2 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Steun jezelf: snel en veilig

  Op de datsja doen we niet vaak, maar er is altijd veel werk aan de winkel. Op het hoogtepunt van de zomer was het nodig om een ​​grote tak met vruchten op de oude appelboom te ondersteunen.

  De boom is oud, maar levert veel oogst op. We hebben verschillende houten palen gevonden (dun echter). Wij zijn de kinderen verzameld bundel onder het filiaal, de ondereinden van polen verlicht als een open paraplu, en de boveneinden verbonden strak stukken schuim en schuimkussen vastgestelde onze vestiging.

  Wikkelde de tak met oude vodden en primer met plakband aan de steun. Voor de betrouwbaarheid werd een andere dergelijke ondersteuning gebouwd en onder een tak dichter bij de kofferbak geplaatst. De tak brak niet, de oogst was niet verloren, de tijd werd niet meer dan een uur besteed.
  Als de bomen in een rij zijn geplant, kunt u soortgelijke "statieven" gebruiken die ik heb gemaakt. Maar zet ze niet onder de takken, maar aan de rechterkant en linkerkant van de tak of twee of drie takken. Een plat bord wordt op de steunen geplaatst en takken vallen op het bord. Eenvoudig, gemakkelijk en gemakkelijk. Als de hoogte van de takken anders is, kunt u bovendien een met schuimrubber omwikkelde balk leggen om de hoogte van de ondersteuning voor elke tak aan te passen.

  Maar ik wil alle hoveniers eraan herinneren dat de steunen de skeletachtige takken en de kruin van de boom verkeerd kunnen vormen, daarom is het niet altijd effectief om alleen de rekwisieten aan te brengen. Het is noodzakelijk om op tijd te snoeien, om de kroon te vormen, zodat er geen lange zijtakken zijn.

  antwoord
 2. OOO "Triest"

  Chatroom is de installatie van rekwisieten die chatrooms worden genoemd. Simpel gezegd, dit is de procedure voor het installeren van rekwisieten onder de zware takken van fruitbomen om te voorkomen dat ze breken.
  Veel tuinders geloven dat de steunen alleen nodig zijn als de takken buigen van de overvloed aan appels of peren. Daarom beginnen ze alleen maar te steunen als de takken bijna net breken van de overvloed aan fruit.

  Dit is verkeerd. Het is noodzakelijk om vooraf te beginnen met de installatie van ondersteuningen, omdat de steunen niet alleen nodig zijn om de takken te versterken. Chatelovka verbetert ook de verlichting van takken: na correct geplaatste steunen komt er zonlicht in elke tak. Met goed geïnstalleerde steunen raken takken elkaar niet, de vruchten brokkelen niet af en breken niet.
  In welke gevallen moet u de steun in het vroege voorjaar plaatsen?
  Ervaren tuinman let noodzakelijkerwijs op bomen met een langzame breuk van de kruin. Meestal zijn dit oude fruitbomen die niet zijn uitgevoerd of onvoldoende zijn bijgesneden.
  Om geen problemen met de kroon te hebben, moeten volwassen bomen de zomer snoeien. Het wordt uitgevoerd tijdens de rijpingstijd. Alle groene scheuten moeten worden verwijderd, zodat ze de kracht van de fruitboom niet wegnemen. Scheuten die het fruit bedekken, moeten worden afgesneden, waarbij 1-2 cm na het groeiknooppunt achterblijft.
  Wanneer de kroon is gebroken, moeten de rekwisieten worden voorbereid op de hoogte van de onderste rij takken. In totaal is het beter om minstens 7-10-steunen rond de kroon te leveren. Steunen worden strikt verticaal geplaatst, het contactpunt van de steun met de tak moet samenvallen met het zwaartepunt van de tak. Ondersteunt om te voorkomen dat de breuk van de kroon meerdere jaren kan worden gebruikt. Voor de winterperiode worden de steunen verwijderd en in het vroege voorjaar worden ze opnieuw geplaatst. Wil je de takken gestrooid met fruit versterken? Dan hoeft u niet te laat te komen: zet de rekwisieten in, als het fruit zo groot is als een walnoot. Als de pads later worden geplaatst, bestaat het gevaar dat de tak breekt, zelfs met een prop.
  Igor Krasnyuk, Uzhgorod

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar