15 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Om een ​​goede groei van groenten te stimuleren, bestrooi ik onmiddellijk na het zaaien van de zaden de grond met beendermeel, in tweeën gemengd met gezeefde as.
  En zodra de eerste scheuten verschijnen, mulch ik het bed met gesneden jonge brandnetels.

  antwoord
 2. Nikolay GLEB, agronoom

  Om het gebrek aan voedingsstoffen te compenseren en te besparen op dure meststoffen, bereidt u dergelijke verbanden de hele zomer voor. Brandnetel. Vul een plastic of emaille container voor de helft met gehakte jonge brandnetels, vul met water, laat 10-15 cm van de rand.Sluit het deksel goed en laat het 10 dagen staan. Voor gebruik 1:10 verdunnen met water. Paardebloem. Vul een emmer of vat met water tot een derde van het volume, giet gehakte paardebloemen naar boven (het hele bovengrondse deel) en stamp goed aan. Sluit de container, laat een klein luchtgaatje achter en voeg na een week water toe aan de bovenkant. Kruidenmix. Doe het onkruid in een plastic bak en giet 30 cm dikke lagen ureum (een handvol voor elke laag). Vul tot de rand met water, dek af met folie en laat 3 weken staan. Voor bewatering 1:20 verdunnen.

  antwoord
 3. Tatiana

  Een aantal jaren op rij "kwam bacteriose uit" mijn tomaten. En vorig jaar zijn we erin geslaagd om van deze infectie af te komen. En ik vond de reddende remedie per ongeluk.
  In de zomer was ik in de datsja vaak mijn hoofd met een afkooksel van stinkende gouwe en brandnetel, en het was altijd jammer om de restanten ervan uit te gieten. En als je ze besproeit met tomaten? Ik verdunde de infusie met water in een verhouding van 1: 1, voegde nog een half glas vloeistof toe, die wordt geproduceerd door kombucha, en besproeide de beplanting. Een paar dagen later herhaalde ik de procedure, maar voegde alleen boorzuur toe aan de infusie (ik nam heel weinig van het poeder - met de punt van een mes). Ik kijk - mijn tomaten verwelken niet. En toen begon ik in mei en juni soortgelijke behandelingen uit te voeren. En er was geen bacteriose in de bedden!

  Maar het afgelopen jaar klaagden veel buren dat het fruit op tomaten niet lang rijpt. Ik geloofde het eerst niet, maar toen ik na een tijdje besefte dat ik zelf ook zonder gewas kon zitten, deed ik het volgende. Ze verwijderde niet, zoals gewoonlijk, de eerste laag van haar stiefzonen, en vervolgens was het op hen dat de belangrijkste oogst bleek te zijn. Ik had dat jaar een zee van tomaten: ik rolde ze op, kookte ketchup en deelde ze uit aan vrienden, en toch waren er nog steeds.

  antwoord
 4. Natalya DORONINA, regio Moskou

  Begin juli zal ik alle bloeiende planten zeker voeden met een infuus van groene mest met as en andere "smakelijke" toevoegingen. Zo'n effectief hulpmiddel verlengt de bloeiperiode.

  Ik zet het vat (240 l) op een zonnige plaats, vul tot de helft met gehakte brandnetels, smeerwortel, boerenwormkruid, kamille, heermoes (zonder zaden). Ik voeg 1 liter houtas, verschillende handenvol broodkorstjes of mengvoeder, een potje jam van een halve liter, 100 ml biologisch product Baikal-EM toe, vul het met water en bedek het met een film met gaatjes. Ik meng de infusie één keer per dag. Universele meststof voor bloei is binnen 7-10 dagen klaar. Om alle planten te voeden, filter ik de infusie en verdun ik deze met water 1: 2.

  antwoord
 5. Anna Shalaeva

  Hoe het fermentatieproces van toorts in een vat versnellen? Het is koud buiten en ik wil de planten die voor de winter zijn geplant voor het eerst met mijn kunstmest voeden ...

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Gisting vindt plaats bij lage temperatuur, alleen veel langzamer. Leg daarom vroeg mest (anderhalve maand voor gebruik) - en de infusie is klaar. Als je het fermentatieproces wilt versnellen, schilder je het vat met toorts zwart en plaats je het op een zonnige plek. Roer de inhoud regelmatig. Hierdoor wordt de temperatuur in de container enkele graden verhoogd en door het roeren verloopt het fermentatieproces gelijkmatig.

   antwoord
 6. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  de lezers zeggen dat ze hun aanplant voeden met groene mest met een schep of gieter. Moeiteloos, natuurlijk, maar het is pijnlijk bewerkelijk.
  Persoonlijk heb ik een gefermenteerde gras in de tuin geïsoleerd slechts drie vaten. Zodra één van de halve gras vult, zodat alleen water toe te voegen aan de rand daar, dat de pomp pompt uit de put bovenop een strakke film, die is verbonden met touw.

  Het drankje werd gebrouwen - ik zette het tweede, nog steeds gratis, huisgemaakte filter van een kindernet en dikke aluminiumdraad op en daarmee filter ik de kunstmest (hier moet ik toegeven dat ik het met de hand uit het eerste vat moet scheppen, met dezelfde emmer). Maar ik pomp het daar niet helemaal, maar precies zoveel als nodig is in verhouding tot de verdunning met water (ik vul het opnieuw met een slang). Ik filter de resten in het derde vat en verdun ook het water uit de put in de juiste verhouding.
  En het blijkt dat ik eens in de twee containers gebruiksklare, schone bovenverband heb. Alleen water!

  En dat is als ik in de cylinder draait weg te laten een andere pomp (uitlaatklep voor hem, ik vastgeschroefd aan die naast een paal) en bemesten met een slang alles te planten op het land: groenten, bomen, bloemen, struiken. Met irrigatie snel beheerd en lopen niet met een gieter op de moestuin. Dezelfde twee vaten staan ​​naast een kas.

  antwoord
 7. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Wij zijn voorstanders van milieuvriendelijke groenten en fruit, dus proberen we in onze datsja helemaal zonder chemische meststoffen te doen. Maar onlangs besefte dat het niet erg vruchtbaar is zonder kunstmest, omdat de vruchten zwak en vaak ziek zijn. Ik heb gehoord dat we een speciale bemesting kunnen maken voor planten van onkruid en kruiden. Welke soorten grassen en onkruid zijn hiervoor nodig? Hoe gaat het allemaal? En is het echt een substituut voor traditionele chemische meststoffen?

  antwoord
 8. hoop

  Goede daad

  antwoord
 9. Antonina MEDVEDEVA, Krasnodar Territory

  Voor ongedierte - geen kosten!
  Voor ongediertebestrijding gebruik ik effectieve hulpmiddelen die beschikbaar zijn in elk huishouden.
  Tegen slakken, bedwantsen, vruchtdragende vrouwen gebruik ik zo'n afkooksel; 100 g zwarte gemalen peper giet 1 l water, kook op laag vuur 40 min. Verdun met water in de verhouding 1: 10 en spuit de planten.
  Van de rupsen maak ik een infusie van alsem. 1 kg gras koken 15 min. in een kleine hoeveelheid water. Verhoog vervolgens het volume naar 10 l en voeg 40 g geraspte zeep toe.
  Van de Coloradokever en bladluizen neem ik 3 kg houtas, ik giet 10 l
  warm water, ik sta erop om 2 per dag te gebruiken en het planten water te geven.
  Met de hulp van mosterdspray, worstel ik met witte kool: 50 g droge mosterd giet 10 l heet water en ik sta erop 2-dagen.
  Als ik de bewegingen van de beer in de grond merk, giet ik ze in met een oplossing van een kinderpoeder (1-lepels per 1 L water). Voor preventie in verschillende delen van de tuinplantassistenten: calendula, peterselie, koriander, knoflook. Hun geuren worden door veel ongedierte niet getolereerd.

  antwoord
 10. Petr Sergeevich Ovchinnikov, Bryanskaya obl.

  Is er enig verschil in wat voor soort ferment wordt gefermenteerd om een ​​vloeibare meststof te krijgen?

  antwoord
  • gast

   Het lijkt erop dat nee. Mensen staan ​​vaak voor brandnetels. Waarschijnlijk niet omdat het veel nut heeft, maar omdat het in grote struikgewas groeit en het met een bootstrap bedekt - er zijn geen problemen, alleen handschoenen aan. Maar theoretisch, waarschijnlijk, zal de rijkste zwerver uit een boon van peulvruchten blijken. In hun vegetatieve lichaam bevatten ze meer eiwitten dan andere planten. En eiwit is stikstof en stikstof is de koning van kunstmest!

   antwoord
 11. Sofya Sergeevna Kulish

  Welkom! Ik wil nuttig advies delen met lezers
  Ik heb veel bloemen, en tuin en kamer, ik hou heel veel van ze. Verzorgen met verschillende bruikbare meststoffen en vitamines. Inclusief do en onion top dressing. Het is zo "magisch" dat het op planten inwerkt die je zelf zult verbazen! Als u merkt dat de bloemen in de tuin of op de vensterbank droevig zijn geworden, volstaat het om ze met een infuus van uienhoedjes in te gieten, zodat een goed humeur terugkeert naar uw huisdieren.
  Ik bereid de infusie zo voor: ik doe een handje vol in geëmailleerde potten, giet 1,5 1 kokend water, kook 10 minuten. Dring aan op 2-uren, afvoer. 1 eenmaal per maand om de bloemen water te geven met deze infusie, een beetje verdunnen met water. U kunt deze infusie niet houden. Bereid indien nodig elke keer een nieuw gedeelte voor.
  Gezondheid voor u en uw groene huisdieren!
  Sofya Sergeevna Kulish, Krasnodar Territory

  antwoord
 12. Vadim

  Deze recepten zijn getest, ik heb ze het eerste jaar niet gebruikt - totdat ze falen. Bovendien eenvoudig en betaalbaar.
  Onzichtbare film
  Ik doe dit (ik heb nog nooit zo'n recept ontmoet). Ik neem 300 g zuiveringszout en verse gist, voeg 3-4 el toe. l Zonnebloemolie zit allemaal in een emmer water. Meng goed en bezem de aardappeltoppen. Op de bladeren vormt zich een onzichtbare film, die niet bij de kever past.
  Wat is goed met deze methode? Ten eerste, zonder chemie, lijden noch de aarde noch de planten. Ten tweede blijft de samenstelling, dankzij een oliefilm, zelfs na de regen op de bladeren achter. Wees niet te lui om de behandeling binnen drie weken te herhalen.
  Gemartelde mieren?
  Verse tomatenbladeren zijn een uitstekende remedie tegen mieren. Ik verspreid me op drukke plaatsen en ongewenste gasten vertrekken.
  Ik neem ook een half glas bleekmiddel voor een halve emmer water, ik schud het goed. Als dit een mierenheuvel is, spreid ik het een beetje vanaf de bovenkant en vul het langzaam, ik dek af met tomatenbladeren.
  Of je kunt gewoon de emmer over een mierenhoop draaien.
  Aph was weg
  En deze twee methoden zijn goed omdat ze in elk seizoen kunnen worden gebruikt, ze zijn onschadelijk.
  -Beer 300 g houtas, giet een liter kokend water en kook 30 min. Ik verdedig, filter. De resulterende bouillon verdund in 10 1 water en besproeid met deze oplossing.
  -Maak een beetje knoflook, doe het in een glazen pot en vul het met water. 1: 1, goed gesloten, ik sta erop 10-dagen. Om 100 g-oplossing te behandelen, verdun ik in 10 l water, behandel het.
  Kwas voor appelbomen
  Alles is eenvoudig: vanaf het vroege voorjaar bind ik drinkglazen vast aan de stammen dichter bij de grond, en giet ze een kvass erin. Kijk daar vaak en zie hoeveel plagen er zijn! We verwijderen de bugs, we vullen het kwas aan.

  antwoord
  • jachthaven

   Goede middag Vadim, ik begrijp het niet helemaal, en wat is beter dan bladluizen. Prompt pozhaluyu.vremya niet verwerkte bessenstruiken, groene hangende baby's al, en op de bladeren is het jammer om alle verdraaiden te zien.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar