hoe 1

 1. lezer

  In juni was het tijd om de tomaten te verwerken met 1% Bordeaux-vloeistof. Ik doe dit elk jaar, 2-3 keer in de zomer, gedurende 20 jaar. Maar zelfs een oude vrouw is een oerwoud. Ik kocht een Bordeaux-mengsel klaar voor gebruik in de winkel: 1 pakje - kopersulfaat, 1 pakje - limoen. Alles zoals gewoonlijk. Ik heb alles volgens de instructies gedaan. Maar ze merkte dat de oplossing witachtig werd. Ik nam een ​​ijzeren spijker en controleerde de sterkte van de oplossing, maar ik hoopte op een kans.
  Met een sproeier verwerkte ze de tomaten voorzichtig. Mijn man heeft me geholpen, omdat dit werk nauwgezet en hard is (de spuit moet worden opgepompt, de emmer met oplossing moet worden overgebracht). Verwerkt in de ochtend en 's avonds de kas in gegaan en ... we voelden ons slecht. Wat moeten we doen? Ze namen de spuit weer op, alleen goten ze schoon water in de emmer. Nogmaals, alles was grondig gewassen en de volgende dag - opnieuw. Het hielp niet: de bladeren zijn allemaal gedraaid, zwart en wit, hard, de bloemen vielen eraf.
  Degenen die volkomen levenloos waren, werden afgesneden. Onze tomaten stonden bijna naakt. Ze werden behandeld met een oplossing van groeistimulant, aangevuld met brandnetelinfusie en een preparaat met effectieve micro-organismen. Een week later, opnieuw herhaald.
  Twee weken later kijken we - onze tomaten kwamen tot leven, vrolijker, fruit werd op de overgebleven handen vastgebonden. We gingen omhoog, bloeiden goed. We bleven water geven, voedden zowel de wortel als de bladeren. En zo verder tot eind augustus.
  Eind juli werd de eerste rijpe vrucht geoogst. De oogst tevreden. Toen ik in september tomaten verzamelde en in dozen legde, gingen veel, zelfs de rode, zwarte stippen. Toch deed de phytophthora zijn werk. Waarom gebeurde dit? Ja, omdat kopersulfaat en kalk niet precies gewogen werden. Er was meer kalk. Geen wonder dat ze zeggen: vertrouwen, maar controleer.
  Als u gecalcineerde frisdrank in plaats van kalk neemt, krijgt u een Bourgondische vloeistof. Eén procent: 100 g vitriool en 90 g frisdrank bij 10 l water. Twee procent: 400 g vitriool per 20 L water en 350 g soda bij 10 L water. De eerste oplossing wordt in de tweede gegoten.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar