4 recensie (s)

 1. Faina

  Sinds de lente ontwikkelen we een nieuwe zomerresidentie. Op een plek, onder de boom, groeit een heel schattig klein varensje. Er is een penumbra. Je moet de kerstboom schoonmaken, maar varen is jammer! Zal hij de transplantatie overdragen, en in het algemeen - hoe heet hij? Ik fotografeerde het in het begin van de zomer.

  antwoord
  • Raisa Mikhailovna Pakshina, Volkhov

   Je groeit meer vsegotelipteris beuken - varen, veel voorkomende voornamelijk in gemengde bossen Nechernozemie niet vochtig. In de herfst is het eenvoudig om de transplantatie over te dragen. Zijn ondergrondse draadachtige wortelstokken ondiep gelegen op de bosbodem, zodat je geen problemen hebt, handen, langzaam, op te graven de gehele kloon. Zet het op de voorbereide genivelleerd plaats in de halfschaduw (maar u kunt in de schaduw!) En vul met een mengsel van strooisel, onkruid uit de grotere deeltjes en gezeefde compost volwassen, 2: 1. Dikte 5-7, zie. Niet verdichten. Verspreid de bladeren slechts min of meer, zodat ze over het substraat uitsteken. En giet overvloedig uit een gieter met een fijne zeef.
   Wanneer ze dichter bij de winter zijn verwelkt, kunnen ze voorzichtig worden afgesneden. En in de lente slakken van jonge bladeren!
   Houd in gedachten dat deze elegante varen geleidelijk aan het territorium zal bezetten als hij van het substraat houdt. Plant het dus niet samen met planten die lijden aan competitie!

   antwoord
 2. Andrew

  In heldere dennenbossen vind je vaak een grote varen - varens, zo genoemd vanwege de uiterlijke gelijkenis van bladeren met de vleugel van een roofvogel. Het verdraagt ​​gemakkelijk transplantatie, heeft geen last van droogte, kan niet alleen in de schaduw groeien, maar ook in de zon, hoewel het de voorkeur geeft aan halfschaduw. Maar houd er rekening mee dat deze varen snel groeit. De lange kruipende wortelstokken veroveren snel nieuwe gebieden en persen naburige planten.
  Het kweken van bosvarens is een fascinerende bezigheid en iedereen kan het. Ze hebben losse, zanderige grond nodig. Bij het planten worden ze geplaatst volgens een schema van 50 × 50 cm.Verdeling door verdeling van de wortelstok of gelaagdheid, en het is beter om dit in het voorjaar of de vroege zomer te doen. Eerst wordt een struik opgegraven en wordt een klein stukje uit een lange wortelstok gesneden. Als de plant gelaagdheid heeft, worden ze gescheiden met een scherp mes en getransplanteerd naar een nieuwe plaats. Tegelijkertijd is het, om de natuur niet te schaden, beter om varens over te brengen naar het tuinperceel vanaf die plaatsen waar ze in talloze groepen groeien.

  antwoord
 3. Irene

  Ik heb een schaduwrijke hoek op het perceel. Ik wil daar al heel lang varens planten. Kunnen ze worden gegraven in het bos en vervolgens worden overgeplant naar het land?

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar