6 recensie (s)

 1. Oksana FEDOTOVA, Nizhny Novgorod

  De grootbloemige chrysant als cadeau in een pot, heb ik de hele winter in een koele, geventileerde ruimte bewaard (met een temperatuur van ongeveer +18 graden, bij + 25 graden en hoger drogen de knoppen snel uit). Na de bloei is de plant niet afgesneden, maar alleen de vergeelde bladeren verwijderd. Ik heb het getransplanteerd in universele grond, heb het nergens mee gevoed. Overvloedig water gegeven als de grond opdroogt en 1-2 keer per week besproeid.

  Dichter bij de zomer heb ik de chrysanthemum in de volle grond getransplanteerd: ik heb de grondklomp grondig afgestoten, laten weken en samen met de plant uit de pot gehaald. Ik plantte het op een bed met graszodengrond, gaf het water. Het geschenk schoot goed wortel, was het hele seizoen tevreden met de bloei en bloeide zelfs het volgende jaar. Ik volg altijd de regel: plant chrysanten op een schaduwrijke plek - ze drogen snel uit in direct zonlicht. De grond onder de plant vochtig gehouden (dat is nog steeds een waterliefhebber!). Ik voedde ze eens in de 2 weken met een complexe meststof voor de bloei. Chrysanthemum houdt van sproeien (zelfs dagelijks!) - Ik oefende om de drie dagen, maar pas na zonsondergang, en probeerde niet op de bloemen en knoppen te komen om geen brandwonden te veroorzaken.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Na het verplanten (bij voorkeur in mei) chrysanten is het raadzaam om te mulchen met een laagje humus of turf van 3 cm. Zorg ervoor dat de grond na het besproeien losgemaakt wordt: de plant houdt niet van verdichting (korstvorming) en wateroverlast. Geef spaarzaam, maar royaal water.

   Een week na het planten is het raadzaam om de bovenkant van de stengel te verwijderen (knijpen) en 4-8 bladeren over te laten - dit is hoe de plant beter kan wortelen en struiken. Na 2-3 weken bij laagblijvende rassen kan de procedure worden herhaald om het effect te versterken. Bloeiwijzen zullen in de toekomst op laterale scheuten verschijnen. Zorg ervoor dat u de grootbloemige chrysanten knijpt: verwijder de processen die ontstaan ​​uit de oksels van de bladeren op de belangrijkste bloeiende scheuten (laat 1-6). Hoe minder er zijn, hoe groter de bloeiwijzen.

   Lyudmila ULEISKAYA, Cand. biol. Sciences, Yalta

   antwoord
 2. Larisa Kovaleva

  Blijven de struiken van grootbloemige chrysanten die eind oktober zijn gekocht tot het voorjaar staan ​​als ze gewoon helemaal in de grond worden ingegraven?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Natuurlijk is het in de winter gemakkelijker om wortelstokken van chrysanthemum in de kelder (kelder) te bewaren. Als er echter geen betrouwbare opslag is, worden laat verworven, evenals grootbloemige en andere bijzonder waardevolle chrysanten begraven in de tuin opgeslagen. Dat kan in gebieden waar in de winter een goede sneeuwbedekking ligt en de grond niet te diep bevriest. De locatie moet buiten het overstromingsgebied liggen en vroeg in het voorjaar sneeuwvrij.

   Totdat de grond bevroren is, moet je op de site een greppel graven, in de regel met een diepte van een halve meter. Chrysantenstruiken die na vorst worden uitgegraven, worden gesnoeid en (verticaal of horizontaal) op de bodem van de greppel gelegd. Vul het tot het maaiveld met vooraf voorbereide droge bladeren (het is toegestaan ​​om droog zaagsel of lichte humusgrond te gebruiken, de bovenste laag kan sparren takken zijn). Vervolgens wordt het bedekt met planken, leisteen, dik karton, een stuk polycarbonaat, enz. P .; bedek met plasticfolie bovenop. Het belangrijkste is om vocht te voorkomen, anders worden de planten weggevaagd. In het voorjaar, nadat de sneeuw is gesmolten, wordt de greppel geleidelijk (laag voor laag) geopend. De wortelstokken worden overgebracht naar een warme plaats om te groeien, in potten geplant of, afhankelijk van het weer, onmiddellijk in de volle grond geplant.
   Alexander SEMENOV, agronoom,

   antwoord
 3. Tamara VASILEVSKAYA, Sint-Petersburg

  Er is een oosterse legende over een kwaadaardige draak die de zon probeert op te slokken. Hij beet op zijn tanden, scheurde zijn klauwen. Stukken van de zon vielen op de grond en veranderden in chrysanten. En sindsdien, elke herfst, wanneer de verzwakkende zon tot rust komt, blijven heldere bloemen de aarde en de harten van mensen verlichten en verwarmen ... Een prachtige legende, toch? En het is zeer geschikt voor onze plekken waar in de herfst zo weinig licht is.

  Ik kweek al jaren kleine, maar heldere Koreaanse chrysanten. Het is aan hen te danken dat mijn bloementuin mooi blijft als de kou de meeste planten al vernietigt. In de herfst bloeit de chrysant en heeft hij voeding nodig, maar topdressing kan de groei van groen veroorzaken en voorkomen dat de struik zich op de winter voorbereidt.

  Deze tegenstrijdigheid wordt opgelost door royale bemesting tijdens het planten, topdressing in de lente en zomer en een juiste vorming van de struik. Aan het begin van de bloei moet de struik weelderig en sterk zijn. Dan heeft hij genoeg kracht om de seizoenscyclus te voltooien. In de herfst moeten chrysanten overvloedig worden bewaterd (als er geen regen valt). Bij nachtvorst dient er een filmomslag over de bloemen te worden gelegd. Eind oktober moet het bovengrondse deel worden afgesneden, waarbij de hennep achterblijft. Bedek de struiken met een mengsel van turf en zaagsel en bedek ze met bladeren.

  antwoord
 4. Elena Kalenskaya

  REPRODUCTIE DOOR CUTLES CHRISANT

  Hoewel sommige vroege variëteiten van chrysanten in augustus bloeien en alsjeblieft bloeien naar de eerste sneeuw, beschouwen velen ze als herfstbloemen. Waarschijnlijk omdat alle herfstvakanties gebonden zijn aan de overvloed aan luxueuze boeketten van deze bloemen.

  In de Nikitsky Botanische Tuin (Krim) worden jaarlijks tentoonstellingen en verkoop van chrysanten gehouden, opvallend door de verscheidenheid en rijkdom van het kleurenpalet. Dankzij succesvol veredelingswerk zijn er natuurlijk planten gecreëerd met zeer hoge decoratieve eigenschappen, en de prijs ervoor is verre van verkwistend.
  Verveel snel een favoriete bloem - de droom van elke bloemist. Maar als we rekening houden met het feit dat planten die zijn gekweekt uit zaden hun variëteitkenmerken verliezen, is het zeker opportuun om nieuwe soorten te verkrijgen door vegetatieve voortplanting. Met deze aanpak kunt u snel elke gewenste variëteit reproduceren.

  Voorbereiding van koningincellen en ontvangst van stekken
  Voortplanting door de vegetatieve methode betekent het verkrijgen van het nodige materiaal uit stekken, die gesneden worden uit de groeiende wortelspruit na de winteropslag van de baarmoederplanten. Daarom is het noodzakelijk om de voorwaarden voor opslag in de winter in acht te nemen en speciale aandacht te besteden aan de kwaliteit van koningincellen. De optimale temperatuur voor de doorloop van de rustperiode door de plant moet 3-5 ° C zijn.
  Als koningcelcellen is het noodzakelijk om niet-aangetaste ziekten en goed ontwikkelde exemplaren te selecteren.

  Om meer planten te krijgen voor de bereiding van koningincellen, zou men eind februari moeten beginnen. Planten worden in een warme kamer gebracht, snijden alle verharde hennep af en beginnen te sproeien. Een week later verschijnen de wortelspruiten.

  Alleen die scheuten die geschikt zijn om te snijden, mogen rechtstreeks vanaf de wortel groeien.
  Wanneer de bladeren van 3-4 verschijnen, kunt u beginnen met het oogsten van de stekken, wat ik aanbeveel om direct onder de knoop door te snijden. Omdat scheuten ongelijk groeien. dan, om een ​​significante hoeveelheid single-aged zaailingen van een klein aantal koningincellen te verkrijgen, kunnen de stekken in de ijskast worden opgeslagen. In nat zaagsel op de onderste plank blijven ze maximaal twee weken.

  Wortelen van stekken
  Ideaal voor het succesvol rooten van stekken is een bodem met een neutrale reactie, bestaande uit zuiver perliet of een mengsel van perliet en rivierzand in gelijke delen.
  Dit substraat wordt gekenmerkt door een hoge luchtdoorlaatbaarheid en vochtcapaciteit.

  Voor een snelle beworteling worden stekken van chrysanten behandeld met oplossingen van stimulerende middelen voor wortelvorming. De stekken worden 2-3 cm begraven, bedekt met een transparante dop (om het nodige microklimaat te creëren) en geroot bij een optimale temperatuur van + 18-20 °. Een maand later hebben de zaailingen een goed wortelgestel. Zodra de dreiging van vorst voorbij is, kunnen jonge planten op een vaste plaats worden geplant.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar