroer 1 st. l. baking soda. Laat de ui in deze oplossing weken op 3 h, droog dan goed en plant. Je zult de schutter niet zien!

  antwoord
 26. Sofya Sergeevna Kulish

  Ui ui van zaden
  Elk jaar verbouw ik voor een zomerseizoen uien uit zaden. Voor het zaaien de zaden van twee varianten van het koken: Eksibishen en Vares. Begin maart geniet ik ze in water een dag, daarna behandeld in een verdunde oplossing van mangaan-kaliumdiwaterstoffosfaat binnen 20 minuten, gewassen en in een vochtige doek 8 uur. Tijdens deze periode van de zaden naklyunetsya - verschijnen witte wortels.
  Zaaien van geweekte zaden breng ik in dozen door in een vochtige grond, op een afstand van 2 cm van elkaar op een rij en 4 cm rij van de rij.
  Mijn experimenten en observaties hebben aangetoond dat het zaaien van geweekte zaden in droge grond leidt tot de dood van de ontkiemde meest sterke scheuten, hun dunner worden en tot een daling van de opbrengst.
  Kisten met gezaaide zaden bedekt met een transparante plastic film en op de vensterbank van ons stadsappartement. Af en toe spoel ik water, controleer ik de aarde op vochtigheid.
  In april breng ik volwassen zaailingen naar de dacha en plaats ze op de veranda, waar de uien groeien tot half mei. Toen plantte ik in de open grond. Bij het planten van uien in de tuin maak ik loopgraven, waarin ik as en superfosfaat toevoeg (hier kijkt iedereen naar zichzelf - de snelheid hangt af van het soort aarde in jouw omgeving).
  Zaailingen plaats ik op een afstand van 20 cm, en tussen loopgraven - 25 cm.
  In de loop van de zomer onkruid wieden, grond losmaken, bemesten en regelmatig water.
  Halverwege juni maak ik bemesting met ammoniumnitraat, vervolgens met 2 weken superfosfaat en in 3 weken zwavelzuurkalium. In alle gevallen zijn de voedingsnormen 20 g (matchbox) per 10 l water. Tussen de toplaag door geef ik water met schoon water.
  Wanneer je uien uit de zaden aan de uiteinden van de bladeren laat groeien, kan er krimp verschijnen, worden de uiteinden grijs en zijn vaak de sporen van schimmels merkbaar. Beschadigde bladeren verdorren vroegtijdig, wat betekent dat een volwaardige bol geen tijd heeft om zich te vormen. In dergelijke gevallen strooi ik de uienblaadjes met 1% Bordeaux-vloeistof en doe dit niet bovenop, maar aan de zijkant, waarbij het bed in twee richtingen wordt gepasseerd, zodat de vloeistof aan beide zijden van de bladeren komt.
  Voor één zomer op ons tuinperceel groeien de bollen tot 600 g elk! Het gewas is goed gedroogd en het is perfect geconserveerd in de winter, de bollen behouden zowel sappigheid als smaak.

  antwoord
 27. Irisha Panova

  Mijn buurman houdt de hele winter de uien. Op de een of andere manier kon ik het niet laten om te vragen waar ze het voor deed? Het bleek dat uienkafjes een genezende remedie zijn voor groenteplanten voor binnen en voor de tuin.
  Hier zijn een paar manieren om toe te passen.
  Als potplanten "werd sad" in de ogen van voldoende water om hen een afkooksel van ui schil aan de goede stemming is teruggekeerd aan uw favorieten. Een remedie voorbereiden is niet moeilijk. De geëmailleerde waren gebracht handvol onion skin, giet 1,5 liter kokend water, kook-5 7 min mogelijk twee uur, filter en koel bewaard. genoeg
  eenmaal per maand om een ​​afkooksel van uiputje te bereiden en deze te bespuiten met planten en de bovenste laag grond met het oog op preventieve decontaminatie. Binnenbloemen ervaren het afkooksel als een volwaardige meststof. Telkens wanneer de genezende agent opnieuw moet worden voorbereid, kunt u de infusie echter niet opslaan.
  Als u de uienkaf aan de grond toevoegt waarin de zaailingen in de lente worden geplant, beschermt dat niet alleen planten tegen vele ziektes, maar verhoogt u ook de opbrengst aanzienlijk! Infusie wordt aanbevolen om komkommers te spuiten, wanneer ze beginnen te gele bladeren. Neem een ​​paar stevige handjes uienschil, giet
  in een geëmailleerde emmer en vul met warm water. Breng aan de kook en laat een goede stoom onder het deksel. De resulterende infusie, koel en stam. Verdun 2 l "geneesmiddel" in een emmer met warm water. En direct uit de gieter op de bladeren water je komkommers, courgette, courgette. Het is ook aan te raden voor tomaten en wortelen om de ui met uivlies te drogen om de opbrengst te verhogen.
  De inwoner van de zomer heeft meestal veel problemen, met een van hen - een infectieuze schimmelziekte van planten, een zwarte been - de uientoppen helpen ook. Iedereen weet dat voor de vernietiging van schimmels de grond moet worden behandeld met een oplossing van kaliumpermanganaat (3 g per 1 L water). Maar u kunt de aftreksel van uivormige schillen gebruiken: giet de schillen 1 l water, houd het mengsel per dag vast, zeef en spuit uw tuinboomgaard twee of drie keer in een week. De infusie doodt de schadelijke microflora in de bodem, verrijkt het met micro-elementen.
  Weer een dacha-aanval - spint mijt, luizen, struikelen. Zoals altijd: giet 1 een emmer droge uienschil 2 emmers met warm water. Sta er vijf dagen op, dan druk. Voeg in de infusie de gebruikelijke waszeep toe (2 g-zeep voor 1 l-infusie). Een geconcentreerd mengsel voor tuinongedierte is klaar. Verstuif het concentraat met water (1: 2) om te spuiten.

  antwoord
 28. Olga

  Iedereen weet dat geen gerecht zonder uien kan worden gekookt. Ik en mijn familie oh zo dol op eten (vooral als de culinaire talenten die God Ik was niet beledigd, smakelijke recepten weten veel). Daarom gebruiken we uien het hele jaar door. En omdat ik dat deed, en ik plant een veel, heel plantage Ik heb deze cultuur (zelfs buren gekscherend noemen me de bollen), maar het planten van hetzelfde ras -Shtutgarten Risen. Maak geen ruzie, zijn er vele andere goede, maar redeneerde ik van de goede daad blijft ongestraft. Aangezien het blijkt dat ik heb om vrienden te zijn met dit ras is, waarom maak je nieuwe uitdagingen? Vooral dat alle agrarische technieken die ik heb een paar jaar geperfectioneerd tot in de puntjes. Dus besloot ik om te delen met lezers
  proces van cultivatie van deze cultuur.
  Voor de scheiding selecteer ik de grootste en gezondste koppen. Ik plant in de herfst, na 10 oktober, in een voorbereide tuin. Voordat je 15 minuten landt Ik dompel onder in een oplossing van kopersulfaat (1 theelepel. Tot 5 l water), spoel vervolgens met schoon water, laat het een beetje drogen - en in de grond. Bestrooi de bovenkant van het bed met humus en as. In het vroege voorjaar besprenkel ik opnieuw met as, na een week maak ik het los en geef het indien nodig water.
  En nu zijn er krachtige pijlen: op elke lamp op 4-5 dingen. Bij elke kiembol doe ik stokken en knoop de pijlen eraan vast (het moet heel voorzichtig gebeuren, want zelfs een makkelijke ineenstorting kan dan luid en onaangenaam ronddraaien). Als de pijlen rijp zijn, snij ik ze en droog ze in de kas onder het plafond. Dan scheer ik, snijd en bewaar tot de lente in voddenzakken.
  In het voorjaar zaai ik de zwarte. Ik strooi ook een bed van as (een keer voor het hele seizoen). Terwijl de greens verschijnen, giet ik het om de twee weken met zout water (3-4 eetlepels tafelzout verdund in 10 L water). Zaai vaak, zodat er niet erg grote koppen zijn. In augustus verzamel ik, goed droog, knip en vouw ik in kartonnen dozen. En die ui, die bedoeld is voor voedsel, houd ik in verspreide vorm op vellen multiplex op een koude veranda onder warme oude dingen, om niet te bevriezen.
  In het vroege voorjaar uitsorteren en drogen voordat het ongeveer twee weken op een batterij landt. Het beste zaaien om te planten is er een met een diameter van 1-2 cm en nogmaals, ik geef twee keer per seizoen water met zout water (de verhoudingen van de oplossing zijn hetzelfde) - en geen pijlen en geen uienvlieglarven die dol zijn op het bederven van de bollen op de bodem. Een boog staat als een bos. Trouwens, voor de toekomst: zodra je merkt dat er vergeelde veren zijn verschenen, ren dan direct direct achter het zoute water aan om de larven te verwijderen.
  Je zult er geen genade van krijgen, maar ze verspreiden zich als vuur. Je verliest tijd en het gewas wordt bedekt met een koperen bak: de ui stopt eerst met groeien en begint dan te vervagen. En ik plant altijd wortels naast uien: de geur stoot ook de uienvlieg af (en de geur van uien stoot de wortelvlieg af). Hier is zo'n wederzijdse hulp.
  Wat betreft vruchtwisseling, ik plant uien nooit op dezelfde plaats. Maximaal twee jaar. Bovendien breng ik geen humus en mest onder de ui, omdat deze meststoffen te veel allerlei schimmels bevatten die planten kunnen vernietigen.
  En meer. We moeten niet vergeten dat de builen uien afhankelijk van de opslag condities (als het is voor het planten, na de koude "weken", niet warm en droog, en de oogst zal APB zijn), evenals de grootte van de bollen. En hoef niet ergens zaden te kopen, vooral sevok. Het past vaak niet in onze omstandigheden en bodem. Leer van je ervaring en alles komt goed met je.

  antwoord
 29. Lena

  Ik zal mijn ervaring delen. Toen ik eenmaal een grote zaailing op de markt had gekocht, twee bedden had geplant, groeide hij normaal op en beviel me. En toen verschenen in juli pijlen en ze strekten zich uit met sprongen en tegen het uur. Ik begon ze uit te breken, maar mijn buurman zag dit en werd gealarmeerd en uitgelegd dat dit categorisch niet kan worden gedaan, omdat de ui van vocht dat de gevormde fouten binnenkomt begint te rotten. En zij werd mij, onredelijk, om les te geven, direct op de bedden te tonen, hoe het te doen. Nou, ik beheerste deze wetenschap, ik leerde de bloeiwijzen bij de pijl knijpen zodat er geen gaten meer waren, en de pijl zelf diende als een laken. Ik geef toe, ik heb deze les uit mijn hoofd geleerd: de pijlen stonden als stokstokken.
  In de eerste helft van augustus begon ze op te ruimen. De ui groeide groot. In sommige bollen was de naald in het midden, het was noodzakelijk om eerst te snijden en het in voedsel te gebruiken. En daar, waar de "stick" vanaf de zijkant groeide, maakte de lamp schoon, verwijderde een of twee lagen en scheidde de pijl. Ze droogde de oogst in de zon, en de bollen zelf waren gekleed in een nieuwe outfit, alleen waren er deuken waar de pijlen waren. En deze boog werd heel lang bij mij bewaard, en het feest met de gebroken handen verdween bijna allemaal.
  En nu zal ik beschrijven hoe ik een zwarte groei. Stukjes 10 vond en goed gedroogde bollen die ik in kapron-kous heb gestopt en die tot eind oktober in de keuken bewaarde. Daarna ga ik naar de kelder, hang hem op en houd hem daar tot april. Uien geven snel pijlen af, zelfs in de koelkast, indien opgeslagen op de onderste plank. We leven tenslotte in Siberië, en het klimaat staat ons niet toe te wachten tot de pijl naar buiten komt en Chernushka zal merken.
  In het eerste decennium van april hebben de uien al wortels 5-10 cm lang, dus wees voorzichtig met hen, breek het niet. Ik stop ze in de grond, voor de helft in pakjes melk gegoten of bijgesneden tot plastic flessen van 20 cm, vooraf gemaakte gaten erin. Nu blijft het om te schenken en in een kleine doos dichter bij het licht te zetten.
  Twee weken later breng ik het naar de kas en plant het in mei. Ik maak diepe gaten in de bajonet van een schep, doe er een snufje vol minerale meststof en een handvol as in, meng alles. Dan geef ik de uien goed water, schud ze uit het blik, steek ze in de gaten, bedek ze met aarde en bind ze vast aan haringen. Als er bogen zijn, kunt u zich onder het afdekmateriaal verbergen, maar niet - uien zijn niet bijzonder bang voor vorst. In de zomer doe ik wieden, water geven. Ik zorg ervoor dat de pijlen niet breken. Wanneer de ui bloeit, trekt de geur bijen en kevers aan.
  Eind augustus, zal onthullen hoe twee of drie dozen met zwarte zaden, gesneden pijlen 30 cm Doe ze in een drie-liter pot :. laten drogen, zaden worden verdeeld (ze genoeg slapen op een pre krant podstelennuyu te krijgen). Je kunt ze met je handen wrijven als je niet wilt wachten. Ik bewaar zaden in zakken met katoenweefsel. Ik bereid de zaden in een jaar voor en ik, en familieleden.
  Chernushka zaaien in de tuin, ik ben het indienen van humus, as, een handvol van complete meststof. I geschept, zaboronuyu maken dwarsgroeven bedden met 10 cm weefvak rijen kopersulfaatoplossing (2 art. L. L water 10). Shoyu Chernushka dikker sevok gedraaid kleinere van 1 2,5 cm tot humus gieten, besproeien water besprenkelen as, afdekfilm, gedrukt met metalen hoeken en kan de film tot de lipjes buigen niet verwijderd.
  Overdag water geven in een week: lichtroze kaliumpermanganaat, infusie van toorts of roken, nitraat (1-glas op Yul-water).
  Half juli verkort ik de veer zodat de hals van de bol sneller droogt. Ik besteed eind juli aan schoonmaken - begin augustus houd ik toezicht op het drogen van de pen en het weer. De balk moet goed in de zon worden gedroogd, met de handen worden ingewreven en opnieuw worden gesorteerd.
  Ik bewaar grote uien in een stadsappartement, ruim 2 cm, en bewaar kleine uien in de kou in een kuil die ik eind september uitgraaf. De breedte is 50 cm, lengte - 60, diepte - 70-80 cm Ik heb twee blokken op de bodem gelegd en daarop - een doos triplex (35x40x40). Ik leg er stro in en doe er zakjes uien in (soms zet ik meerdere knoflookkoppen op dezelfde plek). Ik giet er een dun laagje stro bovenop en alleen
  Ik sluit het volume met een zware houten deksel. Ik sla de grond eromheen, zet putjes op het gat, een film en een laagje aarde van 10 cm - en daar heb ik de uien opgeslagen tot de lente. Ik graaf het uit als de aarde nog niet diep ontdooid is.
  Van de uivlieg besprenkeld met tabakstof en as, bij het water geven op 10 1 water voeg ik 2 st. l. ammoniak of kerosine, wissel ze af.

  antwoord
 30. De lezer (nitsa)

  Naar de notitie:
  Het is bekend dat vitamine C in de omzetting van groene uien veel meer is dan in ui, maar dat de kosten van verse groenten in de winkel hoger zijn

  Daarom is het het beste om van april tot september uienplukken te planten op groen in uw tuin, van oktober tot mei - in een kas of het hele jaar door op uw eigen vensterbank.

  Meestal plant ik multiglanti-uiensoorten op groen - dit zijn 'Amber', 'Arzamassky', 'Bessonovsky', 'The Black Prince', 'Rostov'.

  Vandaag de dag, populaire en dergelijke soorten en variëteiten van ui op de greens als Welsh ui, bieslook, prei, sjalotten, Allium nutans en multi-tiered boog.

  Tip: aangezien de bladeren en stengels van uien in de koelkast snel vervagen en geel kleuren, moeten ze in één keer slechts een klein deel ervan afbreken.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar