8 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  We verzamelen water van de daken van het huis, twee garages en een overdekte doorgang ertussen in een tank van 750 liter, van waaruit het in vijf vaten stroomt. In de toekomst wil ik er een druppelirrigatiesysteem van aanleggen.
  In het voorjaar groef ik als experiment een greppel op een aardbeienbed, legde een pijp van plastic flessen (foto 4-5), maakte een lekke band voor elke struik en bedekte deze met humus.

  Ik plantte de antennes met wortels in het water in twee rijen van twee of drie stukken, legde het biofungicide vervolgens in tabletten, goot het erop en bedekte het met een laag zaagsel van vorig jaar.
  Aan het begin van de pijp heb ik de hals van de fles gestoken waarin ik water geef en voer. Tuinaardbeien hebben perfect wortel geschoten - de bes is schoon, geen onkruid, geen rot. Kleinkinderen geven de aanplant graag water! Ik dek de bessen af ​​voor de winter.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  HOE WIJ WATERSCHILLEN VERWARMEN

  Alle tuinders en tuinders weten dat planten met warm water moeten worden bewaterd. En daarvoor gebruiken ze verschillende apparaten: oude baden, ijzeren vaten, etc.
  Er staan ​​ook twee vaten in onze tuin. En dit is wat we deden, zodat het water erin sneller opwarmt en niet afkoelt.

  Ten eerste zijn de vaten zwart geverfd.
  Ten tweede: het oppervlak van het vat is gewikkeld in doorzichtig plastic folie, dat het tegen de wind beschermt en zonne-energie doorlaat.
  Ten derde: het dekselframe bestaat uit een hoepel (draad met een diameter van 5-6 mm) die is weggestopt in een waterslang die zijn tijd heeft gediend. We spannen een transparante film op deze structuur, waarvan we de randen om de slang wikkelen en vastzetten (naaien) rond de hele omtrek. Zelfs een harde wind breekt zo'n structuur niet.
  Ten vierde: de vaten worden 15 cm boven de grond geheven (drie stenen).
  Het vat beschermd tegen de wind stelt u in staat om de watertemperatuur erin bovendien met 3-4 graden te verhogen, en bij zonnig weer zelfs nog meer - met 10-15 graden.

  antwoord
 3. Larissa en Evgeny Baranov, Kolomna

  In het vroege voorjaar verschijnt water in de kranen niet onmiddellijk en is er een tekort
  Zodat op dit moment de planten niet bleven staan ​​zonder water te geven, hebben we een goot gemaakt, volgens welke na het ontdooien van sneeuw en regen in de lente het water van het dak in twee vaten stroomt. En de vaten zelf groeven we in de grond, de ene hoger, de andere lager. Een kraan gaat van de een naar de ander. Wanneer een hoger vat wordt gevuld, stroomt er water door de kraan naar een ander. Voor de winter scheppen we water uit en sluiten vaten. We openen het in maart en al in april hebben we water.

  antwoord
 4. Ivan Petrovich

  Om water onder de regenpijp te verzamelen, zet ik meestal een tank. Maar hier is het probleem: een appelboom groeit in de buurt van het huis en je moet de bladeren constant schoonmaken. Ik aarzelde een beetje - en ze staan ​​al onderaan. je moet het water volledig afvoeren door met emmers door de tuin te rennen. Om dit te voorkomen, trekt u een nylon kous over de buis en zet u deze stevig vast met draad. Het water is schoon, zonder vuil. En de bladeren die zich van tijd tot tijd in een pijp verzamelen, worden gewoon schoongemaakt uit een afvoer.

  antwoord
 5. E. GROSHAVEN

  excellent

  antwoord
 6. E. GROSHAVEN

  Bedankt, interessant.

  antwoord
 7. N. PIROGOVA Regio Tula.

  Kasstroomgebied
  Het klimaat is hier droog. We moeten dus alle "geschenken van de natuur" gebruiken: in de buurt van het huis zijn gegraven kubussen voor water (zodat het water niet bloeit). Maar het water verliet de kas tevergeefs. Voordat. Nu is er een gootsteen.
  De man gebruikte het materiaal dat was overgebleven van de bekleding van het huis - een helling. Ik heb het eenvoudig met schroeven aan de muur onder het dak geschroefd en we hebben al een helling - een gedeelte op een helling. Water stroomt dus door zwaartekracht direct in de vaten.

  antwoord
 8. Tatyana BROTISHKINA, de stad van Smolensk

  Hoe regen verzamelen?
  Ze zeggen dat regenwater nuttig is voor planten en bovendien bespaart het als de watervoorziening in de datsja na de winter nog niet is ingeschakeld. Daarom verzamelen we altijd regenwater en kwamen we zelfs met een heel systeem voor de effectieve verzameling ervan.
  We gebruiken onderling verbonden containers. In het bovenste deel van het vat, dat onder de waterafvoer van het dak staat, maakte de man een gat en stopte het andere uiteinde in de badkuip ernaast in de niet-slang. Door de overloopopening van de kuip, ook met een slang, verbond hij de kuip met de tank. Water, uitstromend, vult geleidelijk alle tanks.
  Hier is zo'n afvoersysteem - eenvoudig en handig!

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar