2 recensie (s)

 1. Ekaterina POLOGINA, stad van Tver

  Het lijkt erop dat scorzoner niets anders is dan kleur, niet anders dan onze huiswortelen. De wortel is oranje, de scorzoner is zwart. Het wordt, net als wortels, in de volle grond gezaaid en vervolgens uitgedund, bewaterd. De scorzoner is kwalitatief anders omdat hij niet vatbaar is voor ziekten en waardevollere gezondheidseigenschappen heeft dan wortels. Desalniettemin is de scorzoner niet populair in ons land. Waarom? Omdat het moeilijk genoeg is om te groeien.

  De tijd tussen het zaaien en de eerste scheuten is tot 30-dagen. Als de scorzoner wordt gezaaid in onverwarmde grond, zal hij snel de pijlen weggooien en bloeien. Als je zaden plant voordat je plant, dan zijn "zwarte wortels" niet nodig voor kieming gedurende een maand, en gedurende de zomer heeft het tijd om te rijpen. Maar het is behoorlijk lastig.

  Scorzoners hebben een korte houdbaarheid. Als ze een jaar leggen, neemt de kieming af tot 30%.

  Scorzonere heeft vruchtbare losse grond nodig. Als de aarde dicht is, zal de worteloogst lelijk worden. Hij zal hetzelfde zijn als hij verse mest introduceert.

  Vanwege de kwetsbaarheid van de wortel is de scorzoner extreem moeilijk op te graven zonder het wortelgewas te verbreken. En als het beschadigd is, zal het onmogelijk zijn om het voor een lange tijd te bewaren.

  antwoord
 2. Ulyana MOSKALEVA, de stad Ulyanovsk

  De delicatesse van groenten met de delicate nootachtige smaak van wortel- en wortelgewassen wordt steeds populairder bij Russische vrachtwagenboeren. Maar om een ​​rijke oogst van deze overzeese cultuur te krijgen, moet men rekening houden met zijn agrotechnische kenmerken.
  Ik plant een scorzoner in het lichtste deel van de tuin, in die bedden waar de bonen, komkommers, uien, kropsla en prei groeiden. Plant het niet na kool, spinazie, selderij, wortels, waarmee Scorzoners veel voorkomende ziekten en plagen hebben.
  Bodem, de cultuur geeft de voorkeur aan zandige leem of leem, goed verrijkt met humus. Om ervoor te zorgen dat de wortels gelijkmatig zijn, graven ik voor het zaaien door een bed op de 2 bajonetbajonet en maak ik voorzichtig de grond los met behulp van harken.
  Probeer ook de scorzoner in het vroege voorjaar te zaaien, zodra het ontdooide water naar beneden komt en de grond droogt. Als je te laat bent, zal het wortelstelsel dun worden. Of zaaien in augustus voor de winter.
  Ik verdiep de zaden met 1,5 cm en laat 3 cm tussen de planten in de rij en minstens 30 cm tussen de rijen (voor het gemak van wieden en losmaken van de grond). Scheuten beschermen tegen vorst met een film. 4 keer per zomer voer ik de scorzoner met complexe meststoffen.
  Ik ben aan het oogsten in oktober. Maar helaas, de wortels worden bewaard na het uitgraven niet langer dan een week. Daarom laat ik een deel van het gewas tot de lente in de tuin, de toppen afsnijden en de wortels bedekken met compost, tuingrond, gevallen bladeren en dan met sneeuw.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar