4 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Plant na sneeuw

  Lente-knoflook moet in het vroege voorjaar worden geplant, zodra de sneeuw smelt en de bovengrond loslaat, rond half april. Je hoeft alleen knoflook niet volledig in het moeras te planten. Als de grond te nat is, is het beter om even te wachten met drogen, of een hoog bed te bouwen.
  Het is goed, als het bed wordt opgegraven en gevuld met meststoffen uit de herfst. Maar je kunt het in de lente doen. Een complexe minerale meststof of humus met houtas wordt op de grond aangebracht.

  De afstand tussen de kruidnagels is 8-10 cm tussen de wenkbrauwen - 20-25 cm Bestrooi met vuil bovenop de groeven (de kruin van de kruidnagel moet 2 cm diep zijn) en mulch met turf, zaagsel en stro snijden. Mulch voorkomt dat de aarde op zonnige dagen oververhit raakt en snel uitdroogt.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Eenvoudig te onderhouden

  Knoflook is actief geworteld, groeit bij een temperatuur iets boven 0 ° en is niet bang voor zelfs ernstige vorst. Het bovengrondse deel groeit het meest actief bij een temperatuur van 12-15 ° en een hoge lucht- en bodemvochtigheid - deze omstandigheden zijn typisch voor het vroege voorjaar. In de zomer zorgt krachtig blad voor een goede groei van bollen. De zorg voor de lente komt dus neer op water geven in geval van plotselinge droogte.

  Een paar weken na de opkomst van spruiten maken stikstof-bevattende top dressing: de infusie van mest, humus of een oplossing van minerale stikstof meststof. Kipuitwerpselen gebruiken niet!

  In de zomer, wanneer 5-6 bladeren verschijnen en bollen beginnen te vormen, is het noodzakelijk om twee extra meststoffen te maken met een interval van twee weken: micro-element en kalium-maar-fosfor. Medio juli worden aanplantingen bewaterd met een oplossing van superfosfaat.

  antwoord
 3. Inna Petrovna

  Uit Spanje ontving ik een recept voor het conserveren van knoflook in de vorm van kant-en-klare kruiden. Op een keukenmachine maal 1 kg verse knoflook: bladeren, pijlen, tanden. Doe in een pan, voeg een glas zout toe, meng goed, spreid uit over kleine potten, draai vast met schroefdoppen. Deze smaakmaker wordt bewaard in een koelkast in huis. Zeer smakelijk aan gebakken vlees, beetje bij beetje.

  antwoord
 4. Raisa

  Knoflook begint te krullen - je moet de pijlen plukken en inleggen. Er zijn twee voordelen. Tuinders trekken de pijlen eruit of snijden ze in volgorde uit de knoflook. zodat de koppen groter worden. Maar meer dan eens zag ik hoe de minnaressen van het dorp vanuit de tuin midden in een volle arm knoflook bloeiden. En achtergelaten op het gras in de zon - als overbodig. Probeer de koe eens met knoflook te voeren. Misschien eet ze wel, maar dan krijg je geen melk in je mond ... Dus het goede verdwijnt. Hoe gaan we op een goede manier om met al deze krullen?
  Jonge pijlen versnipperen, in glazen potten doen en kokende pekel gieten. Neem voor elke liter water een eetlepel zout en suiker. In zoet gezouten kokend water gedurende vijf minuten laten staan. Sprenkel vervolgens in een pan. breng deze vulling aan de kook, voeg 9% azijn toe uit de berekening van 150 g voor elke liter pekel en giet het in blikjes met geblancheerde knoflook. Kurk, in papier gewikkeld, in een deken (voor sterilisatie). Koel af - zet in de voorraadkast.
  ... en jonge hoofden
  En dit recept is nuttig voor u om jonge uien of knoflookkoppen te maken. Terwijl de stelen van knoflook of uien nog groen zijn - de hoofden zijn zacht, melk rijpheid. Reinig de koppen, was, trim de toppen en wortels, spoel opnieuw. Giet de koppen in een vergiet, duik in kokend water. Koel in het koude water. Leg het dan opnieuw in 3 minuten in kokend water. Giet nu in geperste kruiken, giet marinade. Samenstelling marinade: op 1 l kokend water - 2 st. lepels suiker. 2 Art. eetlepels zout en 100 g 9% azijn. Draai de deksels vast. Schroef papier, deken (voor sterilisatie) in. Koel af - zet in de voorraadkast.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar