10 recensie (s)

 1. Anatoly

  DAG GOED VOOR ALLE !! DE JUISTE BESLISSING OVER DE VRAAG MET DE SEXY DARK ROBBER !!! APPLE telg geënt op postzegels URAL 5 groeien in mijn tuin, de plus- en lang en in de opstelling in de omgeving !! Op zaden zijn ook goed eerlijk gezegd, u moet weten wat SORT u hebt aangeschaft en belangrijk het is THIS !! Kan aanbevelen ZOALS Mantet, zomer gestreept, Melba en dochter Papirovka de herfst BROTHER Wonderful, knap Sverdlovsk, Nastya, Kuibyshev, Lobo, Zhiguliovsk IF POLUKULTURKU -Dat URAL bulk, goed op peer Krasulya, fabelachtig, Chizhovski En SVERDLOVCHANKU !! Rangen niet goed genoeg, maar deze worden geïnspecteerd JAAR IN PERSOON !!

  antwoord
 2. F.Kozhevnikov Samara

  In 1963 werd overtuigend bewezen dat het veelbelovende dwergen zijn in de zomertuinbouw. Oordeel zelf maar, want dit is een unieke kans om een ​​groter aantal bomen te planten op onze gebruikelijke honderdsten, dus ook variëteiten. Bovendien zijn ze erg handig voor sproeien en snoeien, om nog maar te zwijgen van het oogsten. Maar het belangrijkste is dat dwergtuinen helpen om eerder gewassen te krijgen, ongeacht de diepte van het grondwater. Ik ben al heel lang ziek met dit onderwerp en ik zal meteen zeggen: uit persoonlijke ervaring was ik hiervan overtuigd. Ze begon haar eigen dwergtuin te creëren door zes zaailingen-aandelen van een dwergappelboom, Paradise Budagovsky, te kopen. Geïnoculeerd en de stekken geroot. Nou, toen kreeg ik een smaak en draaide me om met macht en hoofd. Op de foto is 1 mijn 23-jarige moedervoorraad van de Kutuzovets-voorraad. Ik heb vorig jaar ongeveer 200 kg van hem opgehaald.
  Zeer goed toonde zichzelf en de variëteit Paradise red-leaved. Laat hem gemiddeld 70 kg appels uit de boom geven, maar zonder vruchtrot. En op de foto 2-cijfer
  Orlik - vruchtzetting in het derde levensjaar. Dit is wat goed is: stekken schieten gemakkelijk wortel, zoals krenten. Als je de variëteit niet lekker vond, gooide je hem weg en plantte je een nieuwe onderstam op de hennep van de bouillon, of hield je de moederlikeur zoals ik. Enorme tijdwinst bij het vervangen van bomen! En krachten worden gered.
  Ik heb recent op internet een video gezien over hoe Polen worden gefokt in dwergtuinen. Goede dingen, alleen spuiten ze hun bomen eenmaal per seizoen op 19! Daarom kunnen hun appels bijna een jaar in de koelkast liggen.
  Hier heb ik het geschreven en oke. Wat als lezers denken dat dwergappelbomen ook eindeloos met scheikunde moeten worden besproeid? Ik haast me om gerust te stellen - nee, het is niet nodig. Deze bomen met de juiste zorg en groeien dus goed. En persoonlijk gebruik ik geen chemie in de tuin - ik ben een maagzweer.
  Voor groenten heb ik slechts honderd weefsels toegewezen, maar er zijn ook 13-struiken met druiven, 11 stukjes naaldbomen, het hele land is verwrongen, ik graai niets. C

  antwoord
  • Nara

   Hallo
   Ik schrijf je vanuit Mongolië. Vertel me alsjeblieft waar je een paradijs Paradise Budagovskogo kunt kopen?
   Dank bij voorbaat
   Met vriendelijke groeten
   Nara

   antwoord
 3. Sergei

  De appelboom op een middelgrote klonale wortelstok begint natuurlijk sneller vrucht te dragen dan op hoog gezaaide (zaaddragende) vrucht, maar zijn leven zal helaas ook minder zijn. De bomen op dergelijke bestanden zijn 30-35 jaar oud en ze beginnen hun vruchten af ​​te werpen voor het vierde jaar (krachtige appelbomen komen voor het zesde jaar in bloei en leven gemiddeld tot 80 jaren). Maar de meest kortstondige zijn appelbomen op dwergachtige onderstammen. Hun levensduur is niet langer dan 25 jaar, maar de eerste oogst kan in het tweede of derde jaar worden verkregen.
  In appelbomen op verschillende soorten zijn er voor- en nadelen. Kleine appelbomen vanwege hun kleine formaat en compacte kroon nemen minder plaats in op de site (in plaats daarvan kunnen 5 hoge bomen geschikt zijn voor 10-15 dwerggroen). Ze beginnen vroeg met vruchtlichamen en geven in de regel een jaarlijkse oogst. Aan de nadelen kan een oppervlakkige bedding van de wortels worden toegeschreven, vanwege wat deze appelbomen vaak bevriezen in strenge winters wanneer
  onvoldoende sneeuwbedekking. Bovendien kunnen bomen die zijn beladen met gewassen, kantelen en zelfs vallen, dus dergelijke plantages hebben ondersteuning nodig. Veeleisende dwergen en vruchtbaarheid van de bodem: voor een goede oogst is regelmatig bemesten en overvloedige watergift nodig.
  Hoge appelbomen vanwege hun grote formaat (tot 8 m in hoogte) en de spreidende kroon (ongeveer 10 m in diameter) bezetten een aanzienlijk gebied, wat niet elk jaar oplevert. laat komen in vruchtlichamen. Plaats ze niet op plaatsen met een dichte grondwatertafel. Maar over het algemeen zijn deze variëteiten winterhard, niet zo veeleisend voor de vruchtbaarheid van de bodem, zijn ze levensvatbaar en duurzaam.
  Appelbomen op middelgrote wortelstokken nemen een tussenpositie in tussen dwergen en krachtige variëteiten. Ze hebben een terughoudende groei, worden vrij snel vruchtbaar, niet zo wispelturig en kortstondig als dwergen, en kunnen elk jaar hun vruchten afwerpen. Daarom is dit voor een klein gebied, waar je verschillende culturen wilt plaatsen, een zeer geschikte optie.

  antwoord
 4. Александра

  Vrienden adviseerden om een ​​appelboom te kopen op een middelgrote onderstam. Ze zeiden dat het veel eerder vruchten begint af te werpen. In het begin begon ik te branden met dit idee, maar nu betwijfel ik of de appelboom op dezelfde manier oud zal worden. Of heb ik het mis?

  antwoord
 5. Светлана

  Schrijf over dwerg Mazunin - onvolgroeide appelbomen. Ik schreef ze vorig jaar uit Chelyabinsk. In het najaar werden ze gestuurd, ze overwinterden met succes en groeiden twee takken tot een meter lang. Moet ik ze snijden, op welke afstand om ze te planten en hoe ik ze moet verzorgen?

  antwoord
 6. lezer

  Het belangrijkste obstakel hiervoor is dat deze appelbomen een oppervlakkig wortelgestel van voorraad hebben, waarvoor verkoudheden in de winter gevaarlijk zijn. Een manier om de vorstbestendigheid van de wortels te vergroten, is een begraven landing. Dwergfruit groeien is nu behoorlijk populair. In een klein gebied kun je verschillende soorten appelbomen hebben. Ze zijn al heel vroeg vruchtbaar - al bij 2-3-ste jaar na het planten. Ik kweek appelbloesems van White White en Melba-variëteiten op een dwergachtige onderstam in de Karelische landengte - een paradijs met rode bladeren en op een semi-dwergachtige fokstier en prof. Budagovsky.
  De wortels van de onderstammen zijn het meest kwetsbaar in de late herfst en het vroege voorjaar, dat wil zeggen in de sneeuwloze ijzige periode. Voor deze periode wordt de trickle-down cirkel gemulched met humus of turf. Wanneer u onder elke boom plant, maakt u een emmer humus. Maak het elk jaar. Bloemen die in het jaar van planten worden gevormd in dwergappelbomen, afgesneden om bomen een kans te geven sterker te worden. Zorg voor regelmatige watergift.
  Om de zwakheid van dwerg-onderstammen te elimineren, worden bomen met zogenaamde inzetstukken gemaakt. De zaailing bestaat uit drie delen - de wortel van een sterke zaadgoedvoorraad, erop geënt een snede uit de "dwerg" (inzet) en geënt op de dwergstekken van de gewenste appelboomvariëteit. Zo'n boom heeft krachtige wortels en de insertie van een zwak gekweekte wortelstam beperkt de groei ervan. Zorg voor zo'n boom is het tijdig losmaken van de grond op de stammen, het verwijderen van onkruid, de introductie van hoge doses organische en minerale meststoffen. Onder de winter mulch trunks met turf, humus of ander afdekmateriaal. Bedek de jonge stammen met lapnik of papier, maak geen kalk. Plant dwergappelbomen in de lente.

  antwoord
 7. Inna

  Is het mogelijk om appelbomen te kweken op dwerghoeveelheden in de Leningrad-regio?

  antwoord
 8. Inna

  Gebruik voor het verkrijgen van goede voorraden de zaden van appelbomen van oude bewezen variëteiten - Antonovka, Anis scharlaken en gestreept, Bergamot-herfst, Grushovka Moskou, Gestreepte kaneel. Opgemerkt wordt dat voorraden van oude variëteiten appelbomen zich onderscheiden door een ontwikkeld wortelstelsel en een vorstbestendige soort. Neem alleen zaden van volledig gerijpte vruchten, niet aangeraakt door insecten en ziekten. Ze moeten onmiddellijk worden gewassen en klein, inferieur worden weggegooid. Plaats bij het zaaien in de winter de zaden in de groeven met een diepte van 2-3 cm op een afstand van 5-10 cm van elkaar. Bedek vervolgens met een plastic gaas om te beschermen tegen knaagdieren.

  antwoord
 9. Dmitry

  Mijn grootvader had een prachtige fruittuin. En de stam voor hem groeide zelf op. Ik betreur het dat ik van de oude man niet zijn ervaring heb geleerd. Kun je me vertellen hoe ik de zaden goed kan voorbereiden op de onderstam?

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar