4 recensie (s)

 1. Tatjana Panichkina Koersk-regio.

  Steviabladeren bevatten een stof die 300 keer zoeter is dan sucrose en tegelijkertijd een caloriearme suikervervanger is voor diabetici.

  Stevia helpt ook bij pijn in het hart, de nieren en de lever. Ik kweek het uit zaailingen. Ik begin eind januari – begin februari met werken.

  En hier is er één truc: ik plant de zaden niet in de grond, maar leg ze gewoon op het oppervlak, geef ze matig water (precies matig, want overtollig vocht is alleen schadelijk) en plaats ze in de buurt van de radiator.

  En dit blijkt voldoende te zijn om te kunnen ontkiemen. Het verzorgen van zaailingen is de meest voorkomende. Ik plant het in mei-juni in de grond en plaats planten op het bed volgens een patroon van 45x60 cm.Ik gebruik steviabladeren zowel vers als gedroogd. Ik zet er zo thee mee: 1 theelepel. Ik giet eenvoudig kokend water over fijngemalen bladeren en laat 5-7 minuten staan.

  En de medicinale drank is klaar!

  antwoord
 2. Michael

  Ik kweek al jaren stevia. Deze unieke vaste plant is onmisbaar bij de preventie van diabetes, overgewicht en hart- en vaatziekten. In het voorjaar (april - begin mei) knip ik stekken van de moederplant (met één internode) en plaats deze in een emmer water. Grote bladeren op de stekken verkort ik met de helft. Ik vul kopjes van driehonderd gram (met gaten aan de onderkant) met turfhumus en zand in gelijke delen. Ik geef het royaal water. Met behulp van een dunne spijker maak ik een gat in het substraat van de beker, waar ik het snijwerk insteek, waardoor de internode iets wordt verdiept. Ik besprenkel licht met water en bedek de cups met één laag gaas. Ik besproei het gaas drie keer per dag met water. Ik plaats containers niet in direct zonlicht. Na een week verwijder ik voorzichtig het gaasje. Na nog een maand kunnen de bewortelde stekken worden geplant in potten, een kas of open grond.
  Als de moederstruik groot is, snij ik stekken met twee internodiën, maar verwijder de onderste bladeren (ik maak er thee van).
  Stevia vereist goede verlichting en voldoende warmte (minimaal +22 graden). Wanneer de plant in de winter in de volle grond wordt gekweekt, moet de plant in bloempotten naar het huis of de kas worden overgebracht.
  Stevia-thee
  1/3 theelepel. droge steviabladeren, giet 200 ml kokend water, laat 2-3 minuten staan. Je kunt een schijfje citroen of een muntblaadje toevoegen. Drink als thee voor mensen met diabetes, atherosclerose en obesitas. Binnen een maand verbeteren het metabolisme en de algemene toestand van het lichaam aanzienlijk.

  antwoord
 3. владимир

  Zeer nuttige informatie voor mij. De eerste keer dat er drie struiken in huis overwinterden. Normaal gesproken zorgde ik er in een opwelling voor
  Nu ben ik ervan overtuigd dat ik gelijk heb - nutrition.moisture.light.SP ASIBO!

  antwoord
 4. Anna Stetsenko

  Op een dag kreeg ik thee met steviabladeren om te proberen; ze smaken meerdere malen zoeter dan suiker. Ik vond het drankje lekker en besloot stevia in mijn tuin te kweken. De plant bleek warmteminnend te zijn en ik kon het een tijdje niet behagen. Maar uiteindelijk slaagde ik erin <honinggras te temmen. c Ik zaai zaden voor zaailingen in een doos in de lente, in april, in een mengsel van zand en goed verteerde humus, genomen in een verhouding van 2:1. Voordat ik de zaden zaai, controleer ik op een eenvoudige manier de kwaliteit ervan: ik breng elk zaadje op tot een hoogte van 40-50 cm en gooi het weg. Als het snel valt, betekent dit dat het geschikt is om te zaaien; als het draait, is het niet. Ik gooi alle lichte zaden weg. Ik laat de geselecteerde exemplaren 30 minuten in water weken, droog ze en plaats ze een voor een op een bevochtigde ondergrond. Ik besproei de gewassen met water, bedek ze met glas en plaats ze op een lichte, warme plaats. De grond moet altijd vochtig zijn en de temperatuur mag niet lager zijn dan 25°C. De eerste scheuten verschijnen op de 5-7e dag. Als het grootste deel boven komt, verwijder ik het glas. Vervolgens bewaar ik de zaailingen op een lichte plaats bij een temperatuur niet lager dan 15*C. Ik besproei de zaailingen meerdere keren per dag met water. Als de zaailingen 5-7 cm groot worden, plant ik ze voorzichtig samen met een klomp aarde in aparte kopjes, waarbij ik de eerste bladeren begraaf. Op een dag kreeg ik thee met steviabladeren om te proberen; ze smaken meerdere malen zoeter dan suiker. Ik hield van drinken, en ik besloot stevia in mijn tuin te kweken. De plant bleek warmteminnend te zijn en ik kon het een tijdje niet behagen. Maar uiteindelijk slaagde ik erin het honinggras te temmen. Ik plant eind mei zaailingen in de volle grond (ik kies een bewolkte dag), ik neem de plaats in zonder tocht, met diffuus licht. In de schaduw verliest stevia zijn zoete eigenschappen en direct zonlicht kan de plant vernietigen. Ik geef regelmatig water, maar met mate. Tweemaal per zomer voed ik hem met organische meststoffen. Ik verzamel het hele seizoen bladeren tot half september. Wij gebruiken ze vers, maar drogen ze vooral voor de winter. Vijf tot zes blaadjes zijn voldoende voor het zetten van een glas thee, één handvol blaadjes is voldoende voor een pot compote van 3 liter. Droge bladeren worden goed gemalen met een koffiemolen. Het resulterende groene poeder is ongeveer 10 keer zoeter dan gewone suiker en is goed te gebruiken voor zoet deeg. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven, dus je moet het proeven en een klein beetje toevoegen. Helaas produceert stevia onder onze omstandigheden geen zaden, dus je moet ze elk jaar kopen of de plant in huis houden en vermeerderen door stekken. Ik heb me aangepast aan het opslaan van de wortelstokken in de kelder. Stevia is een vaste plant. En hoogwaardige bladeren komen van oudere planten. Aan het einde van het seizoen graaf ik de stevia op met een klomp aarde, snijd de stelen kort, doe de struiken in een doos, bedek ze met zaagsel en stuur ze op voor opslag. In de winter laat ik de grond in de kelder niet uitdrogen, maar ik maak hem ook niet te nat. En in het voorjaar plant ik de struiken opnieuw in de bedden, nadat ik ze in delen heb verdeeld. En ik merkte ook: in het voorjaar halen de struiken die in de kelder overwinterden de planten in die voor de winter in huis zijn achtergebleven. Trouwens, stevia plant zich goed voort uit groene stekken. Er wordt aangenomen dat steviabladeren het meest genezend worden tijdens de bloeiperiode.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar